https://www.youtube.com/watch?v=gTFkzQIhvOw
Yarın akşam için şefin tavsiyesi menüde ''salam'' yeme yarışması.
Klasikler arasında kalacak bu program.
Printable View
Yarın akşam için şefin tavsiyesi menüde ''salam'' yeme yarışması.
Klasikler arasında kalacak bu program.
Ya o zaten öyle de . K.K hırs yaptı gereksiz yere ben başkan olacam diye. Halbuki bunları indir o işe ondan sonra bak. Bohçalı işi de karışık. Ona oy verenler de akapeli kalıbımı basarım ama ruhsal sıkıntıları var çoğu devlet memuru bunların baskı altındalar. Başta polisler düşünsene bir lojmanda oturuyorsun oraya sandık kuruluyor ve oy veriyorsun maçan yerse git cehape ye oy ver bakalım ne yapıyorlar. Ve buların hepsine ileri demokrasi diyor bu aklıevveller..
Bugün Beşiktaş meydana ellerinde bastonla gelen onlarca yaşlı insan gördüm. Bu insanların hayatlarının geri kalan kısmında beklentileri ne olabilir sizce. Bir tas çorba bile zor içerler. 10K maaş falan değil dertleri onlar bu ülkenin nasıl kazanıldığını günümüz gençlerinden iyi biliyorlar. O gençleri ileriki hayatlarında nelerin beklediğini onlar göremeseler de o yaşlı insanlar görüyorlar. Birde onlardan olursan emekli de olsan maaşın 10K da kalmıyor.. Çok çok üzerine çıkıyor.
Seçim sonuçları erken açıklanırsa A. şıkkı, saat 9'dan sonra açıklanırsa B. şıkkı.:he:
Çok şükür şu tantana yarın bitecek inşallah.
Bir insan sağcı solcu imam hatipli ateist olabilir. Benim için sadece iyi insan vardır. Ateist solcu olup iyi ahlaklı insan olabilir imam hatipli olup ahlaksız kötü insan olabilir. İşin temelinde ahlaklı dürüst iyi insan olmak var. Ben İHL tüm ama bu iktidarın zerre politikalarını icraatlarını beğenmiyorum ve bu konuda muhalifim özellikle din ticareti yapmaları zarar veriyor. Belki bu aileden geliyor aile yeterince ahlaki terbiyeyi öğretememiş.
Benim şahsi kanaatim. Yaklaşık 1 yıldır İstanbul'dayım. İlk defa seçim öncesi bazı şeyleri gözlemleme şansım oldu. Ben İstanbul'un sıkıntısını çekmiyorum. Belli bir iş düzenim ve gelir akışım var yarı emekli hayatı yaşıyorum bir yandan da tek evlada göz kulak oluyorum. Ama hakikaten belli kesim çok büyük sıkıntılar çekiyor. İlk geldiğimde su getiren bir çocuk vardı abi işi kapatacağım memlekete döneceğim diyordu döndü. Süt getiren bir çocuk vardı memleketine döndü. Tesisatçı vardı o da geçen hafta pılı pırtıyı topladı. Yani deprem, pahalılık ne derseniz deyin İstanbul'da terse bir göç akımı başladı ve devam ediyor belki de iyi oluyor. Kalan eskiler bilhassa Beşiktaş ilçesi müthiş veryansın ediyor. Eğer Kurum kazanırsa buralara giremeyenler 'REZERV ALAN'' uydurmacasıyla evlerinden olacaklarını ve buranın da esir alınacağını biliyorlar. Ama bende diyorum ki; Bu ülkede her şeyi yaparlar ama İZMİR ve BEŞİKTAŞ düşmedikçe amaçlarına ulaşamazlar..
Oy atmak icimden gelmiyor.degisen iyi birseyler yok.hepsi aynitas ayni hamam.
Mevcut düzene vereceksen gitme zaten kardeşim. Ama bir şeylerin değişmesi için hala bir ümit var bilhassa İstanbul özelinde ... Bulunduğun yeri bilmiyorum. Ben mesela bulunduğum yerde 30 senedir oy kullanıyorum ama bir şey değişmiyor. Ama İstanbul için bir şeyler yapabilir miyim dolayısıla ülke için bir şeyler yapabilir miyim diye kendi çapımda çabalıyorum.. .Ama İstanbul gittiği an bu ülke bitmiştir.
Ecevit "Bu düzen değişecek" deyince,
bir vatandaş "Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek?" diye soruyor!
Böyle vatandaşlarımız vardı 1970'li yıllarda, son 75 yılda ve bilhassa geçtiğimiz 40 yıldır toplum embesilleşti.
Bir insan bu ülkede hala her şeye rağmen bunlara oy vermeye gidiyorsa. Yarın öbür gün malına-mülküne bir şekilde el konmasına hazırlıklı olsun öyle gitsin oy versin. Ve o gün hakkı yendiğinde bile gidip şikayet edecek hiç bir makamın olmadığını da bilsin. İstanbul için söylüyorum İmamoğlu belki de son şans. Adamın ayakkabısının altı delik değil birisi gibi .Adamın paraya pula ihtiyacı da yok. Ama taşın altına elini koydu. Belki seçimi kaybedecek mevcut düzeni de bozulacak adamın. Ben olsam belki de bu işlere girmezdim. Ama hala bu durumun nereye gittiğin göremeyen bir sürü koyun var yazık günah ülkeye..
Kentsel donusumde istanbulda hic bir sey yapmiyor belediye.kaderine terkedildi istanbul.para veremiyor mulk sahipleri.
Partiler ittifakı olmadı ama seçmen ittifakı olacak mı yarın göreceğiz.Ciddi manada muhtemelen son dönemlerin tahmin etmesi en zor yerel seçimleri. Çok sayıda ilde anketler çok farklı şeyler söylüyor. Ama İstanbul bir yana, Ankara ve İzmir bir yana, Antalya ile Bursa üçüncü sırada, geri kalanlar bir yana.
Kardeşim geç kalındı . Ben Adapazarı'nda depremi yaşadım. Dünyada ve ülkemizde bol para döneminde bu işler çok rahat yapılırdı. Hane halklarının da geliri iyiydi devletinde .Ama biz Ergenekonlarla, kalkışmalarla,pandemiyle şunla bununla uğraştık. Bir şeyler yapması gerekenler ya çaldılar, ya da kafalarını kuma gömdüler.. 4.5 yıldan beri imamoğlu 1019 tane soruşturma geçirmiş adamın ödeneklerini kesmişsin adam ilk gün topal ördek yapacam seni demiş ve yapmış . Bugün çıkmış diyor ki İstanbul'da hiç bir şey yapmadılar. Aklıma mukayyet yahu ve birileri de buna inanıyor..Adam ona rağmen bir sürü şey yaptı. KENT lokantaları bile bu şehir için önemli bir hizmettir. HEr gün önündeki kuyruklar artıyor. Gelin İstanbul'a görün.. Daha ne yapsın..
İnsanların algılarını öyle bir bozdular ki. Bugün İmamoğlu meydanda beklenirken konuşulan tek şey ne biliyor musunuz. Bu ySK başkanına nasıl güveneceğiz.. İnsanlar birbirlerine bunu soruyor. Eğer böyle bir tedirginlik olmasa Ben imamoğlunun en az 5-6 puan fark atacağına eminim. Kardeşim adam 5 sene önce hiç tanınmazken Binali'ye ve alayına 800 bin fark yaptı. Kurum kim yahu..Veyahut ülkenin ve istanbul un refah düzeyi o günden daha mı iyi..
İlave tv izliyorum et kuyruğu ama halk memnun. Sandıkları patlatmaya hazır mıyız..
Devlet cozmeli gelip yapmali.parasini devlet almali.muteahhitlerin elinde oyuncak olduk.
İstanbul gibi bir şehirde kentsel dönüşümü belediye tek başına yapamaz hocam. Mumkunati yok. Ki yasal düzenleme gerekir, kanun gerekir buna belediye ne yapsın.
Yıllık 7 milyar dolar bütçesi varmış İBB nin. 100 bin civarı çalışan var. Rutin belediye işleri, rutin yatırımlar ve sosyal yardımlar derken geri kalan bir para olur mu bilmem olsa da neyin kentsel dönüşümü olacak? İstanbul için 100 milyar doların yetmeyeceği konuşulurken.
İstanbul un kentsel dönüşümü belediyenin altından kalkabilecegi birşey değil. Merkezi hükümet el atsa da 15-20 yil arasi sürer o sürede deprem olmazsa tabi.
Deprem bölgesi örneği ortada. Cumhurbaşkanı geçen sene bugün bir yıl içinde 319 bin konut teslim edeceğiz dedi. Sonuç 70 bin. Ki bölgeden arkadaşlar o konutların da çoğunun oturuma hazır olmadığını söylüyor.
Seçim geçer göstermelik birkaç aksiyon olur, İstanbul yine kaderine terk edilir. Yılda 8-10 bin konut yenilenir ancak.
Riskli yerler yenilenmeli.heryer riskli degil.
Muhterem o devlet dediklerin önce bizden aldıkları deprem vergilerini bir kasaya geri koysunlar da ondan sonra belki yaparlar. Ama muhtemelen donlarına yaparlar. Başka da bir şey yapamazlar. Haa ondan sonra da deprem olur binlerce can gider. Eğer sağ olursa asrın lideri çıkar '' Bunlar kader planı içinde olan işler '' der birileri de hülooğğğğğ diye bağırıp alkışlar..
https://x.com/timursoykan/status/177...838664226?s=20
Bakın kentsel dönüşüm mü dertleri başka bir dönüşüm mü görün...Adamın kendine hayrı yok gidip ondan medet uman asrın lideri ülkenin geldiği durum..
Herkes Bizansın derdinde, fakat İzmir, Bursa ve Antalyada risk taşıyor bunlar Türkiyenin 3. 4. 5. ci büyük şehirleri ve İstanbulun yarı nüfusuna sahipler.
Şimdi bulamam fakat Yılmaz Özdilin bir yazısı var, Simavda deprem oluyor oraya gidenlerin derdi, Bizans etkilenirmi diyorlar demişti.
Deprem vergisi 2 yıl falan toplanacaktı..Sonra AKP geldi bunun adını değiştirdi ÖTV yaptı...ÖTV nasıl birşeyse sürekli artıp durdu...Toplanan paralar deprem vergisi olmaktan çıkıp yandaşı finanse etmek için kullanılacak havuza dönüştü..En son deniz bitti a.q..MB kasa eksiye düştü hala ekside....
Neyse dediğim gibi Derin yoksulluk çeken kesim ile Elit kesimin seçimi olması gereken yerel ve genel seçim Muhalefettinde katkıları ile hep başka tarafa evrildi durdu...TIP adayı bile AKP ile anlaşmış a.q...Nasıl bir Ülke olmuşuz...
99 Depremi sonrası Bizans çok genişledi...Bu Binalar Deprem yönetmeliğine uygun yapılmadıysa yık yeniden yap a.q..Bu kadar zengin bir ülkemiyiz...!!!!!!!!!!!
Zemini en sağlam denen Ümraniye de imar 5 kattı..AKP geldi 100 katlı binalar dikildi a.q...Şimdi deprem olsa 5 katlılarmı yıkılır 100 katlılar mı!!!!!!!!!!!!
Gölcük Tavşanlı'ya kuş uçuşu 132 km. depremde burada bile bazı binalarda duvarlar çatladı.
Bizansta deprem olacak, Ümraniye sağlammış g.tümle gülerim buna.
Manhattan'nın zemini taştır, zemini ile taşıyla toprağıyla getir İstanbula, depremde bazı binalar yıkılır yahu.
Bugun uzaktan bir akraba ile konusuyorduk. Benim pek tanidigim biri degil hanim tarafi. Megerse Izmire bagli Odemiste bir okulda ogretmenmis bir sey anlatti inanamadim
Odemisin koylerinde o kadar cok okuma yazma bilmeyen varmiski 30-40 yaslarinda olup okuma yazma kurslarina gelenler varmis. Dedimki boyle sey nasil olabilir okula yollanmayan cocuklar varsa ailelere bir ceza verilmiyormu?
Megerse jandarmada takmiyormus yerel egitim mudurlugude takmiyormus gunluk ceza 15 liraymis yani okula cocugu yollamamanin cezasi gunluk 15 TL ve boyle bir suru yollamayan varmis kimsede ceza vermiyormus
Benim cahilligim birazda ben ulkede ilkogretim zorunlu zannediyordum ilkogretimden kasit liseye kadar. Megerse oyle bir sey yokmus yalnizca ilkokul zorunluymus onuda gondermeyenler oluyormus
Eger Izmirin en gelismis refah ilcelerinden birinde boyle oluyorsa artik doguyu falan dusunemiyorum.
Ogrenmek guzelde ogrenip uzulmek guzel degil. Ya birazda guzel seyler duysam olmazmi? Ama olmuyor neyi ogreneceginize siz karar vermiyorsunuz.