Herkesin malümü tl 'dei negatif faiz verimeye başlanınca vatandaş dövize yöneldi bu kezde sanki biz Türkiyede değilde Amerika'da veya Avrupadaymışız gibi orada yazıyla SIFIR faizler verildi.Demokrasilerde olduğu gibi finasn dünyasında da çarler tükenmez.
Bu kezde vatandaş Türkiye menşeeli eurobondlara keşfetti. Orda oluşan fiyatlar yerli talebi ile birlikte risk primine göre daha yüksek fiyatlara ulaştı ,yani faizer düştü ancak oyanklık hala devam ediyor...
Bu aralar kafayı şu konuya taktım
şahsi döviz brikimi , bankada döviz mevduatında bağlı iken istediğmiz yani grafiğine/teknik analizine göre buradan dönebilir seviylerde bankadan " bariyerli" ve nakavt seviyesi ( bak burası önemli) olarakda analizde gördünüz uygun seviye olmak kaydıya banka ne kadar " risk primi " öder.... Malum eurobond piyasası 24 saat açık tersi içinde, yani benim şahsen belirledğim fiyattan satmak içinde bir yöntem bulacağım (umarım)
Bankacıların ilgili brimlerine soruyorum ya ben anlatamıyorum ya da işlerine gelmiyor banka hazinesi galiba DCD'de şubeye daha fazla prim ödeniyor bu konu onlara TERS geliyor....
bu konya merak duyanlar işyatırımın düzenli aralıklarla BEDAVA yayımladığı SGMK ( neyin kısaltılması ise...) raporlarından yola çıkmalarını tavsiye edeim..Önce kriterler arz mikarı ,işlem miktarı , geçmişini olması ( teknik analiz için) sonra devlet ,iş bankası, akbank ,koç gurubu eurobondlar arasında kafalarına yatanları seçip grafiklerinden bir şeyler yapsınlar...
Bakalım bir şeyler bulabiecek miyim ?