Aynen tespit gibi tespit, Avrupaya kabaran bişey var bence.
Printable View
Bu çok net abi.
Avrupa mum 2 sorunu var.
1 konfor 2 sosyal devlet.
Abi sosyal devlet nedir bi yerden vergi al öteki yere ver.
Bu bir şeyi mahfeder : VERIM
çünkü adam teknik iş yapacaksa cerrah olacaksa fazla para ister abi bu doğaldır.
Avrupadaki sosyal devlet bir sorun doğurdu.
Nedir ?
Kimse cerrah olmak istemiyor kimse yazılımla uğraşmıyor eee bu sefer hadi dünyadan cerrah alalım hadi yazılımcı bulalım.
Amerika’ya bak çalışan kazanır çalışmayan sokakta yatar.
Hart kapitalismi kötü sanardım son zamanlarda çok düşünüyorum üstüne.
Şu an direkt kötü diyemem
Maden çıkarıp satan firmaların tahsil ettiği KDV'yi mahsup edebileceği çok kalem olmuyor diye biliyorum.
Geçen sene Şişe Cam önemli maden üreten Soda şirketini ve diğer önemli şirketleri ana şirket ile birleştirdi bu şekilde maden için KDV ödemek durumunda kalmadı diye düşünüyorum. Birleşme raporunda önemli bir sinerji ve vergi avantajı olacağı söyleniyordu. Bir kaç ufak şirket dışında ürünlerinde yurt içi rakibi az.
Öte yandan bugün A101'de baharat kavanozu seti gördüm kutusuna baktım P.R.C. yazıyor.
Malesef Çin çok ucuza üretiyor, gümrük vs durduramıyor.
Öte yandan üreticiler de hayır kuruluşu değil, karlılık en yüksek ne noktada ise o şekilde fiyat belirliyor.
Tüketici de zor durumda; milli duygular, bütçe ve kendini mutlu etme seçenekleri arasında kafası karışıyor.
Yazıp yazmamakta çok düşündüm ama bir akademisyen-entelektüel vatansever olarak
Türk Milletini ikaz etmek mecburiyetindeyim.
Türkiye de iyi gösterilen her şey illizyon.Ağustos sonundan itibaren
Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik ,toplumsal, siyasi krizini yaşayacağız.
https://twitter.com/KurtogluKagan/st...61765988605953
Abartılı..
artık tercihler büyük rol oynuyor
beyinler dolu
ben kimsenin artık dünyada çok çalışayım çok para kazanayım gibi düşüncesi kaldığına pek inanmıyorum
önceden tekerlek bulduklarında bence insanoğlu için yeterliydi.
iş görürdü. çok büyük kolaylıktı
şimdi cinciğinin cinciği ile kafalar çok dolu. haliyle insanlar bence sıkıldı
herif ofis boy arıyor çalışacak eleman misal şirkette
yazmış.
photoshop bilecek autocad bilecek. excelle hakim .. 3dmax iyi kullanacak solidworks yapacak ingilizce iyi olcak.
sanırsın yapay zekayı işe alıyo
:drunk::drunk:
TV'de Aristoteles vs o zamanları konuşuyorlardı. O zamanlarda buhar makineleri biliniyordu dediler ama ilerletmemişler çünkü yeterli köle varmış.
Bir yandan köyde doğup oradan çıkmayan insanın hayatı, diğer yanda okyanusun dibindeki Titanik'i veya uzayı merak edip yolculuk yapmak isteyenler var.
Çok kompleks ve kaotik bir zamandayız, kafayı yemeden kendine uygun düzgün tercihler yaparak yaşamak gerçekten zor.
Bunun dışında bir toplumsal yapı içinde yaşadığımız için başkalarına kendini beğendirme baskısı da önemli bir etken.
Ben yalnız olduğum için bir şekilde idare ediyorum ama insanlar (veya insanlar yolu ile üst akıl) çok fazla insanın hayatına karışıyor.
abi bir sıkıntıda şu felaket çoğalıyoruz..
belki 5 sene önce flan yazmıştım . dünya artık insanoğlunu virüs olarak görüyor. dünyanın kendisi görüyor bunu.
bu sıcaklıklar vs. sadece ozonu deldiğimiz veya incelttiğimiz için değil. dünya artık karşılık vermeye başladı bu duruma.
önceki nesillerin ağaçların veya bitki örtüsünün sonra hayvan canlılarına nasıl dünyanın kendisi bunların yaşamlarına son verip reset attığını biliyoruz.
yeri geldi bunu donarak yaptı. yeri geldi oksijene boğdu .. neredeyse tüm canlıları yok etti.
şimdide yakıyor bence.
insanların gelişimi artık risk altında. herşeyin artık çok daha zor elde edildiğini belki kimsenin artık birşeyler geliştirmek için çaba sarf etmeyeceği bir durum çıktı ortaya.
zenginlere özel devletler kurulabilir.. fakirlere ayrı vs.
nasıl naziler üstün insanı yaratma çabasına girdi. akıl almak mümkün değil.
zaman zaman kaotik bi yere evrilme çabası oluyor bence şuan ortam öyle bir yöne gidiyor.
kısaca insan
beni bi salın mk diyo
:drunk::drunk::drunk: