Originally Posted by
pilavli
Halkbank gibi hisse geri alım kararı alan ve bunu hemen uygulamaya koyup 28 ağustostan beri her gün geri alım yapmakta olan işbankası hissesini dikkatle izliyorum, bizim banka da geri alıma başlayınca benzer bir performans izleyebilir diye (eldeki en benzer ve yeni örnek bu). İşc ne yazık ki alımlara rağmen yükselişe geçemedi, meryll aynen basıyor malı, ancak hissenin düşüşü de durdu. Örneğin bugün diğer büyük bankalar (akbank, garan) epey eksideyken iş bankası 3.98'e dayadı desteği ve aşağı geçirmedi fiyatı, toplam 5.9 milyon lot malı da bir günde aldı o fiyattan.
Bir yandan bankanın desteği güven veriyor, bir yandan da alıcı bulmuşken ölümüne mal basan yabancılar korkutuyor. Halkbankta da banka alıma geçince alıcıyı bulup da fiyata bakmayan yabancı tüm geri alımı doyurursa biz de yine kalırız buralarda. Yine de her şekilde o kadar satılmaya niyetli malın piyasadan emilmesi iyi olacaktır, çünkü yükselişin önünde engel o hisseler.
Bu arada ben halkbank hisselerimin %40'ını satıp akbank-işc ve garantiye geçirdim, bir nevi zararımı realize ettim hiç hoşuma gitmedi ancak halkbank artık o kadar cazip değil, diğer bankalar da müthiş düşüş geçirdi ve hepsi ucuz hale geldi. Portföyümün aslan payı hala halkbankta, ofac işi çözülünce halkbank hala en çok çıkacak banka ama ben böyle daha rahat ettim, hükümetin ne yapacağı veya yarın ne olacağı belli olmayan bir ülkede bu kadar risk taşımanın anlamı yok.
Sn. 666'nın da yazdığı gibi hisse taşıma maliyetleri de çok arttı bu faiz ortamında, borsada kar etmek iyice zorlaştı.