Originally Posted by
Desidero74
Burada hata var o da şu bu toksik varlıklar ucuz kredi aldılar ve krediyi hesapta *** ettiler değil mi aslında bu krediler o şirketlerin sahiplerini zengin etti, yani adamlar kredileri kendi kişisel zenginliklerini artırmada kullandı mesela Megap hissedar hisse satışı yapmış konkordato dan önce bir miktarını gene şirkete işletme sermayesi olarak koymuş, şirketlerin pazarlama yönetim giderleri kalemleri var ben örnek de veririm ama vermyeceğim aynı sektörde iki şirket var birinin pazarlama ve yönetim gideri diğerinin 10 katı üstelik daha küçük görünen şirketin.
Yani bu toksik şirketler batarsa olan yine orada çalışana ve devlete olur neden vergi borcu vardır piyasaya bankalara takmıştır bunlar bankalara görev zararı olarak döner.
Yani bu ülkede pandemi döneminde ve hemen sonrasında yapılanlar devleti bitirdi. Halk da bunu kullandı burada pek çok kişi kredi kartı limitini ve hazır kredi limitini patlatıp altın almadı mı aynısının çok çok daha fazlasını şirketler de yaptı şimdi bedel ödeme zamanı yapan yapmayan herkeşşş, hep beraber..Maalesef...