Originally Posted by
meteak
Verilen cezaların nedeni bu tip hisselere küçük yatırımcıları mali sektör kağıtlarına yönlendirmek iş bankası Akbank Koç holding gibi kağıtları almalarını sağlamak Böylelikle orada ki Büyük yatırımcıların mal boşaltmalarını sağlamak Şu anda o Tahtalarda gerçek alıcı yok o yüzden Büyük yatırımcılar SPK ve borsa yönetimine baskı yaparak küçük yatırımcı hangi tahtaya girdiyse ona ceza kes diyorlar Ve bu sistem çok güzel işliyor Ne mi oluyor ceza geliyor Ve sonunda bıkan tedirgin olan küçükler satmaya başlıyorlar sanayi fabrika kağıtlarını zararına satış oluyor genel de sonra da Koç holding gibi tahtalarda yuva yapan büyüklerin hisselerine mi gidiyorlar dersiniz orası muamma Ben yüzde 20 si nin borsayı bıraktığını düşünüyorum Yani geriye ne kadar para kaldıysa onu yiyor veya araba alıyor Ya da altın alıyor Yüzde 40 nın ise aynı tip kağıtlar da devam ettiğini düşünüyorum Yani Kent den çıkan mutlaka yine kent benzeri kağıtlara giriyordur Fenerbahçe örneği buna uygun Geriye kalan Yüzde 40 ise bedelli kağıtlarında dolaşmaya devam ediyordur Son dönemde rüchan pazarında olan vurgunlardan faydalanmak için ......Yani SPK istediği kadar ceza kessin yine küçük yatırımcı Koç holding almıyor