Öyle bi hale geldik ki amk 1.40 olsa mutlu olacaz.. ama gerçeğe bakarsak çok fena tecavüze uğradık.. 1.40 olsa ne yazar.. ali yazar veli bozar.. yabancı olayına çok fena aldandım.. kendime çok kızıyorum.. bunca yıl tecrübe.. çok üzgünüm..
Printable View
Öyle bi hale geldik ki amk 1.40 olsa mutlu olacaz.. ama gerçeğe bakarsak çok fena tecavüze uğradık.. 1.40 olsa ne yazar.. ali yazar veli bozar.. yabancı olayına çok fena aldandım.. kendime çok kızıyorum.. bunca yıl tecrübe.. çok üzgünüm..
Alın bugün 1.38 çok ucuz diyenler al al diyenler ve alanlar şimdi de 1.33 e veriyorlar.Ya hissede patron ne derse o olur ve hisse 1.33 hala alan yok ve kendi haline bıraktılar....Bırakın şura bura ucuz demeyi ..2000 yılında 17 yıl önce 5800 ü gören bir hisse diyelim ki 1 tl nin altında düştü neye göre ucuzdur pahalıdr diyeceğiz..Sahiplerinin istediği gibi bilanço düzenlediği,istediği gibi üzerinde oynadığı hissede ne konuşabiliriz...Ben 9 aylıktan umutluydum ,bilançoyu görünce hiç bir fiyat ucuzdur demek bana mantıklı gelmiyor..
emkelci 7 lira olacak mı bu kagıt senşn taa amk
Bugün de hacimli düştü.
İnanın bu yapılanlara bakınca insan hisse de incelemek istemiyor..Bizim günahımız ve suçumuz yok. Şefaf olmayan denetimler,sahte bilançolar,sahte faaliyet raporları,sahte bilgiler,sahte karlar ya da zararlar vb. biz yazmıyoruz....Bize bir hisseyi almadan önce araştırın diyorlar ..Birileri yalan hikayeler yazmışsa bizim arastırmamız ne ifade eder ki?Adam dünya kadar ciro yazmış,dağ gibi stok yazmış önümüze gelen kağıtlarda, her şey kağıt üzerinde iyi görünüyor,iyeye gidiyor ve üstelik 2017 de 20 de işçi almış ve düşünüyorsun demek işler iyiye gidiyor...Peki öyle düşünmekte haksız mıyız?
Biz haklıyız ama karşımızdaki yalandan teşkilat kurmuş ve dümen onun elinde bizi karaya götürmeyi umarken kendimizi girdaplarda bulduk..
Peki neye inanalım,neye güvenelim...Bir şeyi araştırırken acaba okuduklarımız doğru mu?
Bana göre sorun sistemde...sistem şefaflaşmadığı sürece, adil denetimler olmadığı sürece,yanlış bilgi verenler cezalandırılıp yargılanmadığı sürece,içeriden öğrenip işlem yapanlar ağır cezalarla yargılanmadığı sürece bugün bunda yarında başka yerde çarpılacağız...
Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10$dan maymun alacağını söylemiş. Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlamışlar.
Adam,binlerce maymunu 10$ dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış,yakalaması zorlaşmış.
Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20$ vereceğini söylemiş.
Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar. Bir süre sonra da fiyatı 25$a çıkarmış.Ancak bırak yakalamayı, maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış.
Bunun üzerine adam fiyatı 50$ a çıkardığını,ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini,yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş.O yokken yardımcısı köylülere demiş ki; Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35$ dan satayım, siz de adam gelince ona 50$ dan satarsınız.
Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar.
Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış.
Şimdi borsanın nasıBir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10$dan maymun alacağını söylemiş. Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlamışlar.
Adam,binlerce maymunu 10$ dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış,yakalaması zorlaşmış.
Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20$ vereceğini söylemiş.
Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar. Bir süre sonra da fiyatı 25$a çıkarmış.Ancak bırak yakalamayı, maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış.
Bunun üzerine adam fiyatı 50$ a çıkardığını,ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini,yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş.O yokken yardımcısı köylülere demiş ki; Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35$ dan satayım, siz de adam gelince ona 50$ dan satarsınız.
Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar.
Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış.
O yüzden bunun gibi ahkam kesen arkadaşlar Nerede bilmek istiyorum bu kadar bu sayfayı okuyan insanların günahı nasıl giriyorsunuz sizinde coluk colugunuz var günah degilmi bu dünya da ve öbür dünyada iki yakan bir araya gelmez bu sizden fitil fitil inşallah çıkar ama coluk çocuğunuzdan değil sizlerden çıkar aynı şekilde şirkette buna on ayak olan yüzsuz patron ve elamanlarida inşallah en kisa zamanda ettiklerini cekerler
Eğer burada herkez neyin ne olacağını bilse ( geleceği önceden) , emin ol zaten burada olmaz. Parayı koyacak yer bulamaz. Karayip adalarında ipad den Bisti takip etmeyi bırakıp , artık apple hisseleri alıyor satıyor olurdu. Yanlış konuşuyorsunuz. Siz sadece burada sohbetlerin tamamından kendinize göre bir yorum çıkarın. Kimseyi suçlama hakkınız yok. Çıkarsa düşmesini bekliyorum diyen adamı, düşerse çıkmasını bekliyorum diyen adamı suçlamakda yanlış .Burada yorum yapan 30 kişi varsa.. kafana göre takıl. Burada kimse yatırım uzmanı değil. 2 nin üstüne atsaydı. Sürekli düşecek diyen bir arkadaş vardı. Onu dinleyip satmış olsaydın. Bu seferde ona cephe alırdın. Olmuş olay olduktan sonra , şöyle böyle diyemezsin. Yola çıkarken kaza yapacağını bilsen yola çıkmazsın. Ama ecel seni evde de yakalar. İş bittikden sonra yorum yapmak kolay , bize 12 aylığa kadar neler olabilir onu söyle mesala? 12 aylık 15 şubattamı açıklanıyor. 16 şubatta olmuşu gördükten sonra yorum yapmanın anlamı yok. Sen şimdiden ne düşünüyorsun onu bilelim.Ayrıca şirketin içinde değiliz ki , yandaş şu bu karıştırmışın. Şirketin içinden biri burada yazarmı? Şunu da unutma sana en büyük tavsiye . Çoluk çocuğunun rızkını asla borsaya sokma.!!! Fazla paran varsa kullanmadığın ,Gerektiğinde arsa aldım attım bir kenara 3-5 sene bile unuturum diyeceğin para, Onunla oyna. Daha öncede dedim. Borsa canlı para yeri .. Birileri kazanıyorsa ,birileri kaybedecek. Herkezin aynı anda kazanmasına imkan yok..Hiç risk almak istemiyorsan, sabit getirili yatırım fonları, veya faize karşı değilsen faiz veya döviz alıp işine gücüne bakacan..