Patron devreye girdi ! Adamın işi gücü baskılamak .
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Patron devreye girdi ! Adamın işi gücü baskılamak .
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
[IMG]https://i.hizliresim.com/q4j0swv.jpg[/IMG]
İstedikleri kadar baskılasınlar... Kış geldi, dünyada yeniden varyant tehdidi başladı. Yatırımcının yine en sağlam limanlarından birisi sağlık ve ilaç sektörü. Belki de yanılıyorumdur. o yüzden herkes kendi düşüncesi ile hareket etmeli.
ecilic ilaçla pek alakası kalmadı yalnız ben bunun abisindeyim burda hissem yoktur
Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 46'ncı kez düzenlenen "Gündem Buluşmaları" online olarak gerçekleştirildi.
Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Atalay Gümrah ise Türkiye'de seramik sektörünün çok önemli ve büyük bir sektör olduğunu aktararak, seramik sağlık gereçlerinde Avrupa'nın en büyük üretim kapasitesinin Türkiye'de olduğunu ifade etti.
Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan da Seramik sağlık gereçleri ile karo ihracatı 1 milyar doları geçiyordu, şimdi sadece karo ihracatı 1 milyar doları zorluyor. 3,5-4 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğü olan bir sektör, bunun yaklaşık yarısını ihraç eder hale geldi. Tüm bu gelişmeler sektörlerimiz adına sevindirici." ifadelerini kullandı.
Eczacı'nın bir de yurtdışında fabrikaları var. Topluluğun 2019 daki yurtdışı cirosu 880 Euro idi.
Belki daha da yükselmiştir. Esan'ı bilmiyorum ama yapı grubu iyi bir yıl geçirmiştir.
Daha kırkı çıkmamaış hisseler defalarca tavan oluyor,bu namıssız bir yıldır çakılı kaldı,döviz % 40 yükseldi bu cibiliyetsiz aldıgım fiata dahi gelemedi,yuuuuh olsun.
Yuuuuh eczacı ilaç,yuh.:rtfm:
Vitra 2 yıl önce tamamladığı kapasite artırımı yatırımının ardından başlattığı 2,5 milyon m2 kapasite artırım yatırımını da kasım sonu devreye alacaktı,henüz açıklanmadı.%83 ihracat yapıyor,eylül sonundan bu yana kurlar %50den fazla yükseldi,artık iyi kar getirmeli.
856,8 milyon tl döviz pozisyon fazlası kur farkı karı şimdiden 430 milyon Tl yi geçmiş durumda,yıl sonunda F/K 5-6 civarına düşmesi sürpriz olmaz.
Sabah ilaç önde yatırım arkada ,akşam kapanistan 2 saat önce tersi , yeter artık aynı oyun insanda biraz macera hissi olur, ziraat bankası memuru gibi speksin yazıklar olsun soylecek söz bulamıyorum.
Sen git kütüphanede kitapları diz bilgisayara gir veya dediğim gibi Ziraat bankasında çalış veya TÜİK e gir orada da hep aynı olay düşük tutmaya çalışmak , sen spek olarak TÜİK için bulunmaz bir eleman olursun Bülent bey salsın seni bir de tavsiye mektubu ile TÜİK başkanı ol hep düşük tut artışları . Kifayetsiz spek.
Senin de fıtratın bozukmuş,adını degiştir,davranışına layık bir isim bul.sol gösterip sag vuruyorsun,sahtekar ilaç.:vk:
Mallardan , Hamallara kadar olan taifeye eczacı ilacın ilaç üretmesi ile çıkış yaşayabilir diye düşünüyorum , bu nedenle anlaşmalar ve araştırmalar yapılmalı .
Şahsi düşüncem yatirim tavsiyesi kapsaminda telakki edilmemelidir.
Emeklilik fonlarının hisseye girmesini patronlar hiç sevmez.Zaten küçük orta ölçekli yatırımcıları ayak bağı olarak görüyorlar ,bunlar da cabası!
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin.
Sayın spek , en azından bir ezber bozma hareketi oldu kutlarım ,devamını dilerim.
Demek ki olmaz diye bir şey yokmuş , biraz hareket herkes için iyidir .Fazla bir şey olmasada yine de bence iyi bir şeydir.
Kasası dolar dolu tahmini dolar kur farkından 474 milyon artı kar beklenen tarihi zirvesi 1.22$ dolar olan hisse .54 cent olabilir mi
Şirket sahibi Dostlar babanızın adına ve kurumsal kimliğinize güvenip yatırım yapan küçük yatırımcıyı sürekli 31 yazan küçük yatırımcının üç kuruşunu elinden almaya çalışan bir ekibe bırakmışsınız
Hisse geri alımı yapan yatırımcısını koruyan şirketlere saygı duyuyorum fiyat olarak da yansımasını görüyoruz
Reklamın büyüğü borsada yapılır yıllardır kullandığım ürünlerinizi artık evime sokmuyorum
Halka arz etsen 54 centten mi arz edersin
El insaf ky gırtlağına çökmüşler lokmasını boğazından alıyorlar
Adının hakkını ver yada seyret ytd
Bu yıl ilaç 50 kuruş kar dağıtabilir, yani 340 milyon lira civarı.
Büyük bir rakam gibi gelmesin, 20 milyon Avro'dan biraz daha fazla.
En son 50 kuruş dağıttığı yıl 2017'de. Yani ortalama Avro kuru 4 lira 30 kuruş civarı iken.
Topluluk kabaca her yıl 200-250 milyon Avro nakit yaratıyor tahmin ediyorum. Elimizde bir veri yok. Büyük yatırımlar ufukta görünmediğine göre gerek holding gerekse ilaç çok rahatlıkla temettü verebilir.
10 kuruş düşürünce malını alan var mı
Yok
Yükseltince bir iki yolunu şaşıran adına ucuzluğuna tav olan bir iki ky var mı
Var
Sadece üç beş ky soymaya kurulu kapan kurmuş
Köpeksiz köyde değneksiz geziyor
Buna izin veren şirket yönetimi var mı
Var
Adama sorarlar ortakmısınız bu soyguncularla
Devasa tahtalar yüzde onlar yapabiliyor da sen ne yapıyorsun
Garibanın üstüne çullandın
Vurun abalıya
Yönetim sen hangi endekste takılıyorsun
Hangi matematikle yatırımcını koruyorsun
Ytd
09.12.2021 tarihinde EİS Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ECILC) payları ile ilgili olarak 7,43-7,49 TL fiyat aralığından 150.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte EİS Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki payımız 09.12.2021 tarihi itibarıyla %29,93 olmuştur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/982538
Ben bu işi anlamadım
En son bim çıktı
Şu kadar para ayırdık
Piyasa ederinin altında işlem görüyor diye
Sen ne yapıyorsun
Kafa mı buluyorsun 150 K senet aldım diye
Bir parmak bal çal ky ya
Ciddi bir firma ol adını koru
Babanın adına güvenip gelen ky kurda kuşa ite uğursuza yem yapma
Onlar seninle kafa buluyor
Aldığın fiyatın altına düşürüyorlar
43 den kapattı zorla
Birde her gün karanlıkta götürüyorlar ky üç beş kuruş
Her fırsatı değerlendirip çakıyorlar senede
Senedin kökü sende
Az biraz ky birde bu şebekede var senet
Sizden habersiz yapıyorlarsa bravo senedi bu fiyata çekenlere
Holdinglerin arasından bu zihniyetinizle silindiniz herhalde
Yılların Eczacıbaşı nı kimse anmıyor
İki sanat bir top faaliyetiyle olmuyor bu işler
Senedin hakkı neyse onu ver fazlasını isteyen yok
.54 cent değerin
Biz aldığımızda bir doların üstündeydi ytd
Babasının kemikleri sızlıyordur..İlaç sektörü gibi dünyanın en önemli sektörnü bırak müteahhitliğe soyun..Onuda eline yüzüne bulaştır.. Borsada görüp görebileceğiniz en sinsi patron..Hangi şirket kimin iştiraki kim kimin sahibi tam bir kördüğüm kurmuşki, inanın kendi bile işin içinden çıkamıyodur.. Şansımıza dolar euro arttıda kur farkından para kazanacağız..eğer olursa birde rahmetli babasından miras kalan Kartal arazisi..
2020 Madencilik Ürünleri Sektör 1.cisi Ekom ECZACIBAŞI DIŞ TİC. A.Ş. Ş227.361.477,84
2020 Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri 2.cisi EKOM ECZACIBAŞI DIŞ TİC. A.Ş. Ş216.515.008,04 (Birinci şişecam)
2020 YILI TÜRKİYE'NİN İLK 1000 İHRACATÇI FİRMASI
2020 Genel Sıralaması
21.ci Ş584.808.020,39 28 EKOM ECZACIBAŞI DIŞ TİC. A.Ş
https://www.tim.org.tr/tr/raporlar-i...-dosyalar-2020
adam hisse %5 yapsa hemen panikliyor, aksamina vuruyor kafasina, buranin agasi benim der gibi, sen aga ben aga bu inegi kim saga, beceriksiz yonetim.
ytd.
sahtekar ilaç,sahtekar ilaç ve yine sahtekar ilaç.YUUUUH.
Dolar grafiklerini incelediğimiz yatırımcısını koruyan şirketlere baktığımızda ismini sizlerinde bildiğiniz şirketler kriz ortamında bile yatırımcısını koruyor
Mal mal onların yükselişlerini izliyoruz
Bizim senede gelince sanki batıyor
Yüklü dolar faiz borcu varmış gibi soluksuz düşüyor
Gerçek durum öylemi
Değil tabiki
Her şey dalga dümen
Ky üç kuruşunu almak hedef
Kanını iliğini emmek
Aynı işi yapan aynı değerde olması gereken pay sahibi olduğu diğer şirketlerini üçe beşe katlayıp ismine ecdadına güvenen ky malı kitleyip beklemek
Aklımızla dalga geçerek
Herkesin doları yükselirken bizim ki düşüyor
Niye bizim dolarların olduğu kazan ölmüş diyor
Hesap ortada olan şirketine yatırımcı çekip yüksek fiyattan kakalayıp dolar alıp ordan kazanmak
Şirketin değerini beş günde 9₺ 7₺ düşürmek sonra 5:48₺ yavaş yavaş çekmek
Geri alım bile dalga dümen
On dakikada 25 kademe fiyatı niye çekiyorsun geri alım yapıyorsunda
Yeni düşen gariban ky avlamak niyeti
Ky nın Kanını em rızkını alda kurtul
Bizde seni öbür tarafa havale edelim
Bu tarafta hesap soramıyoruz şimdilik
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler
Şimdilik bedduayla yetiniyoruz
Sonunda mahkemeye taşıyacak ky nın biri
Alenen adam çarpılıyor senaryoyla
.56 cent değer biçtiğin 1.22 dolara zamanında sattığın şirketinin dolar grafiğini de görüyoruz diğer yan şirketlerini de görüyoruz
Hepsi aynı sepetteki elma
Değerleri aynı değil ama
Bizim elmaların çürük çıktığını söylüyorsun
Esas çürük kokuşmuş olanı ky biliyor
Her fırsatta bas ky gırtlağına
.56 cent şirketinin değeri
İyi çekmişsin aşağıya
Korku tüneli yapmışsın
Dakikasında 25 kademe bas
Bravo
Ytd yönetime serzeniştir
Eczacıbaşı borsadaki davranışlarıyla yatırımcısını huzursuz ediyor ama muhtemelen bu dönemde en az hasar görecek, muhtemelen yurtdışı satışları ve artan karlılığı ile fayda görecek şirketlerin ilk sıralarında geliyor. Geçen gün temettü tahmini yapmış, 20 milyon Avro temettü verebileceğini öngörmüştüm. 30 milyon da verebilir, yani 70 kurus civari.
Temettü dağıtımının neden kolaylıkla yapılabileceğini bir örnekle "zenginleştirmek" isterim.
Diyelim ki yapı şöyle kuruldu ( dağıtımlar Avro cinsiden);
Holding 2022 de 50 milyon dağıttı
İlaç 30 milyon verdi
Yatırım Holding de 15 milyon dağıttı.
Dağıtımlar şöyle oluyor;
Holding 50 milyon verdi, İlaç'tan 15 milyon, Yatırım Holding'ten 12 milyon geri aldı, nette dağıtılan 23 milyon
İlaç 30 milyon dağıttı, Holding'ten geri aldığı 18,5 milyon, nette dağıtım 11,5 milyon
Yatırım Holding 15 verdi, İlaç'tan 9 geri aldı, Holding'ten 5,5 geri aldı, kasasından neredeyse hiç çıkmadı.
Yani görünüşte bu 3 şirket 95 milyon Avro dağıtırken nette kasalarından çıkan 35 milyon Avro civarındadır.
Temettü alanların katlanacakları stopaj ve ardından gelir vergisi etkisi var, bunu da eklersek gelir vergisi hariç
temettü + stopaj etkisi ( stopajın bir kısmı halka açık kısımdaki yatırımcılara geçiyor) 50 milyon Avro bile değil.
Topluluk bu yıl büyük olasılıkla 250 milyon Avro veya üstü net nakit yaratmış olabilir.
Dağıtım bütün maliyetleriyle birlikte şu hesaplamada net nakit artışının %20 sini geçmez.
İyi mi :)
Eczyt'ın kasasında ecyap satışından giren 208 mil TL var!
Hadi gene iyisiniz. Bakın İlaç temettü verebilirmiş. Mutlu olun. Siz kendinizi ortak mı sanıyorsunuz. Yatırım yaptınız, meyvelerini toplayacaksınız.!!! Yatırımınız değerlenecek. Güldürmeyin adamı. Siz ortak değilsiniz. Marabasınız. Hasbelkader hisse almışsınız kendinizi ortak mı sandınız. Olsa olsa gazınızı almak için size bir temettü hikayesi yazarlar. Onla oyalanın. Ama bu biançodaki değerler niye fiyatlanmıyor diye sormayın. Ne zaman fiyatlanacak KY nin elinden hisseleri hile ile aldıktan sonra.
Sn Bezgin, haklisin, ne kadar hak baki de desek, kasa onun kasası, bin sefer dikte etti, ettirdi. Ne var ki bu adam öylesine sinsi ve kurnaz ki ülkede yer yerinden oynasa gelirlerini muhafaza ediyor. Ne yapalım önümüzdeki yıl tehlikeler büyük, temettüsü iyi gelecek şirketlerle yılı geçirmek lazım. Eğer isterse hisse başına 1 lira da temettü verir, hesap ortada, paranın önemli bir kısmı içeride kalıyor.
Sana söyliyecek kelime bulamıyorum,çünkü herşey söylendi,sen ********ligine devam et,sana yakışır eczacı,yakışır.
ULan s-kendini akıllı sanan spek burdan sana mşllet mal verir mi? Hiç mi kafan çalışmıyor...Bu bukadar ucuz kaldıkça yeni yatırımcı gelecek...ama anlamıyor bu m...l..
Hissede sürekli alan satan gruplar var.Bunlar hissenin düzenini bozuyor.P... da bunlarara Ümit bağlayarak acaba diğer hisse sahiplerini korkutup alabilirmiyim diye sürekli aşağı salınımlar yapıyor.Ben hareketsiz olanlardanım.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır. SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Topluluğun satışlarının %55 civarı dış satımdan geliyordu.. 2021 de bu rakam %60 lara çıkmış olabilir. Bu kurlarla 2022 ye girersek miktarllar hiç değişmese bile dışsatımın payı %70'in üstüne gider, burası da bellidir.
Yatırım Holding'teki çaylak oyuncu, abuk sabuk hareketlerle önce 7- 13,9 hareketi yaptı, sonra hareketi 13-17 arasına taşıdı.Doğrusu biraz erken vermiştim, o zaman piyasada başka cazip şirketler de vardı. Bu defa etrafta pek cazip şirket kalmadı :)
Bu kurlar varken Eczacıbaşı'na yeniden yoğunlaşmak benim için kürkçü dükkanına dönmek gibidir. Eğer Esan tahmin ettiğim yolda yürüyorsa spek şimdi verdiği hisseleri büyük olasılıkla 2024 de geri alır.
Haberi olsun da, sonra isterse hisseyi 3-5 liraya düşürsün.
eczyt , 265.899 lot ecilc almış
Bu önemli olsa gerek.Bu alış ne anlama geliyor syn british?SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kasa döviz dolu ama maşallah direnc zirve kağıtta
yıl sonu ne kambiyo karı gelecek cok merak ediyorum
bu kagıdın cift haneleri görmemesi cok garip
ytd