Tam isabet, bir tek rakı 51.6 gayme.:he:
Printable View
Telefonum cumadan beri bozuktu, yenisini aldım kurtuldum.:yahoo:
Fakat ben yokken başlık öksüz kalmış, gebersek kapanacak konu!:seyt:
Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır ..
Tarihimizin en önemli savaşlarından biri olan Sakarya Meydan muhaberesi 103 yıl önce bugün başladı ..
Başka ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...08b6c257d1.jpg
Dünya tarihinde 22 gün 22 gece süren bir başka meydan savaşı yoktur.
,.............
22 gün ve 22 gece süren bu çetin savaşta ordumuz 277 subayını ve 5436 erini şehit vermiş 1058 subay ve 17422 er ise yaralanmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi şehitleri anısına Polatlı ilçesinde içinde temsili 140 mezar olan bir şehitlikyapılmıştır.
Bu savaştan sonra bazı birliklerimiz de subay kalmamıştır. Bir milletin varlık yokluk dönüm noktasıdır.
Maalesef ne okullarda doğru dürüst gerektiği gibi anlatılır ne de insanların anlaması mümkün olur, bu esnada zaten okullar tatil olduğundan sıradan gelişigüzel de olsa törenler vb eksik kalır.
Okul ne için var okul o günleri millet idrak etsin diye var , eyyy milli eğitim...
Bütün şehit ve gazilere zaferde emeği hakkı geçen herkese saygı, hörmetle eğilerek..
Gâvurlara ve uzantılarına tekrardan önemle duyurulur,
....Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
M. Kemal Atatürk
Iskilip'li Atif.
Rahmi Turan a göre vatan hainliği ile suçlanmasının nedeni şuydu: Âtıf Hoca, Teâlî-i İslâm Cemiyeti nin başkanı idi, bu cemiyet tarafından hazırlanan ve Yunan uçakları tarafından Anadolu'ya atılarak dağıtılan Millî Mücadele karşıtı bir beyannamesi (fetva) sebebiyle yargılanmıştır.[9] Ancak, muhtemelen Tahir'ül Mevlevi ve Âtıf Hoca dışındaki cemiyet üyeleri tarafından imzalanarak Anadolu'ya dağıtılan ve İstiklal Savaşı'nı yürüten Kuvâ-yi Milliyeciler için çok ağır ifade ve ithamlarla dolu bu bildiri sonrasında da Âtıf Hoca'nın cemiyet başkanlığında devam etmesi İstiklal Mahkemeleri'nde suçlu bulunması için yeterli görülmüştür.
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0...2t%C4%B1f_Hoca
Babası Akkoyunlu aşiretinin İmamoğulları ailesinden gelen Hasan Kethüdaoğlu Mehmed Ali Ağa,[2] annesi Mekke'den göç etmiş, Arap Ben-î Hattab aşiretinden Nazlı Hanım'dı.[3] 1875 yılında, Bayat'ın Toyhane köyünde doğdu.[2] Altı aylıkken öksüz kalan Mehmed Âtıf, dedesi Hasan Kethüda'nın himayesinde yetişti.
Köy hocasından başladığı tahsiline 1891'den itibaren iki sene İskilip'te devam etti. 1893'ün Nisan ayında İstanbul'a gelerek medrese eğitimine burada devam etti. 1902'de medresedeki öğrenimini tamamladı.
Hangi kafa ulusun tam bagimsizligi icin canini ortaya koymus askeri aleyhine ucakla bildiri dagitir.?
Bir Müslüman ile Hristiyan'ın veya bir Yahudi'nin kılık kıyafetinden ayırt edilebileceğini, hatta edilmesi gerektiğini savunuyordu. Kendi ifadeleriyle "Batı medeniyeti ancak insanın hayvani ve cismani yönüne hizmet ediyor"du.
Diyor.
Kafa bu,
Bunlar da bunlarin torunlari.
Geldigin noktaya bir bak.
Adam, Batı medeniyeti ancak insanın hayvani ve cismani yönüne hizmet ediyor diyor.
Bugun geldigin nokta, o batililarin kopegi kadar degerin yok.
Kopegine hic yoksa mama alir ama sana su vermez.