yabancı oranı %78 e düşmüş. yüzde 82.50 lerdeydi bir kaç hafta önce. yabancı satışları karşılanıyor. nereye kadar satacaklar bakalım. temettüsü yatanlar hisseye destek atarsa tutunur belki. ytd.
Printable View
yabancı oranı %78 e düşmüş. yüzde 82.50 lerdeydi bir kaç hafta önce. yabancı satışları karşılanıyor. nereye kadar satacaklar bakalım. temettüsü yatanlar hisseye destek atarsa tutunur belki. ytd.
ANALİZ-Enerjisa Teknik Analiz(ICBC Yatırım)
* * ICBC Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz:
* * "TEKNİK BAKIŞ ENJSA 0304 2020
* * 22 günlük ortalama* 6.207* üzerine çıkan hissede
* * 6.29 üzerinde tepki güç kazanabilir.* Yıllık ortalama* 6.37'de* olup, haftalık bazda 6.38 direnç seviyesidir.
* * 6.52 (44 mav)* 6.59* haftalık* * 6.61 (10 mav)* sonraki* dirençler olarak ön plana çıkabilir.
* * Aşağıda* * *6.17 ,* kv ortalamalar* *10-22 mav sa* 6.15-6.14 geri* çekilmelerde alım yönünde izlenebilir /* *6.29* üzerinde* *6.05* stop-loss olmak üzere yeni alımlar denenebilir.
* * Kısa vade momentum (pozitif) 110.06'da.. 111.30 önceki tepe,
* * Trend göstergesi MACD* ortalaması üzerinde AL konumunda. "
temettusu yatan varmi arkadaslar..
Benim yapıkredi de daha hesapta görünmüyor, temettü yatan varmı arkadaşlar?
Akbank henuz yatirmadi.
Garanti hala yatırmadı...
Enerji şirketleri kaybetmez.
malın %85 i toplu, kendi çalıp kendi oynamak denir buna, bu hisse orta ve uzun vadeli tutulacak bir hisse, günlük alıma satıma uygun değil, Ağalar geçen aydan beri satıyor neden acaba? bence sattıkları malın paraları ve temettü paraları ile birkaç hisseye girmiş olabilirler pegasus-Thy-garanti-ford-aselsan-koc holding gibi.Kendileri sattıktan sonra malı sırtlayıp götürecek kimse olmadığını biliyorlar BU SEBEPLE ACELE ETMİYORLAR nasıl olsa yine dönüp kendileri alacaklar,
Temettü sonrası ii sattılar..
Yabancılar geri dönüp alacaklar başka çareleri var mi? Malin %85 i bunlarda, böylesine karlı müşteri sorunu nakit sorunu olmayan başka kaç tane firma varki? Zaten 2020 yılında faizler iyice düştü faiz giderleri azalan bir enerjisa var artık, üretim sıkıntısı veya arz fazlası gibi bir durum yok henüz, diğer sektörlere baktığınızda hepsi etkilenmiş gözüküyor, enerjisa nin etkilenme yüzdesi çok çok düşük bu sıralar, yabancı yatırımcı yaş tahtaya basmaz, geri dönüp alacaklardır bir şekilde, orta ve uzun vadeli çok iyi bir hisse olduğunu düşünüyorum, elektrikli araç ve şarj istasyonları muhabbeti başladığında zaten bu hisseyi bu fiyatlarda değil 2 basamaklı fiyatlarda göreceğimize inanıyorum, herkese bol kazançlar diliyorum.
Hisse hakkında kısa vade düşünceleriniz neler ?
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissenin 6.65 seviyesini görmesi gerekiyor 50 günlük HO burasi çünkü, 6.65 i görürse 6.75 lerde görünür, 20 günlük HO 6.36 seviyelerinde burayı henüz kiramadi gün ici denedi geri geldi, öncelikle yukarı doğru 6.36 seviyesi hacimli geçilip günü 6.45 li bir seviyeden kapatmalıdır ki daha sonra 50 gHO yi kirsin gecsin
6-7 gibi fiyatlar gelgeç fiyatlardır ENJ nin fiyatı bu değil, 11-12 TL.li fiyatlar yakışır bu hisseye ilk etapta, şarj istasyonları elektrikli arabanın hisseyi 20 TL.fiyatlara tasiyacagina inanıyorum.asla yatirim tavsiyesi değildir.
20 gHO yi kırdı, şimdi hedef 50gHO 6.65 e yarın değermi acaba?
Merill lynch habire satıyor büyük ihtimal ile deutchebank malları 2 gün sonra son takas tan anlaşılır, bir ara Bgc partners dadanmıştı yarın bir gün hepsi gelecekler 6.41 den almayan yabancı 12-13 TL.den alacak mal bulamayacak sabır sadece sabir
Enerjisa'ya yeni girdim. Forumda elektrikli şarj istasyonundan bahsedildiğini gördüm. Olayın arka planı nedir acaba?
Merll lync in sattığı mallar citibank mallari
Enerjisa 2018 yılında sanırım e sarj A.Ş firmasini satın aldı, e şarj istasyonları kurabilmek için elektrik üretim ve dağıtım yapıyor olmanız gerekiyor, zorlu enerjide bu sektöre giriyor yani kısaca elektrikli araba piyasaya çıkmadan şarj istasyonlarının hazır olması gerekiyor enerjisa nin burada çok avantajlı bir konumu var jem üretici hem dağıtıcı hemde şarj ıstasyonu ilan bir firmayı satım almış herkesten önce piyasa da yerini alacaktır.ciddi bir ivme yaratacaktır bu sektörde ve bu durum fiyatlara da yansıyacaktır, diyorum ya 6.29 dan almayanlar fiyat çift haneli basamağa yükselince almak için sıraya girecekler buraya da yazıyorum o gün gelince bu yazıyı tekrar okursunuz, o günler çok uzak değil! Yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaslar is yatirimin sitesinde enerjisanin borcu 9 milyar lira civarinda görünüyor. Enerjisa begendigim bir şirket ama gercekten bu kadar borçlu mu? Bu para ile ne yatırımı yapti bilginiz var mi?
Enerjisanın borcuna bakıp çok borçlu demek mantıklı değil çünkü borcun karşılığı olan varlıkları yeterli, kısa ve uzun vadeli finansal borçları 9.4 milyar TL.iken sadece duran varlıkları 17.6 milyar TL.Dönen varlıkları ise 5,7 milyar TL.Özkaynakları ise 6,8 milyar TL.Tüm borçları 16.5 milyar TL.olup bunun sadece 9.4 milyar TL.si finansal borçlardır.
Enerji yatırımları yapan bir firmanın borcu olması gayet normaldir, yabancı kaynakla yapıyor işlerini, özkaynağınıda kullanıyor ancak yabancı kaynak daha fazla ve faiz gideri oluşuyor haliyle, ama rahat çeviriyor kendisini, her sene istikrarlı büyüyor, bir süre sonra borcuda azalacak, faiz gideride düsecek, daha karlı bir firma haline gelecek, elektriğe rağbet oldukça bu firma iş yapar,
Burası çok sessiz. Yok mu yorum yapıp bizi bilgilendirecek kimse??
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben hayatımda bu kadar kağnı bir kağıt görmedim. Bir hissenin fiyatı yarım saat aynı durur mu? :kahkah: Bunu alana Allah sabır versin. Sabah 7.73'ten açtırıp anında 7.65'e düşürüp yarım saat beklemenin adı almak isteyen KY'ye verip kaçmak değil de nedir acaba :wu: Toplu herhalde bu.
Aşağıya 7.25'e kadar bastılar gelene geçene dağıttılar kağıdı. Bu kadar bariz yapılmaz bu işler yahu [emoji3] bu kağıdın tahtacısı çok amatörmüş maalesef. İyi ki girmemişim bu sabah niyetlenmiştim valla Allah korumuş. Mahallesinden geçmem.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
ENJSA Konsolide 2020/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 341068000 Yıllık Değ%:15
Bilanço nasıl arkadaşlar
Çok iyi.
Devam...
Döngüsel bir sektör değil.
Tarım gıda gibi.
Portföyde düşünüyorum güzel firma.
Turkcell de böyle.İşleri sağlam ama piyasa fiyatında iş yok.
Saygılar.
Bugün meryll 1 milyon lottan fazla mal aldı citi menkul 1 milyona yakın mal satti, 1 haftalik takaslara bakın deuthce bank ve citibank 4 milyon lot daha hupletmiş, meryll taşeron firma, citi ve deutsche adına alım satım yapıyor, citi malı meryll e aktardı cep to cep, bilanço gelmeden nasılda bastılar aşağıya degilmi? Kim aldi kim satti? Yukarıda yazdım, malı dağıtmadılar panikletip sattirdilar, bilanço çok iyi geldi bence ve bundan sonraki çeyreklerde kâr daha da yükselir, yarın guzel bir yükseliş olmali bence bu bilançodan sonra, çek bir tavan artık!
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın esra marka, gelene geçene dağıtmadılar malı, aracı kurum dağılımı citinin satıp meryll aldığını gösteriyor arada birazda fazladan mal götürdü meryll, bunlar bilançoyu bence biliyorlardı panik havası yarattılar birsürü KY malını kaptırdı bugün, bilanço süper geldi 3 aylık 341 milyon Net kâr, yıllık bazda 1.3 milyar TL.ye tekabül eder, kar artarak devam ederse 1.5 milyar TL.ler bile görünür