*richmond fed: Ocak'ta imalat nakliye endeksi 15 (aralıkta 24)
Printable View
*richmond fed: Ocak'ta imalat nakliye endeksi 15 (aralıkta 24)
*abd'de 4 hafta vadeli bono ihalesinde faiz %1,230, kabul oranı %87,48
*abd'de 4 hafta vadeli bono ihalesinde satışın 3,52 katı teklif geldi
*abd'de 4 hafta vadeli bono ihalesinde dolaylı teklif oranı %48,1, doğrudan teklif oranı %9,4
*abd'de 2 yıl vadeli tahvil ihalesinde faiz %2,066, kabul oranı %89,23
*abd'de 2 yıl vadeli tahvil ihalesinde satışın 3,22 katı teklif geldi
*abd'de 2 yıl vadeli tahvil ihalesinde kupon oranı %2,000
*abd'de 2 yıl vadeli tahvil ihalesinde dolaylı teklif %58,3, doğrudan teklif %15,9
*japonya'da aralık'ta ihracat yıllık %9,3 (beklenti %9,8)
*japonya'da aralık'ta ithalat yıllık %14,9
*japonya'da aralık'ta ticaret fazlası y359,0 milyar (beklenti y530 milyar)
*japonya'da aralık'ta abd'ye ihracat yıllık %3,0
*japonya'da aralık'ta çin'e ihracat yıllık %15,8
*japonya'da aralık'ta asya'ya ihracat yıllık %9,9
*japonya'da aralık'ta avrupa'ya ihracat yıllık %11,4
*yeni zelanda'da aralık'ta kredi kartı harcamaları aylık %0,6, yıllık %6,3
*avustralya'da aralık'ta westpac-mı öncü göstergeler endeksi aylık %0,27, (önceki %0,10)
*japonya'da ocak'ta öncü nikkei imalat sektörü pmı 54,4 (önceki 54,0)
Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert günlük basın
toplantısında, Türkiye’nin Afrin operasyonuyla ilgili sorulara yanıt
verdi ve değerlendirmelerini aktardı. Sözcü Nauert, Beyaz Saray
Sözcüsü Sarah Sanders’ın dünkü açıklamasında belirttiği, ardından da
Savunma Bakanı Jim Mattis’in dile getirdiği “Operasyonun Suriye’deki
nispeten istikrarlı bir bölgeye zarar verdiği değerlendirmesiniâ€
yineledi.
Fed Yönetim Kurulu için aday gösterilen Marvin Goodfriend,
enflasyonu kontrol altında tutarak işsizlik oranının aşağı gelmesini
sağlamanın Fed'in kredibilitesi olduğunu söyledi.
*malezya'da aralık'ta tüketici fiyatları aylık %0,1
Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya'da Aralık'ta
ihracat 6 aydır devam eden çift haneli büyümesini tamamladı ve tek
haneli bir büyüme gerçekleştirdi.
Japonya Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ihracat
yüzde 9,3 artışla 7 trilyon 302,1 milyar yen olarak gerçekleşti.
Piyasalarda beklenti ihracatın yüzde 9,8 artacağı yönündeydi.
*japonya'da kasım'da öncü göstergeler endeksi(final) 108,3 (beklenti 108,6, önceki 108,6)
*japonya'da kasım'da rastlantısal endeks(final) 117,9 (beklenti 118,1, önceki 118,1)
*japonya'da kasım'da gecikme endeksi(final) 118,8 (önceki 118,7)
*rusya/novak: Mevcut petrol fiyatları piyasanın temel faktörlerini yansıtıyor
*şimşek: Küresel ekonomi açısından sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz
şimşek: Gelişmişte olan ülkeler gelişmiş ülkelerin kurduğu liberal düzenin bir anlamda savunuculuğunu yapıyorlar
*şimşek: Teknolojinin istihdama etkisi büyük olabiliyor, gerçi yeni imkanlar da yaratıyor, ben o kadar kötümser değilim
*şimşek: Türkiye terörle mücadele konusunda oldukça kararlı, ama ortak bir mücadele gerekiyor
*şimşek: Bizim batı ve özellikle avrupa ile olan ticaretimiz konusunda bir sıkıntı görmüyorum
*şimşek: (ticaret) asya'da zorlanıyoruz, asya'ya odaklanmak lazım, o konuda da çalışıyoruz, inanıyorum ki başaracağız
*şimşek: Almanya ile iyi bir diyalog içindeyiz, hollanda ve avusturya ile de önümüzdeki dönemde pozitif bir trende girilmesini umuyorum
*şimşek: Biz ilkeli bir davranış istiyoruz, teröre karşı güçlü bir duruş sergilemelerini istiyoruz, yoksa bizim avrupalı partnerlerimizle bir sorunumuz olmaz
*şimşek: Gümrük birliğinin orta vadede genişletilmesi bizim de menfaatimizedir
*şimşek: Entegrasyon çok daha güçlü bir noktaya varacak
*şimşek: Abd ilişkiler dipten döndü
*şimşek: Dün akşama kadar yatırımcılarla toplantılar yaptım, hiç birinde bu konu (afrin) gündeme gelmedi
*şimşek: Bizim tek yaptığımız terör örgütleriyle mücadele
*şimşek: Türkiye meşru müdafaa hakkını kullanıyor, bm normlarına göre hareket ediyor
*şimşek: Bizim mali alanımız çok güçlü
*şimşek: Mali disiplinden asla taviz vermeyeceğiz, geçen sene de vermedik
*şimşek: Türkiye'nin maliye politikası anlamında çapası güçlü bir şekilde devam edecek
*şimşek: Ikiz açık vermek istemiyoruz, zaten cari açığımız var, bütçede bu alanı koruyacağız
*şimşek: Reform yapacağız, 2018'den de umutluyum, türkiye'nin mali alanı var, bu tür gelişmelerin etkisinin sınırlı olacağını düşünüyorum
*şimşek: Türkiye'nin bünyesini daha da güçlendirmemiz lazım
*şimşek: Piyasayı anlıyorum, 2017'de yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme olacak, baz etkisi nedeniyle piyasa şimdi yüzde 5,5 zor diyor
*şimşek: Eğer türkiye dışarıdan herhangi bir şokla karşı karşıya kalmazsa, büyüme patikasının devam edeceğini düşünüyorum
*şimşek: (piyasanın) yüzde 4 tahminini çok muhafazakar görüyorum
*şimşek: Türkiye şokları yavaş yavaş geride bırakıyor
*şimşek: öngörülemediğimiz bir şey çıkmazsa oradan(kur) enflasyona etki sınırlı olur
*şimşek: Enflasyonist süreçte gıda oynaklı etki konusunda da birçok tedbir aldık
*şimşek: Elimizde bir enflasyon sorunu var, biz bunu önemsiyoruz, bir problem olarak görüyoruz, bu anlamda mücadelede kararlıyız, çok boyutlu bir mücadele olacak
*şimşek: 2019 sonrasında da çok güçlü bir şekilde sektörel yapısal dönüşümü tamamlayacağız
*şimşek: Enflasyon düşük tek haneye inecek, bunu başarmamız lazım ve başaracağız
*şimşek: Reform konusunda gerçekten iddialıyız
*şimşek: şu anda harıl harıl mutfakta reformları pişiriyoruz ve devreye alacağız, yakında yatırım ortamını çok güçlü bir şekilde iyileştirecek reformları ortaya koyacağız
*şimşek: Görüştüğüm bütün yatırımcıları çok ilgili buldum, muhtemelen bu dönemde yatırımlarını daha güçlü bir şekilde artıracaklar
*şimşek: Türkiye birçok sorunu çözme kabiliyetini ortaya koymuştur ve başarılı olmuştur, şimdi diğer 1-2 alanda da yoğunlaşıyoruz ve başaracağız