https://i.hizliresim.com/6f58vgf.jpg
https://i.hizliresim.com/k120ysm.jpg
Printable View
600 milyon lotun halka arzında 10 TL den birim fiyat tespiti olsa 6 milyar TL yapar, 15 TL olsa 9 milyar TL yapar, Zoren in kasasına girecek girmesine de, büyük borcun hafiflemesi kolay olmayacak... o yüzden birim fiyatın tespiti çok önemli...
Umarım, bir zamanlar Besim Tibuk'un, yeni dönem de de Korkut Özal ın çocuklarının yaptığı formülle halka arzı gerçekleştirirler...yani arz edilecek hissenin borsada aylar sonra da, 2 yıl sonrada prim yapmasının ana hissenin bilançosunda direkt karlılığı pozitif etkilemesi gibi...yani Zoren in bilançosunu...kendileri detayları çok daha iyi biliyorlardır tabiiki...Bu tip izinleri SPK dan alabilmek kolay mı, değil mi bilemiyorum...İnşallah bu tarz bir muhasebe-bilanço olayıyla halka arz için onay alırlar, işte o zaman elinde Zoren tutan herkes rahatlar....ANZ nin kendisi ise,1 yıl içinde tamamen rahatlar...
Cante Odaş a daimi destek veriyorsa, Zor-yen Zoren e niye destek vermesin, yıllarca....
Not: CANTE, %60 oranında diğer, %40 oranında ODAŞ ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ TİCARET A.Ş. iştiraklerine aittir. CANTE genel yönetim görevini de üstlenmiş durumdadır.
Hocam bugün zoren dışında peruklunun diğer hisseleri de primlenmiş Vestel Vesbe
Hisseleri sınıflandırarak işlem yapıyorlar, o günkü pozitif gruba aldıkları hisselerdeki pozitif havayı da kaç aydır görüldüğü gibi günlerce devam ettirmiyorlar, Beklentiler ve kısa vadeli hisseyle ilgili olacaklar bu sistemi tabiiki bozuyor...küçük bir grup ayrışıp gidiyor...Normal şartlarda da Zoren'in bu ayrışan küçük grup içinde olması gerekiyor..Örneğin Ülker, kaç aydır ayrışan küçük bir grup içindeydi...
Halka arz bu haftada çıkmamış bültende!
Bunlar bile isteye işlemleri geciktiriyor olabilirler, daha arz fiyatı bile belli değil!.
SPK ne yapsın ?
Borsamızın şu güven sorunu bi türlü aşılamadı, aşılacağa da benzemiyor maalesef.
CEO’ya bak hele; 2024 ilk çeyrek,
yok 2nci çeyrek..
Şaaak elindeki hisseleri boşalt😳
Temmuz ayına girmişiz bu gün 5’i olmuş hala bir gelişme yok..
Yarın, şartlar uygun değil vaz geçtik arz işlemlerinden derlerse de hiç şaşırmam yani😏
Al-sat tut değildir.