hocam info ne olmuş öle 1.5 milyarlık şirket olmuş vay be:)osmanlı degeri 600milyon gedik 2.5milyar acaba a1 capitalin degeri ne kadar. dediginiz gibi ucuzunda ucuzunda kagıt.ytd
Printable View
hocam info ne olmuş öle 1.5 milyarlık şirket olmuş vay be:)osmanlı degeri 600milyon gedik 2.5milyar acaba a1 capitalin degeri ne kadar. dediginiz gibi ucuzunda ucuzunda kagıt.ytd
A1 Capital: 10 binde 5
Alb Menkul: 10 binde 7
Gedik Yatırım Menkul Değerler: 10 binde 3
Osmanlı Menkul 10 Binde: 4,95
Tacirler Yatırım Komsiyon Oranı: 10 binde 4
İnfo Yatırım: 10 binde 3
Ahlatçı Yatırım: 10 binde 1
İntegral Yatırım: 10 binde 7
Işık Menkul:10 binde 5
Marbaş Menkul: 10 binde 3
Noor Capital: 10 binde 5
İnvest Az Komisyon Oranları: 10 binde 7
Piramit Menkul: 10 binde 7
a1 bilanço 30.04.2021 tarihine kadar açıklaması gerekiyor
güler 10.05.2021 tarihine kadar bu farklılık neden kaynaklanıyor.
Philip dün aldığı ruchanlari 2.72 den satti ne ac adamlar yaw.
gedigin bilanco gelmis 78 kar ! osmanli , info derken gedikten efsane kar. masallah
darisi bizim basimiza
İnfo da bedelsiz açıkladı, geçtiğimiz aylarda bedelli yapmışlardı. Bizde bu bedellinin ardından bir bedelsiz açıklasak güzel olmaz mı.? Hacim böyle artar belki:)) Bizimkinin Sermaye 120 milyon oldu ama hacim hala eski düzeyde. Hacim ne zaman artar, artcaksa artsın artık.
son 3 gün kala a1 capital icin kar beklenti umudumu epey yukselttim.
yani gedik 78 ve info 38 ise biz hacimde 3. sırada iken 30-35 neden olmasin ?
hadi inşallah [emoji846]
info şu yaptigi kar ile fk'si daha yeni 8.5 oldu. Osmanli ise 8 fk,gedik ise 10.5 fk
bizim ise mevcut fiyat ile 2020 yili kari ile fk miz 4 seviyesinde (kasadaki nakit 90 haric , onu hesaplamanin disarida biraktim)
eger 4 ceyrek toplam karimiz 70 olursa bu sefer fk miz 3 gibi olacak. tabi bu fiyatlarla.
osmanli ve info gibi 8 oldugumuz noktaya gelince ayrica dusunuruz[emoji846]"bir yatırım tavsiyesi değildir"
Kaç gündür-haftadır - aydır 2-3 milyon civarında hacimle tahtanın içine ediyor bakalım. O zaman niye sermaye artırımı yapıldıki. Yok mu bir babayiğit şu yapılanlara bir dur dese. Yazık vallahi
Piyasa düzenleyiciler şu işe bir el atsa, sermayeye göre her kademede zorunlu işlem miktarı olsa, bu ne ya 1 lot 2 lot kademe düşür yükselt
Şöyle okkalı bi spekülatör gelse bunlarin elinden alsa lotlari manyak para kazanır bunlara meydanı bırakıyorlar bunlarda al satla değer düşürüyorlar.
Yaptığım ağlamak değil ama insanın sinirini bozuyorlar son kurşunu da attım devreden sonra. artık her ay elime para gecer geçmez eklerim istediğin kadar düşür.
İmtiyazlı pay nerede gözüküyor.. Faaliyet raporunu bilanço damı...
Halka açıklık oranı ile 99.47, peki ana pazara çıkmak için bu oranın kaç olması gerekiyor.? O orana getirmesi için mal topması gerekmiyormu?
Bu durumda 3.5 dan mal toplayacağına daha uygun yerden toplamaya başlamak işine gelmiyor mu?
Yada farz ediyorum hisse sahibi adına mal toplayan biri günü gelince hisse sahibine virmanlasa ardından kap gelse şu tarihte şuradan şu kadar lot kurumumuzca alınmıştır gibi. Böyle olabiliyor mu?
Bunun için geri alım açıklaması gerekmiyormu?
Tabi toplaması gerekiyor ise.
Böyle deli sorular :))
Hesaplamamda hata yok ise (doğru olduğunu iddia etmiyorum) hissenin bölündüğü yer bir önceki bilançoya göre ederinden yüzde 10 iskontolu idi.
Yeni bilanço gelecek, buda forumlarda ki genel beklentiye göre farklı bir durum olmaz ise iştiraklerinden kar beklentisi hakim. Bu durumda iskontolu işlem görmeye devam edecek. Daha ne kadar bu durum sürer, yada birileri bu duruma dur der. Ben çiftçiyim hasat için sabır etmesini bilirim. 10 liralık bir şeyi nasıl 15 e almaz isem, 5 lirayada satmam. Ama forumlarda okuduklarıma göre diyorum kimin ne olduğunu bilemem çok mağduriyet oluşmuş gibi görünüyor. Bazen bende çok kızıyorum ama sabır en büyük ilaç olacak inşallah hepimiz için.
Bu arada Sn Hayek yazdığınız yazıları bazen başka forumlarda okuyorum. Sizmisiniz değil misiniz bilemedim. Bilginiz olsun istedim
güneş balçıkla sıvanmaz !
buhyude spek hareketleri bunlar [emoji846]
Fiyatın bu kadar uygun olmasının sebebi nedir?Mal toplayabilir mi bu fiyattan?Yatırımcı neden zararına satsın?Bu oyalamanın sebebi nedir acaba?Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.ytd.
https://i.hizliresim.com/joq95c.jpgadam resmen dibine vurdu! tkrr ifade ediyorum bu fiyatlar patron/spek, kucuk yatirimci kimsenin yararina degil?
https://i.resmim.net/i/Screenshot_20210428-2222112.jpgtam 1 yil önce bu sirketin hisse başı fiyati 2.74 imis. 6-7 milyon kari olan bir sirketmis o zaman ! simdi kari 10 kat artmis piyasa degeri o gunku degerin %10 altinda
2.74 den, 4.84 e 6 işlem gününde gelmiş. Darısı başımıza. İstenirse nasıl gidebileceğinin provası gibi. Tabi tersi içinde mümkün bu ama o kadar da zoru yoktur herhalde tahtacının. Korktum senden tahtacı:))
bu sirket 28.4.20'de hisse başı 2.74 iken
- Kasa da 90 milyon nakit yoktu
- 2019/12 toplm kari sadece 3.5 milyon idi ! ve 2021/3 kari ise 5.6 milyonmus
- Simdi 2020 kari 57.1 milyon ve 2021/3 aylik en azindan benim bekledigim kar 18 milyon lira
2019 ve 2020 arasinda karini 16 kat artirmis, 2 ceyrek arasindaki kari 3 kat (tahmini) artmis bir sirket gecen yil fiyatinin %10 altinda islem goruyorsa burda olanlari sizlerin takdirine birakiyorum.
güneş balçıkla sıvanamaz
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
Sabah yüksek fiyattan satıyom
Akşam düşük fiyattan alıyom
3 gündür böyle
Yarin de sabah yüksekten satacam
Nasıl olsa 10 kademe aşağıbasacak
Akşam 10 kademe aşağıdan alırım
17.50 ye kadar ekrana bakmıyom nasıl olsa aşağı gelecek diye.Sabahtan sattıklarımı akşsm yerine koyuyom
Speğin hareketini çözdüm
Yarin 2.40 tan yerine koyarım.Balinayı çözdükten sonra olay bitiyor.Balinanın oyunu varsa bizim de oyunumuz var
Aman kimse özenmeyin bu benim tarzım
Yüksek risk içerir
Ytd
evet dogrudur sn. kanepe sabah yukardan acip sonra asagi veriyor.
bugunde oyle yapip 2.40 hatta 2.35'leri gorme ihtimalimiz var mi ? cok rahat var (ben gerekli nakiti ayirdim 2.35-40 arasi aliciyjm)
ama bilanco aciklama tarihlerine az kaldi ? hatta a1 capital icin yarin son gun ya yarin mesai bitimi ya da pazartesi mesai bitimine kadar sonuclar gelecektir.
suprizlere acik olmak lazim, tarihi diplerdeyiz cunku. bugun rtalb'nin brutu bitiyor yarin kapanma basliyor.
hakkimizda hayirlisi
Bugün aşağı yapmıyacsk gibi
Malları kaptırdık
15 dakikada tavan yapınca şaşırmıştı gün sonu şaşırtmadı:)
Beklemeye devam bu fiyattan satmam usta.
A1 2m ye yakın ceza yemis ayriyeten girişim sermayesi kurulmuş tam ömür törpüsü
Sayın hayek
Şirketin temel olarak ucuzlugu karlılığı iştirakleri v.s. hepsi ortada.suanki hisse fiyatını bence açıklayabilecek tek unsur var imtiyazlı hisseleri.sahip malum murat güler tr deki sayılı haysiyetli insanlardan. Herşey beklenir.ben araştırdım ancak imtiyazlı hisselerin şirketteki ayrıcalıkları neler bulamadım.
Sizinde imtiyazlı hisselerle ilgili araştırmanız olabilir mi? Belki birşeyler yakalanabilir ya da bu bilinmez denklemden erken kurtulunabilir.
Syg
https://i.hizliresim.com/ofgslv.jpg sermaye artirimi onaylandi hayirli olsun. artik daha güçlüyüz.
a1 capital 1.76 milyon TL ceza yemis bu arada musteri islemlerinden. agresif piyasa oyuncusu olmanin sonuclari normaldir! 15 gun icinde odersek 1.3 milyonmus nema problema ? para var oder geceriz [emoji846]
Foreks Haber
@ForeksTurkey
SPK: Sermaye piyasası araçları bir borsada ve/veya teşkilatlanmış diğer pazar yerlerinde işlem gören işletmelerin henüz açıklanmamış 01.01.2021-31.03.2021 dönemi finansal raporlarının bildiriminin, nihai bildirim sürelerine 30 gün eklenmek suretiyle yapılmasına karar verildi.
Malesef bende gördüm biraz canım sıkıldı, malum bir ay geçti bilanço dönemi üzerinden hazırlamasımı bu kadar zor mu bunun. Neden hep iki göz güclülere veriliyor.
Gerçi biz unuttuk galiba, hayatın tek bir altın kuralı var oda, kuralı güclü olan koyar.
sn. finaktif can sıkacak bir sey yok.
ben orta vadeli burdayim hic bir yere gitmeye de niyetim yok.
su bedelliler bitti bitecek, tahsisli de bittiginde hikaye daha yeni basliyor olacak.
ama su a1 capital'in sermaye artirimi en kilit olaydi (key factor) orasi tamam oldu guzel oldu
Dediğiniz gibi aslında günün en önemli haberi, A1 in sermaye artırımı oldu. Sabırla beklemeye devam. 👍
sn. bensattimgitti
imtiyazli paylar ile ilgili detay şirket esas sözlesmesi 8. madde ile duzenlenmistir. bu madde 2018 yilinda tadil oldu. son haline gore ;
şirket yönetim kurulu 6 kisiden olusur ve bu 6 adayin tamami A grubu hisse sahipleri tarafindan belirlenir ve belirlenen adaylar genel kurul onayina sunulur. En çok oy alanlar yönetim kurulunda yer alir. (bağimsiz aday sayisi ise spk duzenlemelerine uygun ifa edilir)
kar payi dagitiminda ise A grubu icin herhangi bir imtiyaz yoktur.
Bu durumda fiili dolasimdaki %99,5 hissenin hiçbir önemi kalmıyor.
Demekki bu sebeple elindeki tüm hisseleri sattı.
Arkasından bedelli kararı aldı.nasi olsa hisse sahipleri ödeyecekti para.
Bu şekilde bu hissenin amacı da ortaya çıkıyor bedelli yapıp para toplayıp iştirakleri büyütmek
Yanlışım varsa düzeltin ama düzeni iyi kurmuş patron bu hissenin 2-1 yada 10 lira olması neyi degistirir.temettu yok bedelli var .
Matematikte hata yok evet şirket çok ucuz ama ahlak olarak tam bir dolandırıcının eline düşmüşuz gibi geldi
şirket esas sözleşmesini bir incelemek lazim, detaylari daha iyi görmek için. bu imtiyaz hikayesi hakikaten can sıkıcı !
ama ben bu denli bir hissenin bu tahta uzerinden yapilabilecegini asla sanmiyorum.
teknik olarak mümkün değil ? zaten nerdeyse 80 milyon lot hissenin neredeyse hic oynamadan stabil bir bicimde aylardir ayni duzen icerisinde takasta yer almasi da bunun gostergesi
gunluk hareketlilik ortada bu tahtada bu denli satis imkansiz.
sadece bir donem oyak yatirimdan bir miktar alim gozlemledim. o da artik mal cevirme mi yoksa disaridan tahtaya gelen bir alimmi tam kestiremiyorum. bunun disinda nerdeyse 6 aydir tek bir hareketlilik yok.
bana gore hissenin %75-80'i tek elden yonetiliyor. gerisi daginik ky.
bu arada A grubu pay sahipleri yonetim kurulundaki adaylarin yarisi icin hakka sahipmis !
yani 6 adayin 3'ü icin aday gosterebiliyormus.
o zaman geri kalan paylar cok da anlamsiz olmuyor