Hiç sanmıyorum bu kez çok ciddi bir rakam bu. Hele eksi falan yaparsa geri gelirim:)
Printable View
Vallahi dostlar eğer aşağı verirse ki o kadar aptal olduğunu düşünmüyorum, çok ciddi mal kaptırır ve aylarca bide onları toplamak için uğraşır. 50 günde 2,5 milyar TL civarı iş anlaşması. Günde ortalama 50 mio tl iş alıyor. Seneye bunu katlayacaktır, buradan mallanacak arkadaşlar da acele etmesin yavaş yavaş. Her derin kırmızıda ekleyebilir bence ben öyle yapıyorum.
Zamanı gelince de bir miktar realize olup yine aşağıdan almaya çalışacağım. ta ki bir daha aşağıdan alamayana kadar.
Tekrar söylüyorum sektör olarak ve konjonktür olarak olağanüstü bir sıkıntı olmadığı müddetçe, bu şirketi ne şaibeli denetleyici kurum, ne de tahtacı tutamaz.
Tahtada 280-300 arasında mallanan bir sürü pis lot var. Onlar toplandıysa zaten artık hareket yakındır.
burada asıl malı götüren Smart... İşi alan Gesan, işin malzeme tedariğini Gesan a yapacak olan Smart Güneş gibi gözüküyor... Dolayısı ile elele giderlerse giderler... Gesan ın bedelsizi ile halka arzı, Smart ın da Hücre üretim haberi gelirse ancak hareket gelir gibi gözüküyor...
Ayrıca çimentolardan ve demir çelikten daha fazla enerji sektörünün gitmesi lazım.. En büyük ve kar marjı olan yatırımlardan biri de bu sektörde olacak... Burada da tabii ki Gesan, Astor, Ulusoy ile üretim yapan bütün firmalar ön plana çıkacaklar... Millet tamamen algı ile hareket ediyor...
GESAN gibi geleceği çok parlak bir şirkette maldaysan en güzeli zararda bekliyor olmak... Gün içi n'aparsa yapsın sat(a)mıyorsun :) 150'den almış olsam çoktan kaçmıştım şu son bir aydaki oynaklıkta... 250 maliyet olunca mis gibi nefis terbiyesi, sabır imtihanı... Üstelik reel kâra geçtiğinde - ki kanımca bu bi Temmuz'u falan bulur - o zaman da beklemeye ve portföyde görmeye alışmış oluyorsun, diğer kârdakiler gibi kıpır kıpır oynamıyorsun; lan o kadar zararda bekledik kaç ay, 50 lira için mi vereceğim güzelim malı duygusu geliyor...
Mızrağı çuvala sığdırmaya çalışıyor. Uğraş bakalım yapabilecek misin. Eninde sonunda o mızrak çuvalı delecek
naparsanız yapın yükselmeyecek algısı yapıyor; malı bu fiyatlardan istiyor. aslında 280-300 arası maliyetlenenler çıksa tahtada hareket başlar. nereye kadar sürdürecek bu oyunu göreceğiz.
60 milyon euronun gazını 1 saatte aldilar. Usul usul aşağı saliyorlar. Ama şu siralar en son bakilacak şey fiyat. Ben takasa bakiyorum citibank 1.366.933 olmuş 55 000 civari artış olmuş. Adamlar alıyor kardesim. Takas payi yuzde 4.63 olmuş. Piyasadaki büyük kagitlarin takasinda citi payi 20 den aşağı degildir. Gesan takasinda da 20 ye kadar çıkması çok sürmez gibi görünüyor