Bu forumda rumuz değiştirmeden uzun süreli yazıyorum
Bazıları gibi rumuz degistirirek cambazlik sahtekarlık yapanlarida vicdanları ile başbaşa bırakıyorum.
Para kaybedip kazanılabilir ama karekter
Varsa vardır parayla alamayiz
Printable View
Bu forumda rumuz değiştirmeden uzun süreli yazıyorum
Bazıları gibi rumuz degistirirek cambazlik sahtekarlık yapanlarida vicdanları ile başbaşa bırakıyorum.
Para kaybedip kazanılabilir ama karekter
Varsa vardır parayla alamayiz
Sn. Cinali
Biz sizi ve faydali paylasimlarinizi gecmisten beri (sahsen ben yaklasik 3 senedir) takip ediyoruz..o yuzden hic moralinizi bozup iftiralara kulak asmayin.. bu zor gunler itham yerine birlik beraberlik gunleridir.. selamlar
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün yabancı bir fon çıkışı olmuş gibi görünüyor, merak etmeyin su akar yolunu bulur. Ben bu şirketleri aygıra benzetiyorum, binicisi iyi değilse sırtından kolay atıyor ama binmesini bileni de yürüyerek ulaşamayacağı yerlere taşıyor. Herkese iyi hafta sonları..
Sayın cinali biz sizi sizde bizi hissedar olarak biliyoruz... Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz... Mahkemelerden gönderdiğiniz mesajların ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliyoruz... Tekrar teşekkür ederiz... Yeni gelenlerin öğreneceği çok kişi ve bilgi var. Bu nedenle hiç önem vermemenizi diliyorum... İyi akşamlar
Yeni geldin ama ortalığı bayağı karıştırdın... Yasemin... Genelde de düşeceği zaman ortalıkta naralar atıyorsun.... Bakalım mum ne zaman yanacak
Sn
Zoti
Eiji mishima
İronarm 78
Shiva
Güven ve desteğiniz için teşekkürler
Burada faydalı paylaşımlarda bulunan değerli arkadaşlara sataşma yapılarak hedeflenen ne olabilir acaba çok merak ediyorum. Ben forumu sürekli takip eden ama pek fazla yazmayan birisi olarak gerek denizkiraz beyfendiyi gerekse cinali beyfendiyi yıllardır değerli paylaşımlarından dolayı tanırım buarada sayın isra yıda unutmayayım. Yasemin hanım gibi uçacak-kaçacakçılarıda çok gördü bu forum, biz küçük yatırımcılar olarak zaten al sata süreçlerine çok dahil olamıyoruz.
Yasemin hanımdan ricam lütfen değerli paylaşımlar yapan arkadaşlardan özür dileyerek, sadece kuruntuları yüzünden kalp kırmamasıdır.
Naçizane eskilerden ve kozalaklardan vazgeçemeyen bir kardeşin olarak sizi iyi biliriz, Allah gönlüne göre hayırlısını versin her daim Sayın Cinali. Üslubu beyan ayni ile insandır ne güzel bir kelamdır ve sizin yemin etmenize, kendinizi yeni gelmiş ve geldiğinden beri kaba saba üslubu, anlak problemi, 10.80 den aşağısı yok diye insanları etkilemeniz olmadı paylaşımıma eşinizden ayrılın desem ayrılacak mısınız şeklinde çirkince kendini savunması ile çapını belli eden ( o zaman böyle cevap verecektim ama yazmamıştım, muhattap da almamıştım ama bugün söylemesem olmaz artık çünkü herkese posta koyup, herkesi itham ediyor; bu zat evli ise çoluk çocuk ne yer ne içer, gece gündüz 3-5-7-11-18 burada yazar mı bir kadın, iyilik meleği misin de kendini bu kadar paralıyorsun?? ) bir insana anlatmaya çalışmanıza ne hacet? Bu forumda geçmişten beri samimi şekilde paylaşımlarda bulunan bir çok insan gördüm ve hep saygı ile yazıştık, konuştuk, tartıştık, hepsine tekraren ve hassaten size de teşekkürler sayın Cinali.
Önemli değil Cinali bey, her yazanın yazdığından, yazım tavrından kişiliği, karakteri, tutarlılığı veya tutarsızlığı anlaşılıyor zaten. yok birisi netten bir bilgi bulmuş, kaç kişi o internet sayfasına bakarmış gibi komik bir tez ile bir kişiyi spek adamı olmakla itham ediyor, oturup komplo teorisi yazmış:) ama kurduğu mantık o kadar saçma ki, bana sadece ortalığı karıştırmaya çalıştığını düşündürttü o kadar :)
Yazılarımdan rahatsız olanları engelliyorum bunu sizler de yapabilirsiniz
Sorun
1. sizin insanlara hitap şekliniz, daha tanımadığınız insanlar siz diye yazarken, hemen senli benli yazarak araya kendinizce komik olduğunu düşündüğünüz bir şeyler yerleştirmeniz ve şımarıkça davranmanız.
2. tutarsız davranışlarınız. bir insanlara dalga geçer gibi yazıyorsunuz hemen sonra kalbimdekini neden paylaşmayayım diyorsunuz. iyi niyetli misiniz, kötü niyetli mi, bu kadar insan bunu anlayamıyorsa demek ki tutarsız olan sizsiniz. şimdi bana sen ikinci adam mısın vb. gibi teklifsizce yazmayın. Siz benim askerlik arkadaşım değilsiniz elbette. şu forumda tuhaf ve saçma davranmayın yeter.
Iki kuruş kar edeceğiz. Diye saatlerce buraları okuyoruz ıyı niyeti olanlara selam olsun lütfen gereksiz diyaloglar havanda su dövdürür watsapgurubu sonu olmasın
Benim kagitlarim içinde en çok para kazandığım ve en çok para kaybettigim bı kağıt oldu bu kozaa...
Yükselişinin ve düşüşünün nerde duracagi belli değil...
Aniden çok yükselip cokta dusebiliyor..
Bunun nedeni bence kağıdın herfiyattan alıcı bulabilmesi...çünkü bu işi bilenlere göre kağıdın beklentilerine bilancolarina vs. göre fiyatı 10 TL bile olsa ucuz..
Dusustede aynı sistem çalışıyor...
9 da ucuz 8.5 ta ucuz 8 de ucuz..
Bence kağıdın bu ucuzlugunu kullanıyorlar...
Rulet masasi gibi bı kağıt...ama ben herşeye rağmen seviyorum kağıdı...
Ümitsiz bı aşık gibi....)))))
Her hissede mutlaka spekin adamı yazar.
Kasada 4.709.710.000 milyar para olduğu söyleniyor. Bu verinin yanlış olduğunu düşünen varsa düzeltmesini rica eder, tekrar ona göre hesap yaparız..
Bunun verinin doğru olduğunu varsayarak gidersek eğer
Şu an için çok mümkün görünmesede hani Şirketin genel kurulu yarın öbür gün toplansa kar payı dağıtmaya karar verse deseki kasadaki tüm parayı hissedarlara dağıtacağım. :)
Şirket kendine düşen %55,09'lik payı aldıktan sonra, bize düşen 2.115.130.761 TL eder.
Bunuda dolaşımdaki hisse başına dağıttığımızda elinizdeki her bir hisseye 12,135 krş kar payı alırsınız..
Hal böleyken burası BİST ve malesef her şey istediğimiz gibi şekillenip fiyatlanmıyor..
Ucuz mu ? Bedavamı ?
Ana ortaklık payının hesaba katılması gerekiyor eldeki nakit hesaplanırken. Tüm nakit kozaa nin değil. Ortaklık payı ölçüsünde hakkı var.
9,64 düellosu kaybedilince bir alt destek olan 8,81 e kadar çekildi. 8,81 altı olmaması pozitif
10,31-10,98 sıralı sağlam dirençler.Minörde durum bundan ibaret.
https://i.hizliresim.com/wQlxtI.png
trend duruşu
https://i.hizliresim.com/KaIKM3.png
koza varantlarını ve varant durumuna göre ters hareketler yapabileceği ve yaptığı aşikar.bunu göz ardı etmeden spek,spek adamı,ky vs diye kırmaya kırılmaya gerek yok......büyük fonlar bu duruma göre pozisyon alır ve ona göre işlem yaparlar.........büyükler ister,yapar,çalar,oynar...biz ise vıdı vıdısını yaparız...
ör; yapı kredi robotu ve dünki seans.....
artık piyasaları robotlar ve fonlar dizayn ediyor....özellikle büyük hisselerde...
bu da benim düşüncem...iyi tatiller.
12 yıllık hattını kırabilen hisse bir çırpıda küresel strike ile bu hat yerle bir oluyor destek anlamında
ama yine direnç olarak çalışıyor.
büyük resim bu benim kozaa da.
Kırmızı hat altı ve üstü siyah ve beyaz kadar nettir bana göre.
https://i.hizliresim.com/MV4BZE.png
Şu an PC de değilim. Siz de hesaplayabilirsiniz. Bilançonun altında görürsünüz ana ortaklık payını. Mesela dönem karı 1000 yazıyorsa ana ortaklık payında atıyorum 500 yazıyordur. Buradaki katsayiyi aynen nakit için de uygulayabilirsiniz.
Bira karisik oldu ama PC ye geçince foruma gönderirim kozaaya düşen nakit miktarını.
xu100 aylık
son 2 iş günü kaldı aylık kapanışa.
umarım beyaz hat üzerinde olur aylık kapanış
https://i.hizliresim.com/24E1R0.png
xu100 aylık fibo özelinde bakış
öncelikle 106 bin direncini 1,5 yılda geçip bir çırpıda geri verdik.....
ocak şubat aylarında aylık kapanış tıpkı 2018 yılında olduğu gibi 120 bin üzerinde olamadı. 2 bara dikkat ediniz. 2 li tepe çalıştı. buyun bölgesi olan 82 binde destek bulmuş görünüyor.
https://i.hizliresim.com/r1WsRh.png
kozaa aylık fibo özelinde bakış
7,50 ideal maaliyet yapma yeri diye bu grafiğe göre demiştim.
umarım hisse 9,2x üzerinde aylık kapanış yapar.
https://i.hizliresim.com/hjS1jU.png
benim için trend önemli.
günlük grafikte belirttiğim kırmızı üzerine atsa yeter. Yani 9tl.
diğer grafikler ayrıntı.
https://i.hizliresim.com/z4IdG3.png
Her şirketin kasasındaki para, finansal raporlarında dönem sonu nakit ve benzerleri olarak hesaplanarak verilir sizin ayrıca hesap yapmanıza gerek yok diye biliyorum. Biz sonuçta finans uzmanı yada muhasebeci değiliz hesaplayalım :)
Nitekim şirketlerin finansal raporlarına bakarsanız her 3 şirketin kasasındaki nakit ve nakit benzerlerinin farklılık gösterdiğini görürsünüz.
Neyse siz neden bahsettiğinizi pc başına geçtiğinizde açıklarsınız bizde bu aralar vakit oldukça bol...
Madem bu kadar lafı edildi, üç aşağı beş yukarı ben yazayım o zaman.
Son bilançoya göre stoklar altın olduğu için onları da nakit kabul edip dönen varlıklardan kısa vadeli yükümlülükleri çıkarırsak kaba bir hesapla hisse başı:
Kozal: 31,98 TL
Kozaa: 6,26 TL
İpeke: 4,89 TL
Nakit sahibidir diyebiliriz. Bu arada kozaa şu anki üretim ve altın fiyatı ile muhtemelen senelik 2,50 TL kar üretecektir. Eldeki nakiti hisse fiyatından düşersek 8,89 - 6,26 = 2,63 TL'ye senelik 2,50 TL kar üreten bir firmaya ortağım diye düşünüyorum. Takdir piyasanındır..
Zaten,speklerin bu grup hisselerinde bu kadar agresif hareketler yaptırmasının sebebi de bu diye düşünüyorum. Ne toplarsam kar mantığı..Her türlü dümeni yapıyorlar.Tabi bu arada lotlarını arttırırken,al-sat işlemleriyle ciddi para kazanıyorlar.BIST 30 hisselerinde kozaa gibi marjlar bırakan bir hisse yoktur herhalde...
https://hizliresim.com/1Gvm7N
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.