Mayıs sonu yükselir belki.
Printable View
Mayıs sonu yükselir belki.
inşaatın olmadığı yerde çimentoların tavan olması ne kadar mantıklıysa doconun da 346 olması bir o kadar mantıksız:)
Pegasus a ne demek gerekir [emoji4]. Şaşkın borsamiz varRedmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=Filozof;4388012]Dönüş başlamış inşallah:
filozof hocam,
dönüş başladı dediniz ama galiba henüz başlamamış
çünkü geri geldi
diğer hissedekiler sizi çok seviyor hep sizi anıyorlar
acaba destekler neresi yukarıda dirençler neresi
nereden sonra dönüş başladı diyebiliriz
son bir ayda takaslar nasıl acaba
teknik ne demekte kimse yatırım tavsiyesi almasın
teşekkürler selamlar
YAbancı payı artıyor yanı normal başlıyor turızm için YKS ve AYT’yi 1 ay öne alıyorlar hepsi Doco’nun lehine ama sabredene
http://share.matriksdata.com/share.a...05051650307185
üstte attığımda kama var ama şu yatfindeki malı sata sata bir hal oldu kafasına vursa biri de akıllansa!
en azından olacak demiş:)
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: "Bu yaz uluslararası seyahatler sınırlı olacak"
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yaz uluslararası seyahatlerin sınırlı olacağını bildirdi.
Başkent Paris'in banliyölerinden Poissy'de bir okulu ziyaret eden Macron, burada yaptığı açıklamada, Kovid-19'a karşı savaşın henüz kazanılmadığını söyledi.
Virüsle uzun süre yaşanması gerektiği ve aşının hazır olmadan salgının ortadan kalkmayacağını vurgulayan Macron, Kovid-19 tedbirlerinin kaldırılmaya başlanacağı 11 Mayıs'ın yeni bir aşama olacağını kaydetti.
Macron, bu tarihten itibaren ekonomik hayatın tekrar başlaması gerektiğini belirtti.
"Bu yaz uluslararası seyahatler sınırlı olacak. Dolayısıyla Avrupa'da kalacağız. Salgının durumuna göre bunu daha da sınırlandırabiliriz." ifadesini kullanan Macron, haziran başında bununla ilgili takvimin belirlenebileceğini aktardı.
Fransa'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bin 201'e, vaka sayısı ise 203 bin 253'e yükselmişti.
- Kovid-19 tedbirleri gevşetilecek
Fransa, Kovid-19 tedbirlerinin 11 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak kaldırılmasına karar vermişti. Serbest dolaşımın sınırlandırılmasının 11 Mayıs'ta kaldırılması kararlaştırılırken, aynı tarihten itibaren kreş, ilk ve ortaokullar kademeli ve isteğe bağlı olarak açılacak. Bir sınıfta en fazla 15 öğrenciye izin verilecek, hijyen kurallarının yanı sıra ortaokulda maske kullanımı zorunlu olacak.
Ülkede 11 Mayıs'ta kafe ve restoranların dışında iş yerleri, mağazalar, küçük müzeler ve kütüphaneler açılacak.
Toplu taşıma araçlarında ve taksilerde maske takmanın zorunlu olacağı ülkede, 100 kilometrenin üzerindeki seyahatlere zorunlu hallerde izin verilecek.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Pişman oldum.
250 ye gelmezse şaşarım. 50 lot elimde kaldı.
Sittinsene bundan adam olmaz.
Bekleyip dur işin yoksa.
Hoca misali. Yollar açılacak da, yolcular uçağa binecek de, yiyecek/içecek satılacak da bu adam olacak.
Tek umut dövizin yüksek olması.
250 ye gelirse bu sefer affetmem
Elini cabuk tut:)
https://i.hizliresim.com/cntL0C.png
https://i.hizliresim.com/4WMlKU.png
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı: Uçakta sosyal mesafe kuralına boş koltukla uyulmaz
© AA / İsa Terli
Koronavirüs salgını
10:57 07.05.2020(Güncellendi 11:05 07.05.2020) URL'yi kısaltın
Konu: Türkiye’de Kovid-19 salgını (609)
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı uçaklarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak önlemleri anlattı. Bilet fiyatlarını belli bir dengede tutmaya çalışacaklarını belirten Aycı, "Orta koltuk boş bırakılsa da arada 1.5 metre olmuyor. Uçakta sosyal mesafe kuralına boş koltukla uyulamaz" dedi.
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 'THY’de yeni dönemde neler değişecek?' başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine "Dünkü haberlerde THY’nin iç hat seferlerini bu ay sonu başlatacağı, dış hatlarda da Haziran’da 19 ülkeye, 22 noktaya haftalık 75 uçak kaldıracağı vardı" diye başladı.
Alçı, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın açıklamalarına yer verdiği yazısına şöyle devam etti:
© REUTERS / Murad Sezer
THY'nin normalleşme planlaması belli oldu
"Bu haberler üzerine birçok okurumdan mektup aldım. Herkes aynı şeyleri merak ediyor: Uçuşlar başlayınca eski sistem devam mı edecek? Uçaklardaki koltuk sayıları azaltılacak mı? Fiyatlar patlayacak mı?
THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı’yı aradım ve merak edilen her şeyi sordum.
'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'
Söylediklerini aşağıda anlatacağım ancak şöyle özetleyerek başlayayım: Maalesef hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sevgili okurlar…
Havalimanları bana hep özgürlük duygusu vermiş, uçaklar dünyayı keşfetme isteğimi tetiklemiştir.
Uzun bir süre bu çağrışımlar geçmişin güzel birer hatıraları olarak kalacaklar. Kovid-19 salgını bambaşka bir algı ve işleyişi getiriyor.
İlker Aycı THY’nin, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Ulaştırma Bakanlığı ve Havacılık Dairesi başta olmak üzere birçok bakanlık ve kurum ile koordinasyon içinde bir çalışma yaptığını ve şayet salgın beklendiği gibi kontrol altına alınırsa iç hatlarda 28-29 Mayıs, dış hatların belli destinasyonlarında ise 1-5 Haziran arası uçuşların başlayabileceğini söyledi.
'Henüz kesin tarih yok'
Özellikle belirteyim: Henüz kesinleşmiş bir tarih yok. Devlet otoriteleri onay vermeden de olamaz. Onay için rakamlar ve süreç izlenecek.
Ancak bahsedilen tarihler için iç hatlar ve dış hatlarda 10-15 kadar noktaya bilet satışları başlamış.
Peki yeni dönemde neler değişecek?
Önlemler nasıl olacak?
Aycı’dan öğrendiğim, bu sürecin uluslararası boyutta bir işbirliği ve senkronizasyon ile yürütüldüğü.
'Havalimanı girişlerinde test ve uluslararası sağlık pasaportu'
Birkaç seçenek üzerinde duruluyormuş:
Havalimanlarına girişte Kovid-19 testi uygulaması gündeme gelebilir.
Hastalığı geçirmiş olanlara bir belge verilmesi ve bu virüsü taşımadığına dair bir sağlık karnesi oluşturulması da gündemde.
Bu karne uluslararası uçuşlarda pasaport gibi yanımızda taşımamız gereken bir belge olacak.
Yurtdışı uçuşların açılması karşılıklı ilerlemesi gereken bir süreç. Uçulacak ülkenin de size hava sahasını açması, bilgi ve riskleri paylaşması gerekiyor. Bunun için ortak çalışmalar sürüyormuş.
ABD uçuşları başlayacak mı?
İlk etapta açılacak yerleri şöyle sıraladı İlker Bey:
İskandinav ülkeleri, Avusturya, Almanya, Güney Kore, Japonya.
‘ABD’ye uçacak mısınız?’ diye sorunca da ‘Kaliforniya, Washington DC gibi noktalara uçabiliriz ancak New York en riskli yerlerden biri, New York uçuşunu açamayız, tabii esas kazançlı olan hat New York, orada da öyle bir problem var’ dedi.
Orta koltuk boş bırakılacak mı?
Gelelim iç hatlara…
Şayet planlandığı gibi gider, resmi otoritelerden izin de çıkarsa 28-29 Mayıs gibi ilk uçuşlar olur…
Ancak bu uçuşlar hangi koşullarda yapılacak? Mesela boş koltuk bırakılacak mı?
Aycı, orta koltuğun boş bırakılması uygulamasına sıcak bakmadıklarını söyledi.
Şunları ekledi: 'Orta koltuk boş da bırakılsa arada 1.5 metre olmuyor Nagehan Hanım, uçakta sosyal mesafe kuralına boş koltukla da uyulamaz. Üstelik orta koltuğun boş kalması demek uçağın ancak yüzde 66’sının satılabilmesi demek. Bunun maliyeti ile baş etmek mümkün değil. Zaten dünyada da buna sıcak bakan havayolu yok denecek kadar az. Böyle bir ek maliyeti yolculara yükleyemeyiz.'
'Uçuş boyu maske ve siperlik şart olacak'
Peki o halde nasıl önlemler düşünülüyor?
Tüm yolcular ve uçuş görevlileri için maske ve göz siperliği zorunlu olacak, görevliler için eldiven şartı da getirilecek.
'İkramlara elveda'
İç hatlarda ikramlar kaldırılıyor, zira maskeyi çıkarmak yasak, nasıl yenip içilsin?
Dış hatlarda da kısa mesafelerde ikram olmayacak.
Uzun mesafelerdeki ikramlarda ise yemekler hijyen kurallarına göre paketli bir şekilde hazırlanıp, virüs kontrollerinden geçirilerek dağıtılacak.
Kısacası yepyeni ve çok can sıkıcı bir düzene geçilmek zorunda sevgili okurlar…
Tabii havacılıkla ilgili detayları ve bu değişimlerin sonuçlarını konunun uzmanı sevgili Güntay Şimşek değerlendirip yorumlayacaktır ancak ben şu kadarını söyleyeyim: Uçak yolculuğu klostrofobik ve fevkalade zevksiz bir hale geliyor. Üstelik çok daha yüksek bir fiyata…
Fiyatlar ne olacak?
İlker Aycı’ya ek maliyetlerle nasıl baş edileceğini, bilet fiyatlarına bu krizin nasıl yansıyacağını, devletin zararı sübvanse edip edemeyeceğini de sordum.
Yapılan tüm projeksiyonlarda iyi ihtimalle 3 yıl içinde 2019 rakamlarına gelineceği öngörüsünün yapıldığını söyledi Aycı.
‘Devlet kredi verebilir, destekler ama sübvanse edemez’ diye konuştu.
Ve ekledi: ‘Nagehan Hanım bu süreçte havayolları için ek temizlik ve ekipman masrafları da çıkacak. Bir de tamamen kayıp olan 2-2,5 ayı düşünün.’
‘İkram masrafının azalması rahatlatmaz mı? O ne kadarlık bir kalem?’ diye sorunca ise ‘O küçük bir kalem, totali etkilemez’ cevabını aldım.
‘Ancak biz fiyatları belli bir dengede tutmaya çalışacağız. Bilet fiyatlarında elbette artış olacak fakat bu maliyetlerin tümünü yolculara yükleyemeyiz, o zaman yolcu bulunmaz zaten’ diye hatırlattı İlker Aycı."
ee şimdi bu adamlar ne yapacak sevgili Attila DOĞUDAN'dan bir açıklama alsak ne iyi olur
Yat fin 15 bin satmış bugünde. Tam bitti derken birileri 100 bin lot daha virman yapıyor sonra satışa devam. Fiili dolaşımla sürekli oynuyorlar. Kapta bir açıklama bile yok. Nasıl iş anlamadim.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugün 17.669 lot satmalı
1- Uçaklarda kısa mesafelerde zaten ikram olmaz ufak bir menü verirler istersen oradan sipariş verirsin bunu kaldırsalar bile karlılık üzerinde pekte düşüş olacak bir durum oluşmaz yukarıda "O küçük bir kalem, totali etkilemez" demişler zaten.
2- Firma PD/DD 0,69'a düşmüş şirket iflas bile hisse başı 450 TL para alırsınız.
3- Lufthansa Avrupanın en büyük ikinci havayolu şirketi onu kurtarmak için 9 milyar euro önerdiler firma kabul etmedi Lufthansanın saatlik zararı 1 milyon euro kasasında 4,4 milyar euro parası var yani şirket bu durumlar devam ederse ve yardım tekliflerini kabul etmezse en fazla 6 ay dayanabilir ama bu şirket bekleyen her uçak için bakım masrafı ödüyor, beklettiği her uçak için birilerini çalıştırmak zorunda, alan parası vs. var varda var sonuç itibarıyla havayolu şirketleri koronalı geçen her gün sermayden yiyor şirket değerleri azalıyor.
Doco için durum biraz daha farklı sonuçta hizmet sektöründe çalışanlarına ücretsiz izin veriyor para kasada bekliyor belki bir dönem kar olmaz ama zararda olmaz sermayeden yeme durumuda hiç olmaz.
İnsanlar bu iki sektörü birbriyle karıştırıyor havayolu şirketleri ne kadar düşüyorsa hizmet sektöründeki hisselerde o kadar düşüyor ama sonuçta aynı değiller buda birilerinin iştahını kabartıyor ve hisseleri ucuz fiyattan birilerinin elinden almaya çalışıyorlar yatırım finansmanın yaptığı da tam olarak bu o satış geçerken alttan farklı aracı kurumlarla hisse topluyorlar.
Sonuç itibarıyla bu kadar felaket telallığına gerek olduğunu sanmıyorum hisse ederi 100 euro civarında korona öncesi durumlar biraz düzelince yavaş yavaş o noktalara doğru gider buda 750 - 800 TL ederi var demektir üç ay kar yapmadı siz deyin 500 - 600 TL bunun altında fiyatlardan satmak çok mantıklı değil hisse zamanla yerine oturur diye düşünüyorum hiç bir zaman THY vs. gibi 2-3 senede toparlanacak bir durum yok kendinizi heba etmeyin.
Yat fin satışı durdu. Hisse çok sıkıştı. Yakında yukarı bir hareket bekliyorum
Tüm ülkeler normale dönüş planları yaparken doco nun kayıtsız kalması enteresan. Bunlar da bir plan yok sanirim
Doco ceosu:herşeyi ön görmüş kalite artacak mecbur , insanlar yemek olmadan uçamaz, kapalı özel ambalajlarda ürünleri vereceğiz. Busınnes için kalite daha da artacak mecbur . Ayrıca launclar da daha fazla talep olacak. Çünkü insanlar siteril olmak isteyecek. Yani kısacası dediği şu . Ben iyi iş yapıyorum kardeşim . Herşey siteril temiz ve lezzetli. Bundan kimse vaz geçemez. 60 havayolu sirketi ile çalışıyorum. Beni tercih edeceksiniz mecbursunuz diyor.
aslanım benim,,sıran geldi,artık kır zincirlerini.
Yine yat fin kafasına balyozu indiriyor. Bitmek tükenmek bilmeyen lotlarini her kademeden hunharca vede itinayla kaktirmakta
https://www.borsagundem.com/haber/bo...asiyor/1490244
"Borsalara çok şiddetli satış dalgası yaklaşıyor"
ne diye la bu.
Yatırım finanstaki ş.....z ALLAH ..........sin.
https://i.resimyukle.xyz/A1CIHQ.png
https://i.resimyukle.xyz/6N8xVU.png
FİİLİ DOLAŞIMDAKİ HİSSE MİKTARI (KAP BİLGİSİ)
https://i.imgyukle.com/2020/05/11/r8CezY.png
TAKASBANK VERİLERİ 09/03/2020 DEN İTİBAREN
https://i.imgyukle.com/2020/05/11/r8C0fj.png
AYNI TARİHLER ARACI KURUM İŞLEMLERİ...
4 İşlem ortada...
Tüm dünyada havacılık sektörü eriyor. !!!
şu korelasyon önemli..
Tavhl (sarı) / Doco (beyaz)
https://i.hizliresim.com/biOdo9.jpg
https://i.hizliresim.com/m6dlf0.png
Son durum böyle.. Piyasa aldıkca yenisini sürüyorlar... Sonsuz hisse ellerinde olamayacağına göre Yatırım Finans (taşeron olarak satıyor/ takasda YF hissesi artıyor) aracılığı ile yapılan satışın bitmesi bekleniyor ve bu SATIŞ - batan geminin malları tarzında- dan da mümkün olduğunca düşük maliyet ile mal almaya çalışan bir piyasa var.
Yabancaı Takası en çok artan hisseler içinde..
Hocam böyle birşey nasıl mümkün olabiliyor, yabancı sermayeli ve ortaklı olduğu için mi piyasa lot sürebiliyorlar acaba, kapa falan bildirim de gelmiyor. Hayır maksimum lotu bilsek ona göre aksiyon alacağız o da belli değil adamlar para basar gibi lot basıyor, hergün citi her kademeden dağıtıyor. Karşı bacaktaki iş ve garantinin beli kırıldı anası ağladı satışı karşılamaktan görünmez bir düşmanla savaşıyorlar.
Bu düşman korumadan da beter. Ne yaptıklarını 1 aydır çözemiyorum. %5 den fazla satışlarda kap a bildirim zorunluluğu var ama kimse sorgulamıyor.
Vallahi çok garip bizim spk kurallarına tabi mi değil acaba bunlar, bu kadar bildirim olmadan bu kadar lot sürmek, satış yapmak imkansız. 500 bin lot sattı herifçioğulları son 2 ayda, karşısında malı alan da full yerli 200 milyon TL’ye yakın para gömdüler bu kağıda, az buz değil ciddi yatırım var. Patronun şirketin tabelası kapanıyormuş gibi bu kadar satış yapması bana mantıklı gelmiyor, resmen tek satıcı o, karşı tarafta iş, garanti veya ak üzerinden bir yandan kendinin aldığını düşünüyorum.
Sözün özü bu satış kesilmeden kağıttan birşey beklemek çok zor, bgn duramadım sattığımı tekrar aldım, şimdilik pişman etti bakalım görelim nolacak.
Aklıma gelen fakat getirmek istemediğim bir konu da var sizin de görüşlerinize sunayım. Bu coniler millet bedelsiz beklerken bedelli sermaye artırımı yapacak olmasın, başka bir kağıtta yakın zamanda patron mal boşalttı sonra hemen arkasından bedelli açıkladı.. İnşallah böyle birşey olmaz, şu anda süregelen bedelsiz furyasına doco da uysa diyip güzel hayaller kuralım.
Bedelli öncesi satış ?! Olmaz olmaz gerçekten bizim borsa da her şey olası... Öyle bir şey olursa artık SPK MPK ne kaldıysa kanıtları ile sunulur sanırım. 720 bin lot malı çık sonra bedelli açıkla bölününce tekrar topla çok büyük hırsızlık olur niyetleri varsa da vaz geçsinler..