İştirakini halka arz etsinde Vestele olan borcunu ödesin
Printable View
İştirakini halka arz etsinde Vestele olan borcunu ödesin
2023/3 hasılatında bir satış yada bedelli rakamı dahilmiydi sanki o bilançoda bedelli veya satışta vardı bilen varmı ?
Günaydın arkadaşlar, açılış seansında oralı bile olmadı, umrunda değil hiç bir şey, 5,33 TL olarak işlemlerine devam ediyor....:(:wu:
Zoren, şu ana kadar halka arzla arasında hiç bir ilişki yokmuş gibi bir görüntü veriyor...Halka arz olayı uzadıkça, tam tersi olacağı yerde Zoren'in fiyatı da gevşiyor..
Küçük yatırımcı mal vermese, zararla elindekini BOFA ya ya da ANZ ye geri teslim etmese hisse toparlanacak da, maalesef Türk yatırımcısı her zamanki gibi klasik Türk yatırımcısı....dirayetsiz ve sabır yok, aklında tek bir düşünce var, hisseden kaçmak....yeni duyduğu başka bir hisseye atlamak....Ama şunu bilmiyor ki, yeni geçtiği hissenin yapay zekalı robotu, yeni hisseye geçerken eski hisseyle ilgili bu yatırımcının davranış psikolojisini en ince detayına kadar analiz edip, kendisini burda da beklemeye alacağını..kendisinin geriye dönük 5 yıllık hesap özetinin ve davranış psikolojisinin kayda otomatik alındığını, kendisinin yüzünden binlerce kişinin de bekleyeceğini tahmin bile edemiyor...
Bilmeniz gereken başka bir olaydan da bahsedeyim, portföyünüzdeki hisselerinizi Takas bankta kilitleme bölümünde kitleyip, bloke etmezseniz, o hissede işlem yapan büyük aracı kuruluşlar, izin almadan, size sormadan hisselerinizi robot eşliğinde açığa satış yapabiliyor, siz o hisselerle tekrar işlem yapacağınız zaman, o hisseleri tekrar yerine koyabilir, yani hissenin düşmesinde sizin de bir katkınız olmasını organize ediyor, böyle önemli bir olayı size ne aracı kuruluşunuz söyler, ne de başka birisi, ara sıra böyle birilerinden duyarsınız...Bloke yi çözmek için, T+2 süresi geçerli oluyor, günlükçülere uygun değildir, bilgilerinize...Özetle, yabancının elinde oyuncak olmuşuz, farkında bile değiliz hala....
Ben MKK dan hisse alış safışlarımı mail olarak alıyorum, bana kimse daha böyle numara çekmedi, ama Osmanlı dan ayrılmayı istiyorum hem komisyonu yüksek hem de matrix vb vermiyor.
Önerisi olan varsa söylesin, sadece sistemleri kilitlenmiyor kolay kolay işyatırımda falan millet ayda 1 defa kötürüm oluyordu.
Beyler bilanço nasıl kısaca ne diyorsunuz, bedava mı nedir?
6.2 den bu yana sattım yüzde 50 sini şimdi çıkar mı bilemedim..
Hisse sahibi tarafından Takasbanka Bloke konulmadığı zaman, o hisselere yapılan işlemler konusunda keşke hisse sahibinin haberi olabilse, mail, SMS asla önemli değil....Hisse sahibinin ruhu bile duymuyor...