indikatörün kimyasını boşverin..bunla para kazanamazsınız..
grafik vermeyecem..o kadar sözden sonra hala görmemişseniz ben de tuhaflık var..
Printable View
indikatörün kimyasını boşverin..bunla para kazanamazsınız..
grafik vermeyecem..o kadar sözden sonra hala görmemişseniz ben de tuhaflık var..
Bu arada henüz 1 saatlik göstergeler bile "AL" vermemiş,
Hiçbir endeks Haftalık Pivotunun bile üzerine çıkamamışken...
Eskilerin sözünü hatırlatayım:
"Bir çiçekle bahar gelmez..."
Ya yine fake sorim. :) Cidden merak ettiğim bir konu idi. Neye göre yükseliyor düşüyor. Çok kişi bakarda arkasında ne gibi bir matematik döner bilinmez. Açıklamalar için teşekkürler.
Mesela RSI 14 günlük bir süre için hesaplanıyor muş. Demek 14 14 hesaplayıp arka arkaya ekleyerek bir grafik oluşuyor.Yükseliş ve düşüş günleri mesela ilginç. 20 gün düşer ama 0.20 0.30 düşer RSI dip dip gider sonra 3 günde yüzde 5 er 5 er alırlarsa RSI süper yanıltıcı olabilir bu durumda.
Şimdi karaduman ilginç bir bakış açısı getirdi. Grafikler yazdıkları dikkatimi çekti. Zaman zaman uyumsuzluklar oluyor ve bu uyumsuzluk larda vade uzadı mı güvenilir lik artar diye bilirim 5 dk lık grafiklerde 1000 tane uyumsuzluk çıkarken haftalık da 3 ama aylıkda 1 falan dır mesela .
Geriye dönük 14 gün( ya da kaç günlük kullanıyorsanız ) günlük kayıp kazanç yüzdelerini yazıyorsunuz. Kazançları topla 14 e böl, kayıpları topla 14 e böl. Sonra bu bulduğun sonuçları birbirine böl bu bulduğun sonucu bu satırdaki RS yerine yaz
RSI = 100 - (100 / (1 + RS))
Burası biraz daşa.. döndü rsı üzerinden:kahkah:
teknikçilere sorayım o zaman, belki şimşekler çakar..1980 lerden beri aylık bazda ( haftalık bazda benzer ama bazıları zorlanır diye basite indirgedim) göstergelere göre kaç yükselen trendimiz var..düşeni sormaya gerek yok zaten..daha da şeffaf anlatılmaz bu..
yavuz abi nerde yaw? kaç gündür yok.
bunları almanyaya götürecez deyip istanbulda bırakmışlar mı neyse işte öyle bir vukuat olmuş.
gelse de anlatsa, aslını anlasak :Sad:
:drunk: