Satılsaydı belki daha iyi olurdu kanaatindeyim. Ytd
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Satılsaydı belki daha iyi olurdu kanaatindeyim. Ytd
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse fiyatındaki baskıyı artırdılar, otele alıcıda çıkmadı Zeynep gene bankanın kapısını çalar şartlarımı kabul edin yoksa daha çok beklersiniz benden ne koparırsanız karadır misali.
Hocam ne kadar bazı arkadaşlarımız beğenmese de maalesef gidip gelim aarealde tıkanıyoruz gibi...
Şimdi dediğimiz gibi laraya müşteri çıkmadı çıkması da çok zor... Şimdi olursa ikinci satış 14 şubat muhtemelen yine müşteri çıkmayacaktır.
Sayın TAYKO35'e katılıyorum... Aynen dediğiniz algıya oynuyorlar...
Eeee tabi Sayın 1prometheus ta haklı... Aareallde salak değildir herhalde... Tamam ipotekli olan malı satamıyorum... O zaman zt ye sen hisseni sat benim paramı ver diyordur. ZT de nasıl savunma yapacak... Bakın bu fiyattan bu işlemde maalesef satamayacağım diyecektir.
Ama ne olursa olsun şirketin aareale olan borç bilançoda 80 milyon euro iken bana göre bu 80 milyon euro olarak ödenmeyecek...
Yani bana göre bizim önümüzü tıkayan en büyük engel aareallin borcudur... Bakalım hayırlısı olsun diyelim...
Bu alacaklılar otelleri satamıyor, satamadığı için alacaklarının tahsilatını Zeynebin hisselerine el koyup burdan tahsil etme ihtimali olduğu için mi sayılganlar hisse fiyatını baskılıyor acaba!
Hocam yapmayın bakın evini barkını, arabasını satıp tüm birikimini buraya yatıran veya çocuğunun boğazından kesip hala maliyet düşüreyim derdinde insanlar varken... Ki ben çoğuyla görüşüyorum...
Benim için önemli değil batarsa batsın ne kadar etik... (Evet bende ya herro ya merrocuyum) Ancak burada yazarken insanları rencide etmeden yazmak lazım... Hele hele ben bu arkadaşları tanıdıktan sonra farkındaysanız uzun zamandır hiç ya herrocu ya merrocuyum yazmamıştım.
Yani hele hele şu geldiğimiz durumda 5-6 yıl tahtada bekleyenler varken daha dikkatli yazmak lazım...
Borsanın yatırım yeri olmasını şirketin gerçek değerleriyle işlem görmesini, patrona dayalı değil sisteme dayalı bir fiyatlama olmasını ben de istiyorum. Ancak yaşanmışlıklar var hocam... Adam sıkılmış 2 liradan aldığı hisseyi 35 kuruştan satmak zorunda kalıyor... Bu da doğal olarak hepimizin hoşuna gitmiyor...
Hocam biliyorsunuz ki kervan sürecinde SPK bir sürü suç duyurusunda bulundu... Hem SS hem ilgili şirketler ve diğer yöneticiler ile ilgili... Hele bu hisse piyasaya verilirken İranlı hikayesi ile ilgili de hem ceza hem suç duyurusunda bulundu. Ki benim bildiğim SS ile ilgili Galatasaray hissesinden de suç duyurusu vardı. Yani kurumlar aslında işini yapıyor ancak geç kalınıyor...
Ama emin olun bunların aksaması ya da yapılmaması küçük yatırımcının suçu değil. Onun için ben hep küçük yatırımcının cezalandırılmasına karşı çıktım. Hala bazı konularda SPK tarafından cezalandırılıyoruz. Burada cezalandırılacaksa ne şirket ne yatırımcıdır. Burada cezalandırılacak varsa şirketi yönetenlerdir...Ya da bu suçu işleyenlerdir...
Diğer bir konu ise kayyım veya devleti el koyması olayını defalarca burada yazdık hocam... Defalarca yazıldı kanunen şu anda böyle bir şey mümkün değil... Kozayı örnek vermişsiniz fetö terör örgütüne destekten dolayı el koyuldu.
Yani olmayacak şeyleri yazmanız artık çokta mantıklı degil hocam...
haa areall ile şirketin anlaşması veya ödenecek olan fiyatın kırdırılması etik değil demişsiniz...
Valla hocam alan razı veren razı olduktan sonra her şey etiktir. Bu bir ticarettir.
Ama aynı şey bize oldu (bodrum oteli) biz bağırdık. Çünkü biz de yatırımcı olarak otelin sahibiydik ve razı değildik...
Onun için hep şunu söylüyoruz niyet, niyet önemli... Eğer ki niyet iyiyse sorun yok hepimiz şirkete destek veririz... Yok eğer ki niyet kötüyse yönetimin karşısına dikiliriz...
Bence otellerin icradan satılmaması çok iyi oldu. Etik tartışmasına girmeyeceğim çünkü bu ticaretin bir gerçeği. Bankaların işlettikleri fahiş temerrüt faizleri ne kadar etikse, borcun indirilmesini de istemek o kadar etik. Bankalar icra satışlarında avukatlarına bir yetki verirler. Örnek, yüzde elli fiyattan ihaleye alıcı gelirse sen de g.menkul yok pahasına satilmasin diye x fiyata kadar arttır. X fiyatın üzerinde almak isteyene ise bol şans dile derler. Yani areal bank burada seçme hakkına sahip. Ister yüzde elli fiyattan girer gmenkulu satın alır ve oteli işletir/islettirir, isterse borçluyla borcun ödenmesi için anlaşma yoluna gider.
Bu senaryo bana anlaşmanın yapıldığını ve kısa bir zaman sonra bunu duyacağımızi düşündürüyor. Duyumlarım da buna paralel yönde. Şubat ayının ilk haftasına kredilerin yeniden yapılandırılmasının yetişeceğini duydum. Umarım gelebilecek böyle bir haberle birlikte hissenin üzerindeki kara bulutlar dağılır. Asla ytd.