Originally Posted by
canlı
Sn.kastirsef, ben de sizin gibi ilk yıllar bunları gördükçe çıldırıyordum. Hatta çoğuyla kavga etmiştim. Çevremdeki konut sahipleri bunlara kiraya verdikleri konutlardan tatlı para kazanmaya başladıklarından olsa gerek '' dindaşımız, gardaşımız '' rus- ukrayalılar için '' ne yapsınlar garipler savaştan kaçmışlar, Türklerin adaletine sığınmışlar '' türü laflarla göçmenleri savunuyordu. Aradan 2 yıl geçince yerliden fazla para aldığı için göçmene kiralayanlar evlerinin içine sıçıldığını gördükçe rüzgar değişti.
Şu anda normal vatandaşın %95 i şikayetçi. Bu kez patronlar göçmen dostu . Sanırım onlar da işletmelerinin içine edildiğinde uykudan uyanırlar. bazı yandaşlar ise '' ne var canım, bizim vatandaşlarda dünyanın dört bir yanında. Artık bu ayrımı bırakalım '' diyorlar. Ulan gerzek, senin vatandaşın kaç ülkeye kaçak girebiliyor. Yakaladıklarında ne yaşatıyorlar. Onları da anlatsana. Lüzumsuz kurulan onlarca üniversite boş kalınca yabancı öğrenci ilanları verilir oldu. Devlet üniversitelerinde Türkiye bursuyla okuyanlar cabası. Bizim gençlere bursu bırakın krediyi bile zor veriyorlar.
Tüm bunları bizzat yaşayan olunca , saldım çayıra mevlam kayıra. Ne olacaksa herkese olacak. Azdan az çok dan çok gider. Yaşayarak öğrenen bir toplumuz. Daha çok yeni örneğimizi ( İstikal harbi ) bile bilmeyen bir gençlikle bu kadar.