güzel haber.
Printable View
Seçimden sonraysa kesin gelir 🙂
Şaka biyana bu da yerli oto projesi gibi göz boyama işi.
Bir de şu var; benzinde ciddi bir vergi indirimi ile enflasyon bir nebze frenlenebilir. Ancak bunun sonucunda madem bu fiyat kurtarıyordu yıllardır niye bize bu fiyatları çektiniz diye halk ayaklanır. Evet bizim cam filmci halk ayaklanır buna..
What? indirimmi .
Aman dahada artmasın da öpte başına ko.
Dünya geneli 3 emtia var Daha bunlarda düşme musme olmaz
1. Petrol türevi malzemecikler mazot benzin motor yag gibi bu belli
Zaten brent in varilini 90 dolara cektilermi tamamdır besbelli
Putin baba ile göbekli pirens anlasmis arz i kismasa ama sevkiyatlari geciktirse fiyat artışı için kafi
Yani diyelim on yirmi yada maks. kirk kuruş indi sevindin. kısa süre Hooppp brent artar vergi indirimi gene hemen kapanir hatta sollanir
2. Kadin makyaj malzemesi. Bu kadar gudubet görünümlü tip var piyasada. Makyajsız bunları piyasaya sürsen eskazaen Üreme 3 beş yıla kesin biter
3. Kedi köpek maması. Millet valla o ka yalnız ki boğazından kisar gene alır doyurur o hayvanlari
Yatırım tavsiye degil
MB başkanı faiz de sadeleşme adımına çok yakınız dedi..
Ben bunu 25 nisanda ki toplantıda bekliyordum ama yapmadılar..
Hazirana mı saklıyorlar acaba..GLP işine bir son verilmeli..
Yeniden fonlama ile GLP arasında 1.5 2 puan fark olmalı..
gundi bence hiç sadeleşmeyecek.
bu ülkede tabela farklı gerçekler farklı.
Hayır yapacaklar..
Böyle gitmez..
OHAL de eğer seçimleri AKP kazanırsa anında kaldırabilirler..(yada temmuzda zaten bi daha görüşülecek) Yazın bunu bi yere..
Sadeleşme + OHAL in kalması + jeopolitik risklerinde azalmasını eklersen (inşallah)
Ekonomi çok rahat bir nefes alır..Yoksa tepetaklak gideriz
En azından GLOBAL olası bir krize kadar..
Turizm İstatistikleri, I. Çeyrek: Ocak - Mart, 2018
Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %31,3 arttı
Turizm geliri Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %31,3 artarak 4 milyar 425 milyon 237 bin $ oldu. Turizm gelirinin (cep telefonu dolaşım ve marina hizmet harcamaları hariç) %76,1’i yabancı ziyaretçilerden, %23,9’u ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.
Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 3 milyar 984 milyon 962 bin $’ını kişisel harcamalar, 440 milyon 275 bin $’ını ise paket tur harcamaları oluşturdu.
Borsa da dolar da şuradan burada fiyatlamaların nasıl sanal olduğunu bugünlerde bir daha görüyoruz..
Para piyasalarından para kazanmak inanılmaz güç bir iş.
Bunu devamlı hale getirmek ise hemen hemen imkansız gibi..
Onlarca faktör var..
Mutlaka birisinde patlıyorsunuz..
Sn üstat bu gidişle vergiyi de indirsek kurtarmayacak gibi.. İran Venezuela vs derken petrolde tekrar 300 usd seviyeleri konuşulmaya başlandı. 300 e gelir mi bilinmez ama 100 dolarlar çok da uzak değil.. bir yandan da dxy yi eklersek buna bu seviyeleri ileride çok arayabiliriz.. ne demişti baş denetçi, yağmur yağmadan çatıyı onarmalıyız.. 🙂
Globalde yükselen enflasyon, düşük büyüme(nispi ölçülerde ama)..stagflasyon provası şimdilik..:cool:
Ehhh böyle bir ortamda faizlerde yükseliyorsa..ki bizim MB'sıda mecbur kaldı geçen hafta..
Diğer sorunları saymıyorum, genel gidişattan bahsediyorum sadece..
Ehh böyle bir ortamda ''pain trade'' başlar zaten..Gecikmiş bir başlangıç ama iyi direniyorlar hani..:)
4,097 , EUR/USD=1.2031
Borsacı çocukların keyfi hala yerinde mi Gund..:)
Daha önce bir kaç kez aşağıdaki şekille ilgili gelişmeleri vermiştim..düşüş pek hız kesmiyor şimdilik..
Dünyanın fabrikası küçülüyorsa, diğerleride küçülüyordur..küçülme yada düşük büyümeler pek iyi bir gelişme değil bu ortamda..helede enflasyon artıyorken..:(
https://i.hizliresim.com/3Eb0m2.png
Parite 1.20 nin de altına indi..
Dolar değer kazanıyor..
1.18 ler var radarda..
TL değer kaybetmiyor bu arada..
Sepette bir değişme yok gibi.
Sadece dolar değerleniyor..
Daha evvel eurusd paritesi yukarı BIST de yukarı demiştik..
BIST de satışın devamını beklerim bu durumda..
DOW da 23.500 ler önemli..
Kırılırsa dommmmbul parmak olayı yaşanabilir..
20.000 ler gündeme gelir..
Palavra NASDAQ kağıtları ile aşırı yükselmiş idi DOW aslında normal rakamlara dönüş içerisinde ama çöküşler de böyle durumlarla tetiklenir..Ardından panik gelir..
Geçen senelere kadar 25 dolarlardan işlem gören microsoft bildiğim kadarı ile süper bir gelişme olmadığı halde 90 dolarlarda..
Hep diyorum
Paritenin aşşa gitmesinin dolar üzerindeki etkisi
Paritenin yukarı gitmesindeki euro üzerindeki etkisinde FAZLA..
Yani parite aşşa durumlarına TL daha hassas..
Sanayi kağıtları özellikle ihracaat odaklı firmaların kağıtları son zamanlarda resmen 10 senelik uykularından uyandılar..
1 e 4 ralliler söz konusu oldu..
Bu süreçde banka kağıtları çok geride kaldı..
Son bir senedir endeksi bankalar sırtlar söylemi rafa kalkmış durumda..
Normalde bankalar çok ucuz amaa.
Aması var işte..
Sıkıntılı krediler HALKB dolayısı ile oluşan tedirginlik ekonominin yorulması bankalara satış getiriyor..
TR de döviz atakları genelde ortalama 3 ay sürüyor gözlemim..
2016 eylül sonu ocak başı
2017 eylül ortası aralık başı
2018 mart başında atak başladı..
Mayıs ortasından sonra sönümlenmesini beklerim NŞA..
Seçime yaklaştıkça işlerin kızışma ihtimali mevcut..
sell in may go away bakalım ne derece işleyecek..DOW falan zaten tepeden yüzde 10 düşmüş durumda..
Ha ha, yabancılar böyle bir ortamda EM'lerden tedirginler ama aşağıda söylendiği gibi Türkiye'nin faizindende pek vazgeçemiyorlar..o yüzden dolar pek kaçıp gidemiyor..yoksa..:cool:
Bugün tarihli bir yazıdan;
Alıntı:
Finally, there’s a jarring inconsistency in the view on emerging markets. Despite hedge fund managers predicting higher yields and lower global growth, and being generally negative on credit and equities -- which are all normally bad for EM -- no-one seemed particularly concerned on developing markets themselves.
A number of people highlighted Turkey as providing an opportunity ahead of its summer election. In that market at least, it seems the lure of yields at 13 percent is hard for London’s investors to ignore.
Ya işte, kim kime dünyanın en ballı faizlerini veriyor..ortada..:(
Yani..hele bu kadar borçla..:rtfm:Alıntı:
Ekonomistlerden Trump'a “Büyük Bunalım” uyarısı
Ekonomistler, ABD Başkanı Trump'ın korumacı politikalarıyla ilgili uyarı mektubu kaleme aldı
http://www.bloomberght.com/haberler/...unalim-uyarisi
Bugün komple dışarıda idim döviz büfelerinden takip edebildim anca doları
4.18 leri görmüş
Borsadan haberim yoktu eve geldi yüzde 3-4 eksi beklerken artıda..
Borsacı çocuklar doları yine takmamışlar...
Geçen sefer de 3.90 ların üzerinde gezerken borsacı çocuklar takmıyor doları demiştim..
Bakalım benim penceremden bir sinyal bu..
Gund, daha önce bahsettiğim gibi durum aşağıda..FED'in 3-4 atımlık daha barutu var gibi..:cool:
https://i.hizliresim.com/A1B6Zr.jpg
2 enflasyon varsa 2.50 3 e çekip faizleri ne geçecek eline..
Bende öyle düşünüyorum..
Ama bu durum..
1. Global krizde olabiliriz..Bizde dolar yine yükselebilir..
2. FED faiz artışlarına ara verdik açıklaması ile dolar EM lerde sağlam şelale olabilir..
Paritede 1.40 lar
Çok ilginç..
Bizde mart başında başlayan dolar atağı EM lerde yeni başladı..
MXN ZAR BRL RUB hepsi uykularından uyandı grafiksel olarak bakıldığında..
Gund çok yazdık bunu..eline ne geçecek olur mu?
Bir sonraki resesyon geldiğinde(kriz değil ha) elinde faizleri sıfıra düşürmek için cephane olacak..QT ile de tekrar QE yapma imkanına kavuşacak..
Resesyon Allahın emri..olmazsa olmazlardan..:(
ECB ve BOJ'un elinde ne var?..hiç bir şey, mok çukuruna düşecekler..:wave:
O yüzden FED durdurdum desede dolar pek şelale olmaz bana göre..bu konuda spekülasyon yapılırsa bilemem tabii..
Diğer bir konu örn. Nasdaq ve Mortgage krizleri ABD'de niye patladı?..tabiki balonlardan..Hep diyorum ya, FED piyasaya imkanlar elverdiği ölçüde hoop-çüşşş demek zorunda..aksi takdirde piyasaların gideceği istikamet belli..iyice azıttılar son durumda..:oleyo:
Tekrar olacak belki ama diğer bir konu; birileri buyuracaksa, önden Junk olanlar maalesef..:(
Mella, dolar endeksinin aylık grafiğinde, genişleyen tepe (broadening top) ihtimaline işaret ediyor. İlk tvit Ocak tarihli. İkincisini ise dün yazmış. Eğer formasyon çalışırsa, dolar endeksi, üst çizgiye kadar çıkabilir. Bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda, dolar endeksi yeni bir tepe yapmış olacağı için, kafa karıştırıp, çıkışına devam edeceği hissini verebilir. Yeni tepe civarından alım yapan bir çok yatırımcının da canını yakabilir. Bakalım neler olacak?
http://s01.geekpic.net/di-SF1RSS.png
https://twitter.com/Mrs_Northy/statu...37558555090944
Bana göre çok çok güzel ve yerinde tesbitler..elinize sağlık..
Ancak ben üst çizgi civarını değil de, daha aşağıları beklerim tepe için..100 civarları mesela..aksi takdirde panik başlar, kırılan dökülen çok olur yollarda..buna izin vermezler diye düşünüyorum..zaten karışan-görüşen olmasa ve panik başlasa, aşağıdaki gibi 120'leri vurması pek zor olmaz dxy'nin..birde yukarıda belirttik FED'in bir yerlerde durması gerekiyor ileride..selamlar..
YTD...
https://i.hizliresim.com/rOP9AP.png
Borsacı çocuklar 2 gündür bişiler peşindeler..
Dur bakalım
Kaldır vur mu
Yoksa geçen kasım ayındaki gibi mi..?
Çıkış bulanıklaşmışmışşş...wapma ya..:kahkah:Alıntı:
Euro Bölgesi'nde enflasyon, beklenmedik şekilde yavaşlayarak AMB'nin parasal teşvikten çıkış sürecini bulanıklaştırdı
Euro Bölgesi'nde enflasyon, Nisam ayında beklenmedik şekilde yavaşlayarak Avrupa Merkez Bankası'nın parasal teşvikten çıkış sürecini bulanıklaştırdı.
Bölgede enflasyon, Nisan ayında yüzde 1.2'ye gerileyerek, yüzde 1.3 seviyesindeki beklentilerin altında kaldı.
Çekirdek enflasyon göstergesi ise yüzde 0.7 ile bir yılı aşkın sürenin en zayıf seviyesine indi.
Hadi büyümede gidişat belliydide..bu ortamda enflasyon artamıyorsa zaten diyecek bir şey yok..aylardır piyasalara hayal gördürenler utansın, ne diyelim..:cool:
Yürü be dolar kim tutar seni..:)
Var mı buradan dolar shortlayıp borsaya girecek babayiğit..
Yok detaylı bakamadım, bakmayada gerek duymadım bir bakıma..ancak sen deyince aşağıdaki yazıya biz göz gezdirdim..ortalama laflar aslında, yukarıya yada aşağıya doğru oluşan (simetrik) ılımlı bir enflasyonu tolere edebilirlermiş..yani hemen tedbir felan almazlarmış..büyüme rayındaymış vb. vb..
Detaylı yorumlar var aşağıdaki yazıda, okumak istersen;
İşin doğrusu yada benim anladığım kopup gidecek bir enflasyon yok ortada..sadece hedefler dolayında seyreden bir enflasyon var şu an..ve ileride ne pok olacağıda belli değil gibi..:)Alıntı:
(Reuters) - The Federal Reserve held interest rates steady on Wednesday and expressed confidence that a recent rise in inflation to near the U.S. central bank's 2 percent target would be sustained, leaving it on track to raise borrowing costs in June.
KEY POINTS:
- FOMC statement expresses confidence that inflation will hold near the 2 percent policy goal
- FOMC statement describes 2 percent target as "symmetric"
- FOMC statement downplays recent slowdown in economic and job growth, points to average strength of data over recent months
- FOMC statement says risks to the outlook roughly balanced, removes reference to 'near-term risks'
- FOMC statement makes no reference to recent turbulence over trade
- Vote on policy was unanimous
https://www.nytimes.com/reuters/2018...d-instant.html
Malum seri artışlar için büyümede ve enflasyonda ''escape velocity'' lazım..:cool:
Tuncer Şengöz, günlük RSI'de alçalan tepelere işaret etmiş. Metin içinde, "tipik beşinci dalga karakteristiği" ifadesi geçiyor. Grafikte de bir üçgen çizili. Usta, çok üstü kapalı konuşmuş. Acaba, bir sonlanan diyagonele mi işaret ediyor? Gel de çık işin içinden!
Tuncer bey'in verdiği linkteki yoruma göre, bu moladan sonra çıkış devam edecek.
https://twitter.com/TuncerSengoz/sta...01227494952961
http://s01.geekpic.net/di-YKGA1L.png
------
İşin ilginç tarafı, haftalık grafikte de RSI alçalan tepeler yapıyor. Çıkış, bir yerlerde mola verecek de, hangi noktada mola verecek? İşte bütün mesele burada! :)
http://s01.geekpic.net/di-2SAD1U.png
-------
Son bir nokta: Üçgenlerin yaklaşık olarak tamamlanma zamanı, süre olarak tam boyunun yaklaşık üçte ikisi kadar geçtikten sonra oluyor, diye genel bir teknik kabul var. Bu varsayıma göre Tuncer Bey'in çizdiği üçgen, bu yaz tamamlanmalı gibi bir sonuç çıkıyor.
Bakalım neler olacak? :)
4,2569 +0,0425 +1,01%
Şant Manukyan;
Walla burayı okuyanlar terso olmamıştır umarım..:)Alıntı:
Dolarda neler oluyor?
Gerek TL gerekse global bazda tüm para birimlerine karşı değer kazanan dolar pek çok yorumcu ve yatırımcıyı terse düşürdü dersek hatalı olmaz. Günlük bazda bu hareketleri bir haber veya gelişme ile açıklama eğilimi yüksektir. S&P not indirdiği için (oysa hareket öğleden sonra başladı), Trump NAFTA ile ilgili bir tweet attığı için, Draghi düz yolda yürürken ayağı takılıp sendelediği için vs vs. Ancak ekonomik veriler yılın birinci çeyreğinde gözle görünür bir ayrışma yaşadı. Euro bölgesi ve belli bir oranda Çin verileri yavaşlarken ABD verileri momentumunu korumayı başardı. İmalat sanayiden gelen anket ve üretim bazlı verilere baktığımızda Euro bölgesinde kuvvetli Euro'nun negatif etkilerini görürken ABD'de zayıf dolar ve vergi paketinin canlandırıcı etkisine şahit olduk. Çin ise kontrollü bir yavaşlama sağlamaya çalışıyor. Bu yazıyı yazdığım sırada açıklanan Euro bölgesi çekirdek enflasyon verisi Nisan ayında yüzde 0.7'ye geriledi. Önceki seviye yüzde 1.0 ve beklenti de yüzde 0.9'du.
Var mı dolar shortlayıp hisse alan babayiğit..:oleyo:
dünde sordum tıssss..
Haaa sonradan çıkıp da efendim şuradan dolar satmıştım şuradan da hisseye gömülmüştüm
dolar geber
dolar bunlar iyi günlerin
üzerime para yağıyor ezik dolarcılar
falan yazan olursa ...
fena girişirim..
katardan uçaklar gelmiş...
evet buraya kadar taşımayı başardık.
bundan sonrası için kararsızım.
dolar / tl grafları yeter diyor.
dxy yeni başlamış gibi duruyor harekete.