-
Mackolik, Nesine.com ile reklam satış sözleşmesi imzaladı
02/01/2025 06:21:00
Mackolik, D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ (Nesine.com) ile 168 milyon TL tutarında reklam satış sözleşmesi imzaladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Nesine.com ile yapılan anlaşma 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak.
Reklam satış sözleşmesi 12 ay süreli ve 168 milyon TL+KDV tutarında belirlendi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Armada Gıda payları 3 Ocak'tan itibaren Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak
02/01/2025 06:21:30
Armada Gıda Ticaret Sanayi AŞ payları 3 Ocak 2025 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, Armada Gıda'nın sermayesini temsil eden 263.980.843 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alındı.
Halka arz edilen 54.996.000 TL nominal değerli Şirket payları 03/01/2025 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 40 TL baz fiyat, "ARMGD.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacak.
İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlendi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kütahya Porselen, NG Porselen'e ait taşınmazı 320,4 milyon TL bedelle satın alıyor
02/01/2025 06:22:00
Kütahya Porselen, NG Porselen AŞ'ye ait Kütahya'da bulunan "Bir Katlı Prefabrik Endüstri Binası ve Arsası" vasıflı taşınmazı 320,4 milyon TL bedelle satın alıyor.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, 17 Aralık 2024 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde NG Porselen'e ait olan 511443 Sayılı Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında yatırımı tamamlanmış ve üretim faaliyetine davam etmekte olan porselen fabrikasının Şirket tarafından satın alınması talebine karşılık satıcı Şirketinde fabrikasının satışı ve teşvik belgesinin Şirkete devrine ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca fabrika satışı ve teşvik belgesinin devri talepleri uygun bulundu.
Sözü edilen Yatırım Teşvik Belgesinde unvan değişikliği yapılması suretiyle Kütahya Porselen'e devri yapıldı.
Söz konusu teşvik kapsamında NG Porselen mülkiyetinde bulunan Kütahya İli, Merkez İlçesi, Çalca Mahallesi, 6265 Ada 144 parselde kain ‘Bir Katlı Prefabrik Endüstri Binası ve Arsası' vasıflı taşınmazın ve üzerinde bulunan tesis dahilinde yer alan maddi duran varlık olan "makine ve techizatların", SPK Lisanslı Çınar Taşınmaz Değerleme ve Müşavirlik A.Ş.'nin 17.12.2024/2024-ÖZEL-135 / 2024-ÖZEL-137 ve Ekip Taşınmaz Değerleme A.Ş.'nin 18.12.2024/ÖZEL-2024-298 / ÖZEL-2024-299 tarihli raporlarında bulunan peşin satış fiyatlarının ortalaması esas alınmak suretiyle, 50 milyon 429 bin TL'sı peşin bakiye 270 milyon TL'sı 12 eşit taksitte ödenmek üzere toplam KDV hariç 320 milyon 429 bin TL'sına satın alınmasına karar verildi.
Açıklamada, karar kapsamında kamuya yapılacak açıklama dahil gerekli her türlü iş ve işlemin ifası için Yönetimin yetkilendirilmesi kararlaştırıldı.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Vakıf GYO, satışını yaptığı "Cubes Ankara" projesinde yer alan bağımsız bölümleri iade aldı
02/01/2025 06:22:30
Vakıf GYO, Mart ayında satışını yaptığı "Cubes Ankara" projesinde yer alan bağımsız bölümleri, satıştan dönme hakkını kullanarak iade aldı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Cubes Ankara Projemizde, 12.03.2024 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile Otel nitelikli B1-404 numaralı ve Çok Amaçlı Salon nitelikli B2-30 numaralı, toplam 8.801,75 m²'lik bağımsız bölümlerin Shell&Core olarak Totem İş Güvenliği Ekipmanları İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti'ne 628.075.000, -TL + KDV bedel ile vadeli olarak satılmış ve maddi duran varlık satım işi 29.03.2024 tarihinde kamuya duyurulmuştur.
Ancak, Şirketimiz 23.12.2024 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile; Totem İş Güvenliği Ekipmanları İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti'nin vadeli ödemelerinde yaşadığı ifa güçlüğü başvurusu ve temerrüde düşmesi sebebiyle, Şirketimiz'in ilgili taşınmazların satışından haklı nedenle dönme hakkının kullanılmasına, Şirketimizin iptal edilen satış işlemi ve geri devir alınması ile ilgili tüm masrafların Totem İş Güvenliği Ekipmanları İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti'nce karşılanması kaydıyla, taşınmazların satış bedeli üzerinden (628.075.000,-TL+KDV) Şirketimize iadesi hususunda Totem İş Güvenliği Ekipmanları İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile anlaşmaya varılmasına karar verilmiştir.
Bu kapsamda, ilgili bağımsız bölümler için 31.12.2024 tarihinde tapu işlemleri gerçekleşmiş ve gayrimenkuller portföyümüze dahil edilmiştir. ARGE Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ tarafından iade alınan bağımsız bölümlerin piyasa değeri 740.818.350,00 TL, ETİK Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ tarafından ise 738.000.000,00 TL olarak takdir edilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Pergamon Status Genel Müdürlüğüne Ali Gümüş atandı
02/01/2025 06:23:00
Pergamon Status Genel Müdürlüğüne Ali Gümüş atandı.
"Şirketimiz yönetim kurulunun 31.12.2024 tarih 2024 / 21sayılı kararı ile;
"Şirketimiz icracı, tüzel kişi yönetim kurulu üyesi Vişne Madencilik Üretim San.ve Tic. AŞ'nin ( Vergi N 9250410552) 31.12.2024 tarihi itibariyle görevinden ayrılması sebebiyle, yerine Türk Ticaret Kanunu'nun 363. Maddesi uyarınca Sayın Ali Gümüş'ün 01.01.2025 tarihinden itibaren icracı yönetim kurulu üyesi sıfatıyla atanmasına, ve yapılacak ilk genel kurulda onaya sunulmasına,
Sayın Ali Gümüş'ün 01.01.2025 tarihi itibariyle Şirketimizde Genel Müdür olarak atanmasına, katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Efor Çay'ın GES yatırımı devreye alınarak, elektrik üretimine başladı
02/01/2025 06:23:30
Efor Çay'ın GES yatırımı devreye alınarak, elektrik üretimine başladı.
"Şirketimiz yönetim kurulunun 31.12.2024 tarih 2024 / 21sayılı kararı ile;
"Şirketimizin sürdürülebilirlik hedefleri çerçevesinde, karbon ayak izini azaltmak ve sürdürülebilir çevrenin korunmasına katkıda bulunmak amacıyla; Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nin ilgili 5/1/h maddesi kapsamında, Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımımızla ilgili izahnamede yer alan 5.405,4 kWp GES-1 ve 4.544,1 kWp GES-2 kapasiteli santrallerinin panel kurulumları tamamlandığı açıklanmıştı.
Yatırımımızın ilgili kamu kurumları nezdinde kabul süreci tamamlanmış olup, Güneş Enerjisi Elektrik Santrali (GES) devreye alınarak elektrik enerjisi üretimine başlanmıştır.
Santralde yıllık olarak gerçekleşecek üretimin fabrikalarımızın 2024 yılında gerçekleştirmiş olduğu toplam elektrik tüketiminin tamamını karşılayacağı öngörülmekte ve tüketimimize yakın miktarının da piyasaya satışı planlanmaktadır. Bu kapsamda yatırımın toplam ciroya 1,4 Milyon USD ve FAVÖK'e 1 Milyon USD katkı sağlaması beklenmektedir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
İş Bankası, Şişecam paylarından 2,5 milyon TL nominal tutarlı alım yaptı
02/01/2025 06:24:00
İş Bankası, 31 Aralık tarihinde Şişecam paylarından 2,5 milyon TL nominal tutarlı alım yaptı.
Banka'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"31.12.2024 tarihinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. payları ile ilgili olarak 41,50 - 42,38 TL fiyat aralığından 2.500.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. sermayesindeki paylarımız %52,12 sınırına ulaşmıştır.
Yönetim kontrolüne sahip olduğumuz Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş.'nin Şirkette sahip olduğu toplam % 0,05 oranındaki paylar da Ortaklığımızın kontrolü altındadır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
İş Bankası, İş GYO paylarından 500 bin TL nominal tutarlı alım yaptı
02/01/2025 06:24:30
İş Bankası, 31 Aralık tarihinde İş GYO paylarından 500 bin TL nominal tutarlı alım yaptı.
Banka'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"31.12.2024 tarihinde İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 18,85 - 18,99 TL fiyat aralığından 500.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermayesindeki paylarımız %52,27 sınırına ulaşmıştır.
Yönetim kontrolüne sahip olduğumuz Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş ve İş Portföy Yönetimi A.Ş.'nin şirkette sahip olduğu toplam %13,38 oranındaki paylar da Ortaklığımızın kontrolü altındadır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter