şu anda yok ! gösterge gösterip makası açar
Printable View
yoksa 5.30-5.50leri görecek bir dolar kurunda iflas eden firmalar olabilir...
Öz sermayesi kalan şirket kaldı mı ki? Biz bile birikimlerimizi erittik, bir de ticaret yapıp riske girmiş olanlar var.
Peki mali politikalar nolacak? Yine teşvikler, aflar ve ikramiyeler devam edecek mi? İşte o zaman enflasyon be kuru düşünüyorum.
cds %5.64 artarak
320.94 yükseldi
Sonraki ppk toplantısı 13 eylül dü galiba.
Faiz oranlarını düşürseydi oldu olacak rte. Daha güzel olurdu .
Enflasyonla yapılan mücadele , zaten tam bir zırva olan tüik oranlarını daha da vatandaş aleyhine istismar edecekleri şeklinde olabilir.
sizce bundan sonra TL mevduat faizleri nereleri görür?
ben gene de ağustos ayında şok bir artırım bekliyorum merkezden...
Teb marifetli %4 dolar günlük gayet iyi
damat bizi güzel öptü...
Sn rxpu glp kaç ..glpden fonlamayi düşünür mu sizce
Yeni dönemde gerçekten etkin bir MB gördük
Maliye politikasına bağlı. Eğer Mart yerel seçimlerinden dolayı mali harcamaları kısmazlar ise para politikasındaki var olan sıkılığın seviyesi yeterli gelmeyecektir. Piyasa bunu fiyatlıyor. Mali harcamalar artık çok daha fazla göze batacak. Örnek: Ağustos ayında ödenecek 12.5 milyar TL'lik emekli ikramiyesi.
Bunu bu sene imar barışından gelen para ile çözeceklerini söylemişlerdi ama şu ana kadar imar barışından sadece 650 milyon TL toplanabilmiş. Yani Türkiye'nin günlük faiz giderinden dahi az bir rakam.
Şu anda doları frenleyen tek bir cümle var piyasa ona tutunuyor: Para politikası daha uzun süre sıkı olacak.
Ekonomide vahşi batı kuralları...
32 gün için 4,55 e opsiyon yaptım. 1 ay içinde Dolar 4,65 ten 4,50 ye geriledi, vade sonuna 1 hafta varken tekrar 4,50 den 4,93 e çıktı.
Vade sonunda 4,55 den dolar gelecek diye üzülürken yüzde 10 yukarı tepti.
Var mı böyle volatileye sahip bir ülke daha.
Venazuelle bile görece daha stabil oldu.
Piyasalarla kavga etmeyeceğiz kazan kazan uygulayacağız herkes kazanacak derken? Kastedilen neydi piyasaya etmek mi? MB rezervleri değilse geriden güvendikleri birşey var ama ne yakında çıkar kokusu ama sanki dolar kısada 3 .lu tepe yaptimi acep
Bence hurra borsaya
yatırım tavsiyesi değildir
Önden yüklemeli beklerken şimdi arkadan yüklemeli bekleniyor, bence bize bugün arkadan bi yüklediler ki boynumu döndürüp giren şey ne diye bakamıyorum be [emoji23]
F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Faiz kararı sonrası sepet yapıp ailemle ilgilenecektim olan oldu :(
Maneviyatımımı güçlendireyim kafayı yememek için , piyasa ile inatlaşmayacaklardı ne olacak şimdi
Sen parayı yönetemiyorsan yönettirirler..
Ppk dan bugün 100-125 puan artırım bekleniyordu
Şimdi 200 puan artırmak zorundalar kuru dizginlemek için.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
%100 tl deyim
https://www.youtube.com/watch?v=Ej_QIXLOJ9A
:halay::halay::yahoo:
Faiz kararı esnasında karambole gitti...
https://www.youtube.com/watch?v=3cy9u96o0q4
Aslında faizi piyasa arttıracak.hemde risk primi istiycek.bizim için iyi.20 21 olur mevduat.yilsonu 25.
Bu piyasalarla kavga etmemiş hali..birde kavga edilse kim bilir ne olurdu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aslında yakın zamanda dillendirilen piyasayada boyun eğmeyeceğiz sözünden anlam çıkarmalıydık
10 yıllık çok hızlı tırmanıyor. %18.29
Tarihi zirveye çok yakın (sanırım %18.60-18.75 civarıydı)
şunu ayırt etmek lazım
piyasa ile barışık olacağız demek,
bizim anladığımız piyasa olarak değerlendirmemek gerekiyor.
Yoldaşlar; bu 3 ay vadeli %50 oranlı berat bonosuna ne diyorsunuz, bence oran düşük kalmış, pek de cazip değil sanki..
😝