Akyatırımın 3 gün sonra o kurumlara virman yapip yapmadigini takip ediyor musunuz?
Printable View
https://www.cnbc.com/2017/10/10/comp...fed-chair.html
And then there were two: Powell, Warsh at front of Fed chair race
While Kevin Warsh has long been considered a front-runner to head the Fed, Jerome Powell has emerged lately as a compromise candidate.
As of Tuesday afternoon, PredictIt puts Powell in the lead, with a 40 percent chance, while Warsh had a 30 percent likelihood.
A steady flow of news and speculation about the new Fed chair is anticipating that Janet Yellen now stands little chance of renomination.
Fed başkanlığı için 2 aday öne çıktı:Powell ve Warsh
Ayhan Başkan şöyle olabilir; Hani biz yerli otmobil, helikopter, tank yapıyoruz ya ama aslında motor ve ya bir kısım elektronik devreleri yine yurtdışından alıyoruz....Bizimkiler "Brüt yerli" terimini keşfetmiş olabilirler..."Net yerli" değil ama "Brüt yerli" Alikopter üretiyoruz...:kahkah:
Tamamen mizahi çocuğa anlatıp ta kafasını karıştırmayın :)
Hafta sonuna elimde bana göre Hayri sayılır endex long ve 3.62 maliyetli yine önemli miktarda dolar short la girmiştim. Pazar gecesi olanları görünce içimde ufacık bi tereddüt yoktu. Fakat forum her zamanki gibi belli başlı tiplerin öncülüğünde felaket senayolariyla doları uçurup borsayi çökertip ülkeyide batirmislardi. Bu olay kısa vadede ne darbeden nede ucak krizinden önemli değil diye. P.tesiye sakin uyandım ve aksama kadar hiç işlem yapmadım sadece seans sonu elimdeki dolar lardan çok daha fazlasıyla 3.74 yakarken shortlatirlarimi çoğaltip maliyetimi yukarı çektim. Sonuç vadeli endex pozlarımi ve dolar Shortlar imi bugün kapadim. Normalde endex longari kapamazdim ama zarar çıkınca psikolojik olarak kendimi rahatlattım. Şimdi bakıyorum millet o gecenin ve sabah inin etkisinde basıyor shortu dusmeyecegini bile bile düşsede alicaklarini bile bile. Adamlar gırtlak malda maliyetleri 135 binin üstünde. Şu cetrefilli günler bitince 2-3 günde pert edicek ler milleti hep yaptıkları gibi. Kötü senaryoya oynamak isteyenin yeri endex short poz değil, dolar long pozdur. Dolar long kötü senaryo için daha adil. İyi senaryoda ise endex long. Bu yılların verdiği tecrübe. Hep diyorum siyaset ayrı borsa ayrı. Bi gün göcecek diye short ta inat batırıyo zaten goctugunde ya flat yada longta oluyorsun :) hepimizin başına geldi ders almak gerek. Biri geçen bişi yazdı, bile bile aynı hatayi başarılı olmak icin tekrar yapmak salakliktir gibi bi cümleydi. Çok doğru ve hep aklımda.