--ben kendi adıma, kartn yatırımcısını düşünerek yazmıyorum. onlar zaten alırken ne niyetle aldıklarını biliyorlar...ben bu saatten sonra yeni girecekler için yazıyorum.
--borsa eski borsa değil, artık çoğu hisse klasik değerleme yöntemiyle alınıp satılmıyor..
--borsada şirketler değişik nedenler ile yükseltilebiliyor...halka açıklığı az bir şirketi toplayarak çok yukarılara çekerek bunu teminat olarak kullanarak kredi kullanmak amacıyla uçuk fiyatlara yükselenler var..
--toplu bir hisseyi yükselterek sktördeki diğerlerini yavaş yavaş topluma yedirme var...
--batık hisselerin spekleri ile anlaşıp para aklama, rüşvet verme gibi durumlar teorik olarak mevcut..mesela birine rüşvet verilmek isendiğinde filanca hisseyi al....şu fiyata gelince sat...böylece kolaylaşıyor..
kartn ile benzer hareket eden bir kaç şirket var...konya ve goltaş gibi...bu şirketlerin spekleri de bu süreçte kartn a destek atarak öbür taraftan yedirebilirler...teorik olarak mümkün...
marttaki sert düşüş sonrası kartn 3 kat, konya 3.5 kat göltaş 3 kata yakın primlenmiş..oysaki ayni süreçte sektörün liderleri oyak, akçansa çimsa iki kat....
ne olacağına piyasa değil, spek-spekler karar verir...spek izin vermeden bu tür hisselerde yaprak kımıldamaz...