Gidivan arada gidiklayip duruyor...
Printable View
Sayın philosopher 6,03 aşağı kırıp kırıp yukarı yaptı 2-3 gün. Ben de 6,05 altına bırakmıyorlar diyordum. Ama kısa sürede 5,60a geldi. Desteği kırdığını nasıl netleştiriyorsunuz. Atr değeri kadar düştüğüne mi bakılıyor.
eurusd yine çöktü,.ke .ke o macron gap'ı kapanacak, avrupa kendine gel sabrımızı taşırma.hedef 1,03x !!!!
Fiyatin 35$ dustugu o 15 dk yi spesifik olarak soruyorsaniz, comex gold futures hacmi 11b usd. + Options hacmi de bunun %20-25'i kadar oluyor (su an bakamiyorum).
Vadeli islemler spot fiyati etkiler, ama bu etkilesim vadeli piyasanin/urunun derinligine ve spot urune erisime baglidir diye dusunuyorum.
Mesela gunluk petrol uretimi yaklasik 80 milyon varil ama nymex vadeli hacmi 1.5 milyar varil. Burada spekulasyonlar spotta degil vadelide yapiliyor.
Ote yandan, bir urunun vadeli fiyati ayrisarak yukari giderse piyasaya arbitrajcilar gelir. Eger vadeli kontrat belli bir periyotta spot piyasadan daha derin hale gelmis ve kademeler tutuluyor ise, arbitrajcilarin yapacaklari spot al - vadeli sat islemlerinde vadeli fiyati (yeterince) dusmezken spot fiyat artar.