https://i.ibb.co/Hz2ZSFL/Resim010.jpg
Printable View
Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda
21/01/2025 06:00:00
21 Ocak 2025 Salı
09:00 Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı başlayacak. (25.01.2025'e kadar)
09:00 Junıoshow Bursa 20.Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim Ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı başlayacak. (23.01.2025'e kadar)
10:00 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarında konuşacak.
11:00 Avrupa Birliği (AB) maliye bakanları, Avrupa'nın rekabet gücünün nasıl artırılacağını görüşecek ve mali sıkılaştırma planlarını onaylayacak.
13:00 Anadolu Efes'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
13:30 İsveç Merkez Bankası (Riksbank) Başkan Yardımcısı Aino Bunge, nakit için gelecekteki mevzuat hakkında bir parlamento seminerine katılacak.
14:00 Akın Tekstil'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
17:00 Angola Merkez Bankası (BNA), faiz kararını açıklayacak.
23:59 Avrupa Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplanacak.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Borsa İstanbul’da İşlem Gören Şirketlerin Genel Kurul Tarihleri
21/01/2025 06:00:00
21 Ocak 2025 Salı
13:00 Anadolu Efes'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
14:00 Akın Tekstil'in Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
23 Ocak 2025 Perşembe
10:30 Şeker Yatırım'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
11:30 Şeker Finansal Kiralama'nın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
25 Ocak 2025 Cumartesi
11:00 Saray Matbaacılık'ın Olağanüstü Genel kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
30 Ocak 2025 Perşembe
14:00 Büyük Şefler Gıda'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
31 Ocak 2025 Cuma
11:00 Gedik Yatırım'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
3 Şubat 2025 Pazartesi
14:00 Akın Tekstil'in Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
7 Şubat 2025 Cuma
10:00 Hat-San'ın Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek.
10 Şubat 2025 Pazartesi
14:00 Bahadır Kimya'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
15:00 Merko Gıda'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Hedef Holding, Colendi Menkul'de iştirak oranını %51'e yükseltmek için işlemlere başlanması amacıyla yetki verdi
21/01/2025 06:20:30
Hedef Holding, Colendi Menkul Değerler'e 1,8 milyon dolar ilave yatırım yaparak iştirak oranını %51'e yükseltmek için işlemlere başlanması amacıyla yetki verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu üyelerinin 20.01.2025 tarihli 3 sayılı toplantısında,
Sermayesine %30,51 oranında iştirak ettiğimiz Colendi Menkul Değerler A.Ş.'ye Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili kuruluşlar nezdindeki izin süreçlerinin tamamlanmasını müteakip 1,8 milyon USD karşılığında ilave yatırım yapılmasına, yapılacak yatırım neticesinde iştirak oranımızın %20,49 oranında artış ile %51'e yükseltilmesi için gerekli işlemlerin başlatılmasına, ilave yatırım müzakereleri, sözleşmelerin imzalanması, sözleşmelerin ifası ve izin süreçleri için, gereken başvuruların yapılması için Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal GÖKALP ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ziya GÖKALP'in münferiden yetkilendirilmesine ,oy birliği ile karar verilmiştir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Kütahya Şeker, 71'inci Şeker Üretim Kampanyası döneminde 53 bin 30 ton şeker üretti
21/01/2025 06:21:00
Kütahya Şeker, 71'inci Şeker Üretim Kampanyası döneminde 53 bin 30 ton şeker üretti.
"Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş. '' 71. Şeker Üretim Kampanyası '' 27.09.2024 – 15.01.2025 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.
İşlenen pancar : 374.600 Ton
Üretilen Kristal Şeker
A Şekeri : 47.670 Ton
C Şekeri : 5.360 Ton
Toplam (A+C) 53.030 Ton 'dur."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
SAMAT.E payları 20 Şubat seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
21/01/2025 06:21:30
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında SAMAT.E payları 21/01/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/02/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında SAMAT.E payları 21/01/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/02/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.'
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Park Elektrik bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik, Yener Lojistik ile dekapaj işi için sözleşme imzalanmasına karar verdi
21/01/2025 06:22:00
Park Elektrik bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik, Yener Lojistik ile dekapaj işi için sözleşme imzalanmasına karar verdi.
"Bağlı ortaklığımız Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu;
Konya İli'nin Ilgın ilçesindeki linyit sahasında 2019 yılında hayata geçirilmiş olan ön madencilik planlaması kapsamında, sahada devam eden kömür üretim faaliyetleriyle ilgili olarak, 2025 yılı için planlanan dekapaj çalışmalarının gerçekleştirilmesi için Yener Lojistik Madencilik ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi ile (+/-) %20 toleranslı toplam 5.000.000 metreküp dekapaj işi için sözleşme imzalanmasına, sözleşme başlangıç birim dekapaj fiyatının 88,00 TL/metreküp olarak belirlenmesine ve sözleşmede belirlenecek şartlar doğrultusunda baz fiyatın her ay eskalasyona tabi tutulmasına
karar vermiştir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Galata Wind'in Şah RES kapasite artışı projesi ile ilgili "ÇED Olumlu" kararı verildi
21/01/2025 06:23:30
Galata Wind Enerji tarafından yapılması planlanan Şah RES kapasite artışı projesi ile ilgili "ÇED Olumlu" kararı verildi.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"BURSA ili KARACABEY, ilcesi Sahil Yenice, Dedeoba ve Şahmelek Mahalleleri sınırları içerisinde, GALATA WIND ENERJİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan ŞAH RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ (RES) KAPASİTE ARTIŞI (35 Türbin 105 MWm /105 MWe'den 36 Türbin 111,8 MWm /111,8 MWe'ye) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporuİnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; BURSA Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter