Hangi senet bu
Printable View
Algyo geçen sene Mart-Nisan’a kadar uzun vadede Bist 100’ün en çok kazandıran hisselerindendi. 2021 Mart’tan bu yana hem endekse hem dolara fena yenildi. Şu bilanço ile 2020 Aralık’ta yaptığı gibi 3 dolar yapar dedim, onu da yapamadı. 2021 Mart’ta çok daha kötü bilanço ve rüzgar arkasından esmezken 4 doları bile geçmişti. Orada milletin eline verdiklerini toplamak için aceleleri yok galiba.
Alarko başlığında British üstadın Hillside paylaşımları oldu. Benim üstünkörü, kendisinin detaylı bilgileri, Alarko yatırımcı ilişkilerinin 2021 yılı özelinde söylediği Türk müşteriler için sıra alıyoruz ve oda boşalınca onları davet ediyoruz gibi söylemleri doğrultusunda ben Hillside’ın bu sene dolar bazında daha yüksek kira geliri getireceğini düşünüyorum. Mosalarko da 16 milyon dolar değerinde ve Algyo’nun defter değerinin %7’si civarında. Yeni otele düzgün bir değerleme yapıldığında bu oran %5’in de altına iner.
Bunların çok önemi yok gitmek isteyen senet savaş vs dinlemez temelini tartışan yok temel olarak rakibsiz bu amenna sorun temelin fiyata yansimayisi özellikle şunu belirtmek isterim ben ve benim gibi yazanlardan da etkilenmeyin USD ve reel piyasa bazında çok ciddi zarar var bu durumda beklemekten başka çareniz yok zaten canları isterse gecen yıl 5 8 arası sürünen holding 20 yaptı alcari demiyorum zaten duseceksede düşsün zarariniz karşıya kar yazar zararinada satmayın başa gelen çekilir