üç defa okudum, böyle birşey göremedim.hangi satırda olduğunu yazar mısınız.
Printable View
“Bu hisseler normal hisse değil, kurucu hisse. Öyle çoğunluk sağladım dilediğim gibi kısıtladım diyemezsiniz” demişsiniz.
Ama kısıtladılar.
Birşey yapılabildi mi? Hayır.
Biz istediğimiz kadar yapılamaz diyelim.
Ama yapıldı.
Çözüm adına Birşey yapılabiliyor mu? Hayır.
Fare dağa küsmüş dağın haberi yok.
O hesap.
Kimse ne bizi duyuyor ne de takıyor.
“Hukukuka aykırı” demişsiniz.
Hangi hukuka? Hukuk mu var? Nerede? Boşanma ve alacak davalarında hukuk var belki...orada bile tanıdık hakim falan varsa iş değişiyor...
Başka konularda ise hiç yok...
Hukuktan söz etmişsiniz...çok güzel ama...
Bu kısıtlamaya karşı gördüğüm kadarıyla kazanılmış hiç bir dava da yok.
TTK ve TDK nın davaları var ama onların da bu kısıtlamayla ilgisi yok.
Hukuk varsa ISKUR ile ilgili kazanılmış dava nerede? 25 yıldan fazla oldu...
“Atatürk’ün vasiyetine de aykırı” demişsiniz.
Haklısınız. Aykırı...
Atatürk muhtemelen kurucular dahil ( karın %10 u ) tüm hisselerden gelen gelirin TDK ve TTK ya aktarılmasını istedi.
Ama geleceği ön görebilen muhteşem insan Atatürk, kurucu hisse gelirleri üzerinde kendi kurduğu bankanın gelecekteki yöneticelerinin oynanayacağı oyunları hesaplayamadı sanki.
Kendi kurduğu ve yönetimini emanet ettiği İş bankası yöneticilerinin kendi vasiyetine ihanet edebileceklerini hesaplayamadı.
Bana göre vasiyete ihanet eden 2 grup var.
1- İş bankası yönetimi
2- Yönetimde 4 kişilik çoğunlukla aldıkları “ballı” maaşlarla iş bankası yönetiminin kuklası olan CHP den gelme yönetim kurulu üyeleri.
Kurucu hisselerin kardan %10 payını TDK ve TTK ya verirken bu rakkama kısıt koymak ve hisse başına 200.000₺ gibi bir rakkam yerine 2 ₺ verecek bir düzenleme yapmak bana göre minarenin kılıfını hazırlayıp minareyi çalmak ve vasiyeti hiçe saymaktır.
Bugünkü vasiyet tartışmaları anlamsızdır.
Vasiyet zaten İş Bankası yönetimi ve yönetimdeki 4 CHP temsilcisi tarafından çoktan delinmiştir.
Hak, hukuk, Hintli Müslümanların paraları...
Hepsi hikaye.
Filler tepişecek çimenler ezilecek...
Direnip hissesini satmayan çimenlerde bu işin sonunda karlı çıkacak. Hayatta kalacak.
Öküzün altında buzağı aramayı ve Birbirimizle didişmeyi bırakalım. Politik görüşlerimiz farklı da olsa aynı gemideyiz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi