-
Naturel Yenilenebilir Enerji, üç yıllık sürenin dolması nedeniyle pay geri alım programını sonlandırdı
02/01/2025 06:25:00
Naturel Yenilenebilir Enerji, üç yıllık sürenin dolması nedeniyle pay geri alım programını sonlandırdı.
Banka'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin 31.12.2021 tarihli pay geri alımına ilişkin yönetim kurulu kararı doğrultusunda başlatılan ve 15.02.2023 tarihli yönetim kurulu kararı ile revize edilen pay geri alım programımız, Geri Alınan Paylar Tebliği'nin Geri Alım Programının Süresi başlıklı Madde 7'de yer alan üç yıllık sürenin dolması nedeniyle, 31.12.2024 (bugün) tarihli yönetim kurulu kararı ile pay geri alım programımızın sonlandırılmasına karar verilmiştir. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
İnnosa Teknoloji bağlı ortaklığı Probel Yazılım ile Pamukkale Üniversitesi arasında sözleşme imzalandı
02/01/2025 06:26:00
İnnosa Teknoloji bağlı ortaklığı Probel Yazılım ile Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında sözleşme imzalandı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin %51 oranında bağlı ortaklığı Probel Yazılım ve Bilişim Sistemleri A.Ş. ile Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi arasında 01.01.2025 - 31.12.2025 dönemlerini kapsayan 11.640.000 TL + KDV bedelli "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) Hizmet Alımı" sözleşmesi 31.12.2024 tarihinde (bugün) imzalanmıştır."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Platform Turizm, toplam 652,3 milyon TL bedelli iki hizmet sözleşmesi imzaladı
02/01/2025 06:25:30
Platform Turizm, toplam 652,3 milyon TL bedelli iki hizmet sözleşmesi imzaladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklmaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Personel Taşıma Hizmet Alımı işi için 233 milyon 217 bin 676 TL + KDV ve Sarıyer Belediyesi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Araç Kiralama Hizmet Alımı işi için 419 milyon 50 bin 800 TL + KDV bedel üzerinden sözleşmeler imzalandı.
İşlerin başlama tarihi 1 Ocak 2025 olarak belirlendi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Kristal Kola'nın Kırıkkale Tesisleri için Yatırım Teşvik Belgesi onaylandı
02/01/2025 06:26:30
Kristal Kola'nın Kırıkkale Tesisleri için Yatırım Teşvik Belgesi onaylandı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, Fatih Mah. Alpaslan Türkeş Bulvarı N454 Kırıkkale adresindeki tesisler için planlanan komple yeni yatırımlar ile ilgili olarak Teşvik Belgesine müracaat edildiğinin kamuya duyurulduğu hatırlatıldı.
T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğüne yapılan Yatırım Teşvik Belgesi müracaatı onaylandı.
Toplam 1 milyar 163 milyon 539 bin 999 TL komple yeni yatırımı için 31/12/2024 tarih 575767 sayılı 20/11/2024 başlangıç 20/11/2027 bitiş tarihli Yatırım Teşvik Belgesi düzenlendi.
Açıklamada, "Bölgesel teşvik kapsamındaki söz konusu Yatırım Teşvik Belgesi'nde öngörülen destek unsurları "KDV İstisnası", "Vergi İndirimi" "Gümrük Vergi Muafiyeti", "Faiz Desteği" ve "Sigorta Primi İşveren Hissesi" şeklindedir." denildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Ulusoy Un, Samsun Tekeköy'de bulunan taşınmaz için satış vaadi sözleşme imzaladı
02/01/2025 06:27:00
Ulusoy Un, Samsun Tekeköy'de bulunan taşınmaza ait arsa ve üzerinde bulunan binaları 317,5 milyon TL bedelle satmak üzere satış vaadi sözleşme imzaladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, Samsun/Tekkeköy'de bulunan 500 ton/gün kapasiteli eski fabrikasında gerçekleştirilen üretimin, üretim teknolojisinin daha yeni ve görece daha düşük maliyetli olması nedeniyle diğer tesislerimize kaydırılmasına, şirket aktiflerinde yer alan maddi duran varlıkların daha verimli kullanılmasına, Ulusoy Un 50. Yıl ve Hatay üretim tesisler ile Söke Un Ankara üretim tesisinde gerçekleştirilen kapasite artışları sonucunda Ulusoy ve Söke Un üretim tesislerindeki toplam un üretim kapasitesinin 4.415 ton/gün seviyesine çıkarılması nedeniyle 04.06.2024 tarihli Yönetim Kurulu Kararıyla; Samsun/Tekkeköy'de bulunan söz konusu fabrikada üretimin tamamen durdurularak tesis söküm işlemlerine başlanmasına ve tesisin bulunduğu gayrimenkullerin gerek ticari alan, gerekse konut amaçlı kullanımı açısından uygun hale gelmesi nedeniyle gayrimenkul olarak değerlendirilmesi hususunda Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy'a yetki verilmesine karar verildiğinin duyurulduğu hatırlatıldı.
Söz konusu sürece ilişkin son durumda; 04.06.2024 tarihli Yönetim Kurulu Kararında verilen yetki kapsamında, üretimde kullanılan makine ve ekipmanların 1. ünitesinin satışı gerçekleştirildi. 2. ünitenin ise; söküm işlemi tamamlanmış ve mevcut üretim tesislerimizde ihtiyaç olması halinde kullanılmak üzere yedeğe alındı. Bunların dışında kalan diğer ekipmanların ise sökümü yapılarak satışı gerçekleştirilecek.
Söz konusu taşınmaza ait arsa ve üzerinde bulunan binaların satışı ile ilgili olarak, Şirket ile bir alıcı arasında tutarın bir kısmı peşin geri kalan kısmı vadeli olmak üzere toplamda 317,5 milyon TL karşılığında satışına ilişkin satış vaadi sözleşmesi imzalandı.
Açıklamada, "Son durumda; Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 50. Yıl fabrikamız modern üretim teknolojisiyle 2.088 ton/gün, kapasitesiyle üretimine devam etmektedir." denildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Etiler Gıda, Dubai'de şirket kurulmasına karar verdi
02/01/2025 06:28:00
Etiler Gıda, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde %100 iştiraki olacak bir şirketin kurulmasına karar verdi.
Etiler Gıda'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda: Şirketi Dubai, BAE'de temsil etmek, tescil ettirmek, mevcut bir şirketi veya yabancı bir şirketin şubesi/şube şirketini satın almak gibi işlemleri kapsayan süreçlerin yürütülmesine karar verildi.
Kurulacak veya satın alınacak şirketin unvanı, faaliyet konusu, sermaye yapısı ve diğer ilgili hususların BAE yasalarına uygun şekilde belirlenmesi, Şirket kuruluş işlemlerine ilişkin prosedürlerin yürütülmesi ve gerekli merciler nezdinde temsil edilmesi amacıyla, Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Kaplan'ın, Dubai'deki ilgili işlemleri yürütmek, şirketimizi temsil etmek, kurulacak şirketin tescil işlemlerini gerçekleştirmek ve gerekirse mevcut bir şirketi ya da bir yabancı şirketin şubesini/şube şirketini satın almak üzere yetkilendirilmesi kararlaştırıldı.
Şirket kuruluşunun tamamlanmasını takiben, söz konusu şirketin iştirak olarak şirkete devredilmesine, karar verildi.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
ECB/Lagarde: 2024 hareketli bir yıldı ve 2025 de en az onun kadar heyecan verici olacağa benziyor
02/01/2025 06:28:56
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, "2024 hareketli bir yıldı ve 2025 de en az onun kadar heyecan verici olacağa benziyor" dedi ve yüzde 2 enflasyon hedefine 2025 yılında ulaşılacağını umduğunu söyledi.
Lagarde, X'te yayınladığı bir video yeni yıl mesajında,"2024'te enflasyonu düşürme konusunda önemli ilerleme kaydettik ve umarım 2025, beklendiği ve stratejimizde planlandığı gibi hedefe ulaştığımız yıl olur. Elbette enflasyonun %2'lik orta vadeli hedefte sürdürülebilir bir şekilde istikrar kazanmasını sağlamak için çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Euro bölgesi tüketici fiyatları büyümesinin geçen yıl boyunca yavaşladığını ve Eylül ayında ECB'nin hedefinin altına düştüğünü, ancak son aylarda tekrar yükseldiğini belirten Lagarde, yakın vadede enflasyonun mevcut seviyesi etrafında dalgalanacağı konusunda uyardı.
ECB'nin 2025 programını "büyük ve ağır bir gündem" olarak tanımlayan Lagarde, merkez bankasının para politikası stratejisinin gözden geçirilmesi, dijital euro ve euro bölgesi banknotlarının yeniden tasarlanması konularının da altını çizdi.
https://x.com/Lagarde/status/1874380049442320773
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
-
Selçuk Gıda, Dünya Holding ile devralma suretiyle birleşmeye karar verdi
02/01/2025 06:28:30
Selçuk Gıda, Dünya Yatırım Holding AŞ ile tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bütün halinde devralınması suretiyle birleşmeye karar verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu yukarıda belirtilen tarihte toplanmış ve 13.11.2024 tarih ve 428 sayılı kararının yerine geçmek üzere, toplantıya katılanların oybirliği ile aşağıda belirtilen hususlarda karar alınmıştır:
1. Yönetim Kurulumuzun 26.04.2024 tarih ve 2024/406 sayılı toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan ("SPK") gerekli onayın alınması ve Genel Kurulumuzca Birleşme Sözleşmesinin onaylanması şartıyla, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ("TTK") 134'üncü ve devamı ilgili maddeleri, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun ("KVK") 18, 19 ve 20'nci maddeleri ile Selçuk Gıda Endüstri İhracat İthalat A.Ş.'nin ("Şirket") 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na ("SPKn") tabi şirket olması ve paylarının Borsa İstanbul A.Ş.'de ("Borsa") halka arz edilmiş ve işlem görüyor olması nedeniyle SPKn'nin 23 ve 24'üncü maddeleri ve ilgili sair hükümleri, SPK'nın II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği ("Birleşme ve Bölünme Tebliği") ve SPK'nın II-23.3 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği ("Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği") ile diğer ilgili mevzuat hükümleri dahilinde; Dünya Yatırım Holding A.Ş.'nin ("Dünya Holding") Şirketimiz tarafından tüm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bütün halinde devralınması suretiyle iki şirketin birleşmesine ("Birleşme İşlemi"),
2. Birleşme İşleminde, her iki şirketin ilgili düzenlemelere göre hazırlanan ve bağımsız denetimden geçmiş 30.09.2024 tarihli konsolide finansal tablolarının esas alınmasına,
3. Şirketimizce öncelikle Birleşme İşleminin genel kurulda onaylanması şartıyla, Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 7. maddesi (Uzman Kuruluş Raporu) hükümlerine uygun olarak Bizim Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan 31.12.2024 tarihli Uzman Kuruluş Raporu'nda tespit edilen birleşme oranı (0,543637115) ve değişim oranı (0,153901429) esas alındığında, her biri 1 TL nominal değerde 1 adet nama yazılı Dünya Holding payına karşılık her biri 1 TL nominal değerde 0,153901429 adet hamiline yazılı B grubu Şirketimiz payının ihraç olunmasına; böylelikle, Şirketimizce birleşme nedeniyle gerçekleştirilecek sermaye artırımı tutarının 18.468.171,52 TL ve bu suretle Şirketimiz dışındaki Dünya Holding ortaklarına tahsis edilecek pay miktarının 18.468.171,52 adet olarak belirlenmesine,
4. Birleşme İşlemine ilişkin olarak hazırlanan 31/ 12 /2024 tarihli Birleşme Sözleşmesi ve Birleşme Raporu'nun onaylanmasına ve Birleşme İşleminin görüşüleceği genel kurul toplantısında Birleşme Sözleşmesi'nin Şirketimiz pay sahiplerinin onayına sunulmasına,
5. Birleşme işlemi nedeniyle hazırlanan duyuru metni, sermaye artırımı nedeniyle gerçekleştirilecek pay ihracına ilişkin ihraç belgesi ve Şirketimiz ortaklık yapısında gerçekleştirilen değişiklikler ile Birleşme İşlemi sonrasında, Şirketimizce gerçekleştirilmesi planlanan işlemler çerçevesinde, Şirketimiz ve yatırımcıların hak ve menfaatleri gözetilerek, Sermaye Piyasası Kanunu ile Türk Ticaret Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin "Şirketin Ünvanı" başlıklı 2'nci, "Şirketin Maksat ve Mevzuu" başlıklı 3'üncü, "Şirketin Merkez ve Şubeleri" başlıklı 4'üncü ve "Sermaye" başlıklı 6'ncı maddelerinde yapılacak değişikliğe ("Esas Sözleşme Değişikliği") ilişkin ekli tadil tasarısının onaylanması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmasına,
6. Gerekli izin ve onayların alınmasını takiben söz konusu birleşme işleminin, sermaye artırımının ve Esas Sözleşme Değişikliğinin Şirketimiz Genel Kurulu'nun onayına sunulmasına,
7. TTK m. 149 ve Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca, tüm belgelerin hazırlanmasını takiben inceleme hakkı için gerekli ilanların yapılmasına,
8. Dünya Holding'in tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde devralması suretiyle gerçekleşecek birleşme işleminde; SPKn'nin "Ayrılma Hakkı" başlığını taşıyan 24'üncü maddesi ve Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin "Ayrılma Hakkı ve Kullanım Süreci" başlıklı 4'üncü bölümünde yer alan hükümler dahilinde, söz konusu birleşme işleminin onaylanacağı genel kurul toplantısına katılarak olumsuz oy kullanacak ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletecek pay sahiplerimizin veya temsilcilerinin, paylarını Şirketimize satarak ortaklıktan ayrılma hakkına sahip oldukları hususlarında daha önce 26.04.2024 tarihinde KAP'ta ilan edilen açıklamalarımıza uygun olarak işbu Yönetim Kurulu Kararı tarihi itibariyle Sermaye Piyasası Mevzuatının kamuyu aydınlatma yükümlülüklerine uygun olarak KAP'ta tekrar bilgilendirilme yapılmasına,
9. Yukarıdaki maddelerde sayılanlar dahil ve ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, Birleşme İşleminin nihai olarak sonuçlanmasına kadar yapılacak olan ve yapılması gerekli olan her türlü işlemin icrasına, gerekli bilgi ve belgelerle ile birlikte Sermaye Piyasası Kurulu'na ve Esas Sözleşme Değişikliği için Sermaye Piyasası Kurulu onayını takiben, T.C. Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına ve gerekmesi halinde diğer resmi/özel kurumlara başvuruda bulunulmasına,
10. Yukarıda bahsi geçenler de dâhil olmak üzere, Birleşme İşlemi ve Esas Sözleşme Değişikliği sürecinde Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., T.C. Ticaret Bakanlığı, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank, ilgili Ticaret Sicili de dâhil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın tüm resmi kurum ve kuruluşlara yapılacak olan başvurular, yazışmalar ve benzer belge ve bilgileri tanzime ve imzalamaya, bu bilgi ve belgelerin takibine ve tekemmüle; ilgili diğer makam ve dairelerdeki usul ve işlemleri ifa ve ikmale Şirket'imiz imza sirküleri uyarınca Şirket'i temsile yetkili olan kişilerin yetkili kılınmasına
toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter