Namussuz tahta yapıcı çok mal kaptırmış galiba, geri alabilmek için fena kastırıyor. Ford yüzde 7 yukarıda, bu utanmasa eksi kapatacak.
E5553 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Namussuz tahta yapıcı çok mal kaptırmış galiba, geri alabilmek için fena kastırıyor. Ford yüzde 7 yukarıda, bu utanmasa eksi kapatacak.
1 froto = 3,75 toaso rasyosu çok cazip geldi, biraz pair trade yaptım. Bakalım kar bırakacak mı, yoksa rasyo froto lehine daha da bozulacak mı?
YTD
Bence froto / toaso rasyosu 2 ile 3 arası bir yerlerde olmalı. Son günlerde niye rasyo toaso aleyhine bozuldu derseniz bence tahtadaki yatırımcıların pozisyonlarıyla ilgili diye düşünüyorum.
Kesinlikle YTD.
Tofaş, Rekabet Kurulu tarafından distribütör ve araç kiralama şirketlerine yönelik olarak sektördeki birçok şirket nezdinde soruşturma açıldığını bildirdi
https://i.hizliresim.com/nQQmdG.png
Froto/Toaso Aylik
Froto satilir Toaso alinir gibi duruyor...
Syg,
Ama ben kiyamam Frotoma :)
Syg,
Fordda walksvagen için üretilecek araç tofaşta psa fca birleşmesinden pay alma ihtimali beklentileri var. Ford her zaman pahalı fiyatlıyor piyasa fakat tofaş fk sı 8 fordun 16. Bu oranlar aslında pahalılık ucuzluk konusunda fikir veriyor. Tofaşta küçük yatırımcı fazla forda göre. Bu yüzden çok ta kopup gitmiyor diye düşünüyorum. Fordda farklı bi beklenti vb durum varmı bilmiyorum. Piyasa değeri tüpraşı bile geçmiş durumda
1 froto > 4 toaso oldu.
YTD
Toasa hissesinde yatırım yapmayı düşünüyorum. Bugün kapanışa doğru biraz hisse aldım. Ama hiç bilmediğim bir hisse. Sadece hissenin son günlerde sürekli düşmesi dikkatimi çekti ve bugün siftah yaptım. Tavsiyesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Tşk.
Toaso freni patlamış otomobil gibi saldı kendini, sebebi nedir arkadaşlar? Sektörün diğer hisseleri pozitif ilerlerken bu hissedeki problem nedir?
Sektör kötü desem piyasada araç bulunmuyor, diğer otomotiv hisseleri son aylarda güzel paralar kazandırdı ama toaso sönük kaldı.
Çarpanları bakıyorum ucuz gibi geliyor, bilemediğim göremediğim nedir acaba?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Al ya da öde anlaşması var arkadaşlar. Yani illa ki o ürünün parası alınır. Ancak öyle bi zamandan geçiyoruz ki bazı parçalar gelmiyor. Çalışılmıyor. Kapalı. Sevkiyat olmuyor vs. illa ki düzene girecek
Tofaşın fabrika daha uzun süre kapalı kaldı pandemi sürecinde bu yüzden de ihracatta daralma büyük oldu çünkü üretim yapılmadı. Araçlarının beğenilmediğini yazmış bir arkadaş aksine egea 4 yıldır yurtiçi en çok satılan araç. Birde Almanyada en dayanıklı araç seçilmişti. Hisse fiyatı yeterki düşmeye görsün bizim küçük yatırımcı vurur yerden yere.
Ben tofas i is yapis seklini begeniyorum
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Rakamlar dan da memnunum.Kârlardan da memnunum.
Elektrikli hamlelerden de memnunum.
Yuzde 75 ihracat yapan bir firma asagi yukari ic pazarda da ticari ve egea da etkili.
Suv hamlesi de yapilcak sanirim
Elektrik binek de yapilicak mini olarak sanirim ilerde o da olur.
Begeniyorum ben ama farkli bir sey varsa dikkate almak isterim tabi....
Ytd
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Son faaliyet raporunda yurtiçi ticari ve binek satışlarını yukarı yönde revize ettiler, yurtdışı satışlarında değişikliğe gitmediler.
Buna rağmen 2019 sonu fiyatının altında işlem görüyor.
Diğer şirketler pandemi sonrası 2020 hedeflerini aşağı yönlü revize ettiler, toaso aksine yukarı yönlü revize etti ama hala fiyatlarda göremedik bunu...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Fordla tofaş arasındaki olay fordu piyasanın pahalı fiyatlamasından ibaret. Ford karının 16 katına tofaş 8 katına fiyatlanıyor
Benim genel izlenimim borsada bi şirketin fiyatı yükseliyorsa bizim küçük yatırımcı için o şirket süperdir düşüyorsa da kötü şirkettir algısı var. Bu yüzden küçük yatırımcı yükselişte maliyetlenir ve fiyat bi süre sonra düşmeye başlar ve zarar eder. Fiyatı düşerken maliyetlenilen şirketteyse bi süre sonra yükseliş başlar. Bu yüzden en büyük zararlar boğa piyasasında edilir. Tüpraşın fiyatı bir yıldır düşüyor petrol devrinin bittiğini yazıp tüpraşı yerden yere vuranlar var oysa bu ülkenin en büyük sanayi kuruluşu. Sadece kötü bir dönemden geçiyor ve bu geçici bir durum. Temmuzda araç satışları rekor kırdı tofaşta bildiğim kadarıyla zirvede. Ederini bulacağını düşünüyorum. Kısa vadede hersey mümkün. Yazdıklarımı yatırım tavsiyesi olarak almayın. Ben uzun süredir koç grubundaki 7 şirkete yatırım yapıyorum. Sadece portfoydeki karlılık durumuna göre ağırlığı değişiyor şirketlerin.
Katiliyorum....dusus yukselis fark etmez ama degerleme yapmak zor bizim yatirimci da yuksekten fiyata biniyor.
Kisa yoldan vur kac yapmaya calisiyorlar.
Cimentoda 3.5 kata yaklaşan kar yakaladim dususlerde ekleme yaptim vs arkadas nasil yakaladin diyor yakalamadim ki sektor sirket var inceledim aldim ortagim diyorum;) inanmiyorlar;)
Ytd
Dün kademeli almaya başladık göçtü. Pandemiyi kapsayan yıllandırılmış FK 8. Fabrika kapalı iken olan bu. Son çeyrekler de kötü gitse bile 10 FK lara geliyor ki tarihi ortamalarının çok altında kalır böyle bir ortamda.. Nakit akışı düzelirse 20 lerden ve altından heryerden alıma devam ederim. Euro bazlı grafiği eklemeye gerek bile yok.
saatlik pozitif uyumsuzluk mevcut.şimdiki fiyat neredeyse 98,000 endeks fiyatı.koçun otomotivleri dönem dönem sert düşer ama zamanla da toparlamasını bilir.bugün aldık hayırlısı ile.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...97a287a7dc.png
göstergeler 24 gördüğü zamanki seviyelere ulaştı.fiyat ise 22.yaklaşık %10 geriden geliyor fiyat.yarın faizlerde bir yukarı karar alınmazsa toaso bundan olumlu etkilenir ve 24 ilk etapta hedef olur.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...777126dd0f.png
3.cu çeyrek bilançolar konuşulmaya ve satın alınmaya başlayacaktır.tabi Tofaş oto gibi otomotiv sektöründe beklentiler kuvvetlenecektir...
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Egea en cok satilan otomobil olmus Turkiye de....
2015 ten bu yana fevkalede satis venpazar payini arttirmis.
Ytd
froto (mavi) -toaso (kırmızı )
normalde bu ikili birlikte hareket eder.ancak son dönemde (temmuz 20 sonrası ) bariz ayrışmışlar.ortalarda bir yerde bulacaklar gibi belli bir süre sonra.froto düşer,toaso çıkar.yada froto sabit kalır ,toaso çıkar.bir şekilde bu birleşim olacaktır diye bekliyorum.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...09d5a2f90e.png
otkar(yeşil)-ttrak (mor)-toaso(kırmızı)-froto(mavi)
4'ü bir arada.
toaso ve otkar diğer ikiliye göre ters hareket etmiş.
kısa-orta dönemde ben toaso ve otkar ikilisini diğerlerinden daha cazip görüyorum.
ve aradaki farkı kapatacaklarını düşünüyorum.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...49c250cbd3.png
Niye bu kadar ucuz? :notr:
Al- ya da öde anlaşmalarının yenilenme tarihi ne zaman? Yenilenmeme riski var mı?
Tüm ortaklarına bol kazanç dilerim.
Gedik Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:
"Telekonferans Toplantısı Notları
Otomotiv talebi iç pazarda güçlü seyrederken ihracat tarafında önemli daralma olması kaçınılmazdır.
KOVID-19 nedeniyle Tofaş'ın ana ihracat pazarı olan Avrupa'da ciddi daralma yaşanmaktadır ve yılın ilk 7 ayında şirketin ihracat adetleri %53 gerilemiştir. Son iki ayda meydana gelen göreceli toparlanmanın ardından şirketin beklentisi yılın %28-43 daralma ile tamamlanmasıdır (Gedik Yatırım beklentisi: %39 daralma). İç pazar ise, birikmiş talep ve düşük faiz ortamı sayesinde, pandeminin yarattığı olumsuz koşullara rağmen ilk 7 ayda %60 büyümüştür. Şirketin beklentisi, yılın tamamında iç pazarın %25-34 aralığında büyümesi
(Gedik Yatırım beklentisi: %32 büyüme), şirketin kendi adet satışlarının da %22-30 artmasıdır (Gedik Yatırım beklentisi: %24 artış). Böylelikle şirket, ilk 7 ayda toplam olarak %26 gerileyen adet satışlarının 2020'nin tamamında %11-24 daralmasını beklemektedir
(Gedik Yatırım beklentisi: %21 daralma).
"Al ya da öde" anlaşmaları şirkete önemli ölçüde defansif özellik kazandırmaktadır. Fiat ile Tofaş arasındaki anlaşmalar çerçevesinde, ihracat adetlerinin düştüğü dönemlerde Tofaş ilave ödeme almaktadır.
Bu nedenledir ki, pandemi nedeniyle ihracat adetlerinin %87 gerilediği
2Ç20'de şirketin FAVÖK marjı yıllık olarak 573 baz puan artarak %17,8 seviyesine yükselmiştir. Bu durum da, pek çok şirketin mali olarak önemli hasar gördüğü bir ortamda Tofaş'ın güçlü defansif özelliğini net olarak ortaya koymaktadır.
"Yeni nesil Doblo" anlaşması henüz imzalanmamıştır.
Normal şartlarda yeni nesil Doblo ile ilgili yatırım harcamalarının 2020 yılında başlaması, yatırımın yaklaşık iki yıl sürmesi ve aracın 2022 başlarında satışa sunulması beklenmekteydi.
Fakat 2020 yılının başlarında açıklanması beklenen yeni anlaşmayla ile ilgili henüz bir duyuru yapılmamıştır. Mevcut anlaşma 2021 yılında sonlanmakta ve "al ya da öde" yapısı 2022 yılını kapsamamaktadır. Bu durumla ilgili olarak şirket yetkilileri, mevcut gecikme ve yeni aracın muhtemelen 2023'ten önce satışa sunulamayacak olması sebebiyle, halen yürürlükte olan anlaşmanın 2022 yılını da kapsayacak şekilde güncellenmesini beklediklerini ifade etmişlerdir.
Hisse ile ilgili hedef fiyatımız TL33,49, yükseliş potansiyeli
%52.
Güçlü defansif özellikleri, sağlıklı mali yapısı ve 2020T FD/FAVÖK
4,4x seviyesindeki cazip fiyatlaması nedeniyle, son bir ayda %14 gerileyen ve BIST-100'ün %8 altında performans gösteren Tofaş hissesinin orta vadeli olarak uygun bir yatırım fırsatı oluşturduğunu düşünmekteyiz. Pandemi ile ilgili ikinci dalga ihtimali önemli bir endişe kaynağı durumunda olsa da, yürürlükte bulunan "al ya da öde" anlaşmaları sayesinde şirket hissesinin benzerlerine kıyasla çok daha düşük risk barındırdığı görüşündeyiz."
Yunus Şahin'in TOFAŞ analizi 40. dakikada
https://www.youtube.com/watch?v=Kqag9FLJOk4
yeni ötv düzenlemesi ve sonuçları bu hafta çok konuşulacak...