bu nedir gerçekten öğrenen var mı ? net karı değiştiren en önemli kalem ve açıklama yok maalesef
'Faaliyetle İlgili Diğer Gelirler 50.990.763TL(Ocak-Haziran) 49.861.967TL(Nisan-Haziran)' gelirlerin detayları nedir?
Printable View
bu nedir gerçekten öğrenen var mı ? net karı değiştiren en önemli kalem ve açıklama yok maalesef
'Faaliyetle İlgili Diğer Gelirler 50.990.763TL(Ocak-Haziran) 49.861.967TL(Nisan-Haziran)' gelirlerin detayları nedir?
Borc yapilandirmasi olabilir. Yüksek faizli borcu düşük faizle yapılandırdığı zaman aradaki faiz i gelir olarak göstermiş olabilir.
Bir yerde okumuştum daha önce bu sekilde yapmış bu sirket.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Frigo-Pak uçtu gitti.Bölündü yine tavan, Dardanelin fazlası var eksiği yok. Tahta sahipleri neyi bekliyor anlamış değilim😡😡
Şirketimizin 09.09.2020 tarihli yönetim kurulu toplantısında;
Şirketimizin gerek kendi ürünlerinin gerekse de muhtemel satın alınacak Yunan Şirketinin ürünlerinin Yunanistan ve Avrupa Pazarında satış ve dağıtımının yapılması, Yunan şirketinin muhtemel satın alınması sırasında gerekecek işlemlerde kullanılması amacı ile şirketimizin dünya şirketi olma yolunda atılan ilk adım olarak % 100 oranda hisseleri şirketimize ait 500.000 Euro ödenmiş sermaye tutarı ile Yunanistan'da yerleşik olacak '' Dardanel Greece S.A.'' ünvanı ile şirket kurulması kararı alınmıştır.
Şirketimizin 09.09.2020 tarihli yönetim kurulu toplantısında;
Şirketimizin gerek kendi ürünlerinin gerekse de muhtemel satın alınacak Yunan Şirketinin ürünlerinin Yunanistan ve Avrupa Pazarında satış ve dağıtımının yapılması, Yunan şirketinin muhtemel satın alınması sırasında gerekecek işlemlerde kullanılması amacı ile şirketimizin dünya şirketi olma yolunda atılan ilk adım olarak % 100 oranda hisseleri şirketimize ait 500.000 Euro ödenmiş sermaye tutarı ile Yunanistan'da yerleşik olacak '' Dardanel Greece S.A.'' ünvanı ile şirket kurulması kararı alınmıştır. güzel formül parayı yurtdısına aktarma yolu mekar ettigim tl mi cıkartacaklar bu yuananistana genelde tl çıkartıp türkiye doların çıkması için mi kulanacaklar:) yatırım tavsiyesi degildir
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
16.09.2020
İlgili İşlem
Kayıtlı Sermaye Tavanı Artırımı
Mevcut Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
85.000.000
Yeni Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
250.000.000
Kayıtlı Sermaye Tavanı İçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni)
31.12.2024
Tadil Edilecek Ana Sözleşme Madde No
8
Ardı arkasına bu kadar olumlu haber gelmesine karşın 3-4 aydır gerçek bir tepki gelmemesi!!!
İlginç.
Beklemeye devam.
Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Özet Bilgi
Spk Başvuru Hk.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
16.09.2020
İlgili İşlem
85.000.000
250.000.000
31.12.2024
8
SPK Başvuru Tarihi
21.09.2020
Ek Açıklamalar
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Kayıtlı Sermaye Tavanı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Özet Bilgi
Spk Başvuru Sonucu Hk.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
16.09.2020
İlgili İşlem
85.000.000
250.000.000
31.12.2024
8
SPK Başvuru Tarihi
21.09.2020
SPK Başvuru Sonucu
ONAY
SPK Onay Tarihi
23.09.2020
Ek Açıklamalar
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
SPK tarafından, Kayıtlı Sermaye Tavanı İn 85 milyondan 250 milyon TL. Yükseltilmesi isteği onaylandı.
6.70 tlden ( önder tavukcu kitlendiğinden) beri gözüm üzerinde fakat yanın ayanaştırmıyor. Ne zmaan beklentili bir hisseye girsem elim dolu olsa alım fırsatı verdin, ama alamadım. Sen benim gumar kagıdım olacaksın ularım yakın bir zamanda alım fırsatı verırsın!
Elinde hisse olanlara bol kazanç dilerim...
Bişey sormak istiyorum dardanelin defter fiyatı nedne 0.31 lira yazılıyor? ama fiyat 20.180 ?
Özsermayesi ekşice olduğundan öyle. Diğeri ise piyasa fiyatı.
Özsermaye de yakında düzelecek ve artıya geçecek gibi görünüyor.
SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aşağıdaki KAP açıklamasında bahsedilen "yalının sahibi şirket tarafından" ibaresindeki şirket kimdir?
"Bedeli hakim ortağımızca karşılanarak"? Yani şirket 90milyon TL ödeme mi yapacak adı bilinmeyen şirkete? Anlayan birisi cevaplayabilirse sevinirim.
"Şirketimizin 26.09.2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;
-Şirketimizin halen Merkez Yönetim Ofisi olarak kullanmakta olduğu İstanbul Tarabya adresindeki yol yalısı binasının, sahibi şirket tarafından, bedeli hâkim ortağımızca karşılanarak şirketimize bedelsiz surette mülkiyet devrinin şirket özsermayemizi daha da kuvvetlendirerek hisse senetlerimizin BİST Kotasyon Yönergesinde Yıldızlar Pazarında işlem görmesi için aranan özkaynak şartını sağlamak ve 30.09.2020 tarihli bilançomuzda yerine getirmiş olmak için gerçekleştirilmesine,
-Söz konusu gayrimenkulün 23.09.2020 tarihinde düzenlenen Değerleme Raporuna göre 92 milyon 650 bin TL olarak belirlenen değerinin bilançomuzda aktifimize ve aynı rakam ile değer artışları olarak özkaynak kalemleri arasına alınmasına ve bu suretle öz kaynaklarımızda 92 milyon 650bin TL artış sağlayan işlemin Eylül 2020 bilançomuzda gösterilmesi kararı alınmıştır.
Kamuoyumuza saygı ile duyurulur."
Sahibini ne yapacaksınız? Patron satın almış, bedelsiz olarak şirkete devretmiş, şirket de özkaynaklarına katmış.
Üzümü ye, bağcıyı sorma [emoji3]
Deniz bitti galiba [emoji45]
Bitmemişmiş [emoji3]SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa eder diyor.
Koskoca fabrika, arazisi de çok değerli deniyor; köprünün yapılmasıyla artacakmış, şirket iyi satıyor, iyi kâr ediyor, Yunanistan'ın en büyük balık üreten fabrikasını satın almak üzere. 1,3 milyar TL nedir ki? Çok büyük bir rakam değil. 2 milyon dolar... Marka değeri yeter.
26.09.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararımıza konu gayrimenkulün tapusunun şirketimize devri ve ilgili muhasebe kayıtları işlemleri 30.09.2020 tarihi itibari ile tamamlanmıştır .
Kamuoyumuza saygı ile duyurulur.
Şirketimizin 13.10.2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;
-Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu'nun 21.07.2016 ve 25.07.2016 tarihli duyurularına istinaden Şirket paylarının Borsa'dan geri alım yapılabilmesine,
- Geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının 500.000 Adet (500.000 TL nominal) olarak belirlenmesine,
- Geri alım için ayrılacak fonun, Şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 15.000.000 TL olarak belirlenmesine,
- Pay geri alım programının ve program kapsamında yapılacak alımların ilk Genel Kurul Toplantısında ortakların bilgisine sunulmasına,
- İşlemler için Yönetim Kurulu Başkanı Osman Niyazi Önen ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Kurultak'ın münferiden yetkilendirilmesine karar verilmiştir.
Güzel haberler yavaş yavaş geliyor hissede olan tüm ortaklara hayırlı olsun.
Bu sefer şu bir türlü geçiremeyen 29 TL direncini rahat aşarız diye düşünüyordum. Ama anlaşılan yine takıldık.
Geri almak istediği 500.000lot hissenin kaçtan alınmak isteneceğine karar vermeden buralarda biraz bekleriz gibi geliyor.
Y.T.D
Araç garantisi gibi düşünün hangisi önce dolarsa. Azami rakam 15.000.000 azami lot 500.000.
İsterse 50 TL fiyattan da alır 20 TL fiyattanda.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Sen patronsun. Diyorsun ki ya maksimum 500bin lot ya da 15milyon liralık lot alacağım. Bunu da yönetim kuruluna sunacağım onaylandıktan sonra pay geri alımı başlatacağım.
Kağıt o sırada 29 lira.
Bu açıklamadan sonra ne beklenir?
Sen tahtacı olarak kerizin tekiysen kağıdı baskılarsın böyle son iki günkü gibi ve patrona da 500bin lot hediye edersin.
Yada onay çıkana kadar kağıdı uçurursun artık yönetim kurulundan onay çıktığında kağıt kaç para ise 15milyonluk hisse toplar patron piyasadan hisse kaç paradan olursa olsun."
Benim bu konu hakkındaki yorumum yanlış mı arkadaşlar?
Kaçırdığım veya yanlış anladığım bir nokta mı var?
Bildiğim kadarıyla yetki alınsa da bir bağlayıcılığı yok. Hiç geri alım yapılmayabilir de. Daha bilgili arkadaşlar bu kararın bağlayıcılığını açıklayabilirler.
13.10.2020 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım programı kapsamında, 19.10.2020 tarihinde birim pay fiyatı 27.00 TL tutarında toplamda 30.000 adet pay geri alınmıştır. Şirketimizin sahip olduğu DARDL payları 30.000 adede ulaşmış olup, Şirket sermayesine oranı %0.06 dır.
Tahtacı ve patron aynı kişiyse aynen böyle dediğiniz gibi olabilir, önce denizden oyakttan kendi malını satışa yigar 30 geçmesini engeller sonrasında 27den alırsın. Balinayi izle
bedelli bedelsiz beklentisi olan var mı ?
varsa neden ?
Şirketin yaklaşık %70 oranında hissesini elinde bulunduran patron niye ilave alım yapar?
Bence şirketin şu anda olduğundan çok daha iyi yerlere geleceği beklentisiyle.
Bu çok olumlu durumdan bile olumsuzluk çıkarmaya, baskı vs.den söz etmeye ne gerek var ki? Bekleriz, elbet bir gün daha iyi bir şeyler olur.