Dağıtılabilir karın %75i .. bu hesaptaki değer artışı karı dahil...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Ek 24317
Diğer satıcı kısımındaki 47.479 lot olması güzel, küçükler dün biraz silkelenmiş gözüküyor, inşallah vakıf bugunde devam eder.
kötü çakıldı, 5,80 gördü, yorumu olan yok mu ? forum çok sessiz... derman kalmadı heralde... :(
valla bekliyoruz sıkıntı yok hatta bugün çok az ekleme yaptım...uzun vadeci temettü yatırımcıları için sorun yok...
%10temettu verimi var. Temettü den sonra maliyet 5.25olur. çok ucuz. Bu fırsatlar her zaman gelmez. Değerlendirmek lazım. Yarın de tepki verir 6tl nin üstüne cikar
Telaşlanmaya gerek yok bence daha alttan toplayabilmek adina yiktilar hisseyi geri donusu kisa zamanda mutlaka olacak insallah
Bugün yggyo hisselerini sattım. 5.84den pagyo aldım. Temettüsünú kadar buradayım.%10kazanmadan vermem
10 şubatta tirend altına inerek sat vermiş..bilanço ve temettü haberi ile çizgi üzerine 6.55 atarsa yükseliş devam eder...
çizgiye değip dönermi takip edilmeli...
https://resmim.net/f/lzN1mM.png
Yarın daha iyi bir gün olacak 6tlnin üstüne çıkacak inşallah
bu gün bilanço bekliyordum...hala gelmedi...yarın gelir inşallah..
Bilanço tarihi 21.02.2020'ydı .....
gerçekten bilanço gecikti
...
61.890 kar aciklamiş onceden yaniş mi goruyorum.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
61.890.770 tl karimiz yani 61 milyon tl
62.539 000 konsolide kar var hayırlısı olsunhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cfc3be9fcc.jpg
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gecen seneki satislar 67 degil 82,fintablesden almissiniz yanlis o.satislarini 6m artirmis gecen yila gore,esas faaliyetlerinden diger gelirler kalemi gecen sene 13 iken simdi 5 gelmis.satislarin maliyeti gecen sene 20 iken simdi 23 olmus.bu kalemlerden 11m eksigi var iken satislar 6m artmasiyla boyle bir tablo cikmis malesef.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2019 da 28 isyeri cikmis 20 yeni is yeri gelmis.satislarin sadece 6m artmasinda bu etkili olmus sanirim.bu bosalan 8 isyeri yeniden tutuldumu ,yada bos dukkan durumu su anda nasil ilk bilanco da gorebilecegiz sanirim bunu da.satislarini sadece yuzde 7 artirabilmis bos dukkanlarin etkisi oldu bunda sanirim birde ekonomideki bozulmadan dolayi yapilan iskontolar ile birlesince boyle bir tablo ortaya cikmis.daha detayli yarin incelemek lazim tabii,yuzeysel bakinca durum boyle
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kar esas faaliyetlerden diğer gelirler kaleminde tahmin edemediğim eksilme yüzünden beklediğimden düşük geldi...beklentim en az 69 milyon idi...temettü beklentim değişmedi...tahminim 60-62 kuruş arası...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sabah hisse fiyatlarina etkisi nasil olur acaba?
Boş olanların biran önce sağlam kiracılara kiralanması gerekiyor, en son geçen hafta uğradığımda yemek katında bulunan D and R mağazasının kapanmak üzere boşaltıldığını gördüm Kuzu Effect e açılmış galiba, yanında yanılmıyorsam adidas vardı oda boş, bir alt katta ön cepheye bakan 3-4 dükkan boş, açılmak üzere olan 2 tane dikkatimi çekti Tepe Home ve Timboo Cafe...zaten yanılmıyorsam yüzde 96 doluluk oranına göre değerleme raporu çıkarılıyor ama yeni kiralama olmaz ise o oranın altına inebilir doluluk oranı zira sadece DR mağazasının alanı bile çok büyüktü diye hatırlıyorum...
Bilanço kötü geldi, ben böyle şansın ta....Sağlam kağıt diye girdik buna, buradan da çakarlar bize...
Bizde hiç şans yok vallahi....Nereye elimizi atsak orayı kurutuyoruz....
Bilanço kötü geldi diyenler neyin kafasını yaşıyor
Kambiyo karında düşüş şirketle ilgili bir şey değil
Kaldı ki yüzlerce şirketin zarar açıkladığı borç içinde yüzdüğü ortamda
Her yıl kar eden ve üstelik bu karın en az yüzde 75 ini kar olarak dağıtan hiç borcu olmayan şirketi
Beğenmeyen bilançonun b sinden anlamayan zihniyetler zaten burada olmasın hiç
Komedi ya
Ankara’da avm ler içinde en iyi durumda olanlardan Panora
Fiyatları yüksek , müşteri kitlesi üst segment .
Fk ve pd/dd ye bakın
Diğer gyo lara bakın
İnsaf be
hisse başı 0,50 gibi bir temettü bekliyorum. net 0,425 (%7 gibi bir temettü verimine denk geliyor.) ama son 5 yıllık ortalamayı hesap eder isek bir dengeleme hareketi olabilir.
Günlerde kesinti olmaz brüt ile net temettü aynıdır.
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gmy lerde stopaj kesintisi olmuyor net ile brüt aynı geçen sene ben temettümü öyle aldım.
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın bloodsoldier, önemli olan bence kusur değil, lütfen şahsi bir yaklaşım olarak algılamayın, önemli olan doğru bilginin paylaşımı. Malum son dönemde popülaritesi artan bir hisse ve spekülatörlerin hedefinde olan bir hisse.
GYO şirketleri borsaya kote gayrimenkul şirketleridir ve ortaklara dağıtılan temettülerden stopaj kesilmez, brüt ve net oranları aynıdır.
Bu arada beklentiniz olan 50 kuruş temettü benim beklentimin ve geçen sene açıklanan temettüden oldukça altında, umarım sizin beklentiniz gerçekleşmez...
Saygılarımla...
:) merak etmeyin şahsi algılamadım. bunu bilmiyordum. teşekkür ederim bilgi için. :ok: ayrıca net dönem kârının %75 i kadar dağıtıyorlar sanırım. bu hesapla 0,52 yapması gerek üstü olur ise yönetimin bileceği birşey tabi.
benim nacizane emeklilik fonum içerisinde sektörel açıdan temettü verimi yüksek bir hisse olduğu için biriktirmeye başladım. emekliliğe daha var 25 sene. bakalım o zamana kadar yönetim kuruluna girebilecekmiyim :kahkah:
Bilanconun 36. sayfasinda (dipnot 12) kar dagitimina konu olan kaynaklarla ilgili aciklama var. Uzun vadeli temettu yatirimcisi olanlar icin onemli bir detay var o kisimda. Sn thinktank a katiliyorum iyimserlik konusunda. Aksama netlesir zaten durum :)
Bilanconun sadece son satirina bakip kotumser olan arkadaslarin Allah yardimcisi olsun.
paylaşılan bilgiden güç doğduğuna inanıyorum sayın bloodsoldier:) umarım forumdaşlar tarafından ukalalık olarak yorumlanmaz...
Panoranın aldığı kararlarda, dağıtılabilir karın minimum %75 ni ortaklarına dağıtacak diye bir bent var... Yani minimum 52 kuruş verecek anlamına geliyor.... Şirket ise dağıtabilinir karın yaklaşık %90 üstünü dağıtıyor geçmiş yıllara bakılırsa...
Yüksek hedefleri olan ve cesur olan insanlar çoğunlukla daha başarılı oluyorlar hayatta...:bravo:
Saygılarımla...
Geçen yıl dağıtılabilir kar yaklaşık 57 milyon iken bu yıl benim hesabıma göre yaklaşık 60 milyon yedek akçeler falan ayrıldıktan sonra yaklaşık 60-61 kuruş temettü verebilir diye düşünüyorum, muhtemelen bugün seans sonunda yönetim kurulunun teklifi belli olur...