Dolarda kazanılmaz sadece servetini korursun der dururlar ama hala Dolarda olan %14 faiz var deyip hayıflanıyorsa AZA tamah etmeyen çoğu bulamaz atasözünün anlamını kavrayamamış demektir.
Printable View
Dolarda kazanılmaz sadece servetini korursun der dururlar ama hala Dolarda olan %14 faiz var deyip hayıflanıyorsa AZA tamah etmeyen çoğu bulamaz atasözünün anlamını kavrayamamış demektir.
http://i.hizliresim.com/brp7Pj.png
http://i.hizliresim.com/4PQyNq.png
İki tane basit bakış açıcı..
İlki günlük..
Macd süper düşmüş yükseliş trendinde ama fiyatlar yatayda..Güzel..Ayrıca sıfır ında üzerinde seyrediyor..
İkincisi haftalık..
Macd aşşa kesmiş gidiyor..
Fiyatlar yatayda..
Haftalıkda Macd deki bu gevşeme daha ne kadar aşağı devam edebilir bu soru işareti..
Macd de süre uzadıkça güvenilirliği artar benim bakış açımdan..
Haftalık grafiğe önem veriyorum..Macd sıfır eksenine çok fazla yaklaşmadan yukarı teperse devam ederse fiyat da eski zirvelerileri yaklaşma ve geçme eğilimi görülebilir..
Haftalık da solda işaretlediğim mavi daire içinde macd aşağıdan kesmeye çalışmış ama yapamamış..Oysaki fiyat yukarıda kalmış ve ocak 2016 itibari ile sat sinyali çıkmış..
Tabi beklentim..Macd nin haftalık grafikde ucunu yukarı çevirmesi ve yoluna devam etmesi.
Macd deki düşüşün derinleşmesi yukarı hareket için bekleme süresinde uzamayı da beraberinde getirir..
Teknik göz ardı edilemez, al-satçılar buna bakar, eğer sende al- satçıysan TEKNİĞE bakmazsan aptallık etmiş olursun. LAKİN !... Dolarda sadece servetini koruma amacıyla bulunuyorsan ve bu ülkede bir şeyler ters gidiyor diye endişe ve korku içindeysen, TEKNİK tamamen anlamını yitirir ,kafa yormana değmez.
Ben de tekniğe şöyle bi bakarım ..Fazla da inanmam..:) Ço da laf yedim bu yüzden bu forumda..
Benim için önemli olan hareketin gücüdür..
Bu da fiyat takibi ile az buçuk anlaşılır..
3.00 3.94 hareketindeki güç yok artık..Bu açık ve net..
Bu ülkede birşey ler değil hemen hemen herşey ters gidiyor ..
Ama diğer yandan da herkesin ağzında dolar dolar..
Nasıl olacak bu iş..
Karanlığın da en fazla olduğu an şafaktan evveldir derler..
10 sene sonra geriye bakıldığında vay enayiler demesinlerde bizim gibiler için :)
2001 krizinden 10 sene sonra ben şahsen öyle diyodum..:)
Sizi bilmem..
Eee ! eğer ekonomide Kasımpaşa ekolü saçmalığından vaz geçer, yapılması gerekenler yapılırsa tabiki Dolarda 3.00- 3.94 hareketi zayıfladı denebilir. Ama önce KASIMPAŞA demekten vaz geçildiğini göreceğiz ondan sonra Dolardan bizde vazgeçeriz.
3.00 3.94 hareketi çok göstere göstere yapıldı.Adeta herkes dolarize edildi 3.50 üzerinde..
Oysaki MB gerekli müdaheleleri zamanında yapsa idi dolar böyle 3.90 ları göremezdi..
Yapmadı yaptırmadılar yapamadı yapmak istemedi artık bilemiyorum..
Çok çok başka şeyler de konuşuyo olabiliriz 1 sene sonra..
Bu hareket de çok sağlam kucağa verme olarak tarihteki yerini de alabilir..
Evet herşey ters herşey kötü ama bi türlü de güm olmuyor olamıyor oldurmuyorlar yada çok kötümseriz..
Hiç bir zaman pozisyonuma göre konuşmam hatta bir pozisyon aldım mı mutlaka tersi yönde delilleri daha şiddetli araştırmaya başlarım..:)
Yapım böyle ne yapim..:)