Koyunde koy yumurtasi olmayan ulke Turkiye
http://www.tarimdunyasi.net/2017/06/...tuketici-oldu/
Yazik gunah ulkenin geldigi hale bak. Butun koyluler sehire sehirdekiler Avrupa ve amerikaya kacmaya calisiyor
birisi bu manyakligi durdurmali
Printable View
Koyunde koy yumurtasi olmayan ulke Turkiye
http://www.tarimdunyasi.net/2017/06/...tuketici-oldu/
Yazik gunah ulkenin geldigi hale bak. Butun koyluler sehire sehirdekiler Avrupa ve amerikaya kacmaya calisiyor
birisi bu manyakligi durdurmali
kişibaşı milli gelirin 50.000 usd olması olabilir mi ?
Tayland da Endonez yada yada Cinde Turkiyede milli gelir ne kisi basi, buna karsilik buyuk sehirlerinde ev fiyatlari ne?
normal masala 100 yil calissa bir Turk yinede Istanbul dan ev alamaz. Ee kim aliyor?
Ayni sey butun dunyanin metropol sehirleri icin gecerli
Bunlari sende biliyorsun bosu bosuna forumu isgal ediyorsun
Maaslarla ev fiyatlari arasinda baglanti yok. Ogren artik sunu
Bi bikmadiniz kisi basi milli gelirden. Hic bir anlami yok onun. Sokaklari uyusuturucu silah ve vergilendirilmemis para bir de terror parasi goturuyor
Turk ekonomisinin %90 I yasadisi
Ayakta uyuyorsunuz
San Fransisco yani Istanbula en cok benzeyen sehirden bir ev
evin fiyati 1,1 MM dolar
Istanbul daki gecekondulara benziyor
https://www.zillow.com/homedetails/2...15181230_zpid/
Sonuc: Istanbul bedava
Tabi simdi siz kalkip dagin basindan ev ornekleride gosterebilirsiniz. Ama ABD de Istanbul a en benzeyen sehir SF tir. Gerci Istanbul un tarihi dokusu kultur ve sanat etkinlikleri yaninda solda sifirdir ama en yakini bu
Bu ev Istanbul da bes para etmez...
Dedim arkadaşlar,kızdırmayın Ahmet Bey i yazmayın Ahmet Bey e cevap ama dinlemediniz...şimdi size 2 saife cevap yazsın da görün gününüzü..ahada yazdı..:yahoo:
Hem tr de evler bedava deyip hemde abd den ev alacağım diyen tek insansınız. Tebrikler. Gerçekten bizlerle kafa buluyor olmalısınız. Yoksa analitik bir çözüm üretmeniz lazım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
abd de emlak vergisinin acaip yüksek olduğunu aylarca yazdın
bunun nedeni hakkında 2 kelime edemiyorsun !!!!
These taxes pay for schools, parks and recreation, government employees' salaries and benefits, transportation infrastructures, and local law enforcement and fire departments.
https://www.thebalance.com/what-is-a...ssment-3193325
Tax History
YEAR......... PROPERTY TAXES........ CHANGE
2016 ........ $1,689......................+55.4%
2015..........$1,087......................+28.0%
Yahu adam troll ben kac sayfa önce dalgamı geçtim, mesajımı verdim zaten anlayan da anladı. :cool:
O sayfadan beri buna millet toplanmış laf anlatmaya çalışıyor. Her zaman yaptığı iş, atıyor kuyuya bir taş sonra çekiliyor kenara. Yemeyin şunu artık.
Bende de engelliydi aslında ama dayanamadım işte yaptım bir hata :shh:
Adam biliyor verginin neden yüksek olduğunu ama söyleyemez o zaman bütün troll argümanları çöker.:plc:
Verginin yüksek olmasının iki sebebi var;
1- Şehirlerin planlamasına/mimarisine bakın, metro ağlarına, yollardaki düzene, ağaçlandırmalara ve parklara bakın sebebini görürsünüz. Hangi avrupa şehrine gittiysem daha ağaçlandırılmamış park, yol kenarı, meydan görmedim daha. Ama öyle hikayeden ağaçlandırma değil...
2- Millete tembellik yaparak para kazanmayı teşvik etmemek için. O 10 tane ev al kirasını ye işi bizim gibi ülkelerde işler ancak. Avrupa'da yedirmezler. Çalışmayana mama yok.
Bir de siyahlarin yerlesmemesi icin bir politika ABD emlak vergileri.
300 bin dolara ev aldiniz, iki siyah aile tasinsa mahalleye, o ev 180 bin etmiyor.
Ozellikle yuksek emlak vergisi belirliyorlar ki, siyahlar alip yerlesemiyor.
Tabiki kimse bunu itiraf etmez, ama realite bu.
yalniz kimseyi savunma gibi bir niyetim yok bastan soyliyim.
demissiniz ki abd de emlak vergileri yuksek cunku kisi basi milli gelir fazla blabla..
arkadaslar ozellikle istanbulda satilacak ev kalmadiginda gelecek vergileri gorursunuz diyorum bu kadar..
Devletin su an herkesi emlak sahibi yapmaya calismasinin tek sebebi bu..dusunun ki paranizi bankaya koyuyorsunuz % 15 yillik faiz aliyorsunuz.sonra bankaya gidip ev alacagim diyorsunuz banka size ayni parayi yillik % 10 ile geri veriyor..
abd de satılacak ev kalmadığından emlak vergilerini arttırmış olabilir mi ??????
yoksa , verdiği hizmetin karşılığını mı alıyor ????
blablabla
4 ay önce 480bin tl alayım mı diye düşündüğüm evi almadım. Paranın bir kısmını dolar yaptım. Şimdi 15 bin zarardayım aynı eve 550 istiyorlar. Bu balon ne zaman söner. Tahmin etmek güç.
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
emlak vergilerinin el mahkum artacağını ben de tahmin ediyorum.
Ancak bu devletin "hele şu evleri satalım sonra emlak vergisini gömeriz bunlara" gibi bir politikası nedeniyle değil daha çok tulumbada su kalmadığı için el mahkum yapılacak.
Devletin herkesi emlak sahibi yapayım gibi bi politikası yok. Inşaat arttıkça rant kazaniyir bu da politikacilarin işine geliyor.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayatta artirmazlar
Insan bindigi dali asla kesmez
Turkiyede emlak vergisi artirilamaz. Halk isyani cikar yikarlar orayi
hele hele batidaki gibi gercek degerinin %2-3-4 gibi oranlar asla. Ic savas cikar kan govdeyi goturur
Ufak bir ornek verelim
Annemin oturdugu 87 yapimi dokuntu kooperatif apartmani 700 bin TL ediyor
Sen simdi emekli maasi 2000 TL olan kadindan 14-17 bin TL vergi istersen bu su demek
Paran yoksa Istanbul da yasama git Izmirde yasa demek
Bizim Turk insani bunu asla Kabul etmez. Herkes Istanbula layiktir ve 89 milyon insan Istanbula sikisacaktir
satamadikca fiyat artiriyorlar demekki
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1,5 liralik benzini 5 liraya almayı kabul etmediği gibi mi?
Diğerköprülerden 5 liraya geçerken yeni köprüden 3 katı fiyata geçmeyi kabul etmediği gibi mi?
Bak ne diyorum tulumbada su bitti bitecek.
Satacak bi ptt bi caykurdan başka bişey de yok!
Geçenlerde hanımın koye gittim eskiden şarıl şarıl akardı kaynak suyu. istedikleri gibi kullanır para vermezlerdi.
Bi de ne göreyim yollar kazılmış evlere su saati takılmış. Bundan sonra demişler kaynak suyu falan yok.
Belediye suyu alıp parasını vereceksiniz.
Niye dedim? Adam passat mi çeksin yanlarına dediler😂😂😂
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...53599313/detay İzmir de bornova da ( en tutulmayan semti Mevlana da ) Otoban kenarında temeli yeni atılmış olan PİEV sitesinde bayramdan önce 280 bin tl. olan ( lansman fiyatı- ne demekse-) daire gördüğünüz gibi 225 bin tl. ye düşmüş.
Şimdi konut fiyatları balon mu, yok sa tutturabildiğine mi ? Bölgede kiralar 1000 tl. Tam karşısında 4 yaşında 3+1 ara kat 320 bin tl.
birazda emlakci cakalligi parselledikleri bolgelerde surekli fiyat artiriyorlar. ama millette para yok artik. bolluk bitti sanirim. benim gözlemledigum su anda geri cekilme var biraz. bazilari kıl aldirmiyor olabilirler ama bi yere kadar dayanabilirler. yukardaki arkadas bi fiyat teklifi yaparsa ayni eve 450 den bizide bilgilendirirse hem kendi pismanligi gitmis olur hemde ne kadar ciddi olduklarini anlarız
Her gün müsait oldukça ilçeleri geziyor ve yerinde yeni projeleri inceliyorum. Gezdikçe şu ilanlarda yazılan aldatmacaları görüyorum. Adamlar , yazdıklarından utanmıyorlar. Projeye gidince yetkiliye soruyorum; '' siz felan noktaya 3 dk. demişsiniz ama en az 13 dk.'' adam pişkin '' Abiciğim, yanlış yazılmıştır. Her şey ortada '' diyor. Yahu be adam her şey ortaya çıkınca zaten bir kıymeti kalmıyor. İlanı çekici yazarak benim ilgimi çekiyor ve zamanımı çalıyorsunuz. Şimdi siz iyi reklam mı yapmış oluyorsunuz ? Alacaksam bile almam diyerek ayrılıyorum.
Bende İstanbul Anadolu yakasında arayış içersindeyim, ağırlık ikinci el arıyorum ama projelerede bakmamazlık etmiyorum. Şundan iki ay evvel bitmek üzere olan bir projeye baktım, yerleşim başlamış ama daha iskan alınmamış.
Site metroya matbu yazılı olarak 400 metre diyor, ben yürürken ölçtüm 1150 metre :) yazılı dairenin net alanı (duvardan duvara lazerle ölçümde) yukarıdan aşağı hesaplamada % 11 daha küçük :) Tavan yüksekliği brüt 3.60 net 3.30 diye sözel söylüyor, makine ile ölçüyorum 3,08 metre çıkıyor. Tamam herşey ortadada ama güven kalmamış artık, ya benim o an göremediklerim, tapudan sonra herkes kendi yoluna gider .....
Yakinda kapitalizmde Amerika ya rahmet okuturuz diye dusinuyorum. Hersey metalastiriliyor. Bedava peynir artik fare kapininda bile yok
MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her köy bi ilçe yada kasabaya bağlıdır sonuçta 😂
Belki mücavir alan falan ilan edinmiştir...
büyuk sehir oldu bir çok yer. köylerde mahalle tabiki
Yok o kapsamda değil...
O kapsamda olanlar daha beter tabi...
Konu genelde eski Doğu Roma İmparatorluğu toprakları ile alakalı devam ediyor. Biz bu toprakları alalı beşyüzyılı geçmiş. Hala köprü geçerken tek bir ağaç görüyorsak kendimizi şanslı saymalıyız. Kağıthane bundan 200 sene evvel dünyanın en özel doğasına, kuş çesitliliğine, yeşilliğine, akarsularına sahip, dünya üzerinde nadide doğal güzellikte yerlerden biri olarak tasvir ediliyor ( bu şekilde tasvir eden biz değil, bizzat dünyanın sahibi iddiası ve konumundaki anglo sakson kültür) İktidarı, şahısları hiç suçlamayalım, mayamızda doğaya saygı ve estetik ve ahlaki değer yok. Paraya tapıyoruz ve para için heryol mübahtır. Biz buyuz. Parayı hertürlü bulur, betona gömeriz. Eski Doğu Roma İmparatorluğu topraklarında, emlak balonu olmaz, olamaz.
Maalesef bu adamların esnaflığı,yollardaki dinlenme tesislerindeki lastikçi veya oto elektrikçiler ile benzer;5 tl lik stop lambası ampulünü değiştirir,50 tl ister itiraz edersen taktırma abi der,bilir gece ona muhtaçsın..ama hiç kalkınanını görmedim en fazla 6 ay 1 senede batar giderler o kadar ah almaktan..bu sözde tacirlerde böyle,satana kadar bin yalan sonrası pişkinlik,ama artık insanlar bilinçli,sürü psikolojisini bıraktı..20 yılını bağlayacağı beton parçasını fahiş fiyata almak istemiyor..
asgari ucret 1350 TL ama istanbulda ki evler bunun yuz bilmem kac kati
bu size yetmiyorsa kanit olarak hani dedik ya maaslarla emlak fiyatlari arasinda baglanti yok buyrun size kanit
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
sokakta gordugunuz mercedes bmw leri bunlar kullaniyor
Londra'daki şu resimdeki gibi yanyana birbirinin fotokopisi sıra evler vardır .
2 komşudan birine diğer komşudan biraz daha yüksek emlak vergisi gelir .
Durumu farkeden kişi belediyeye gider ve bu farkın sebebini sorar .
''Tamam , inceleme yapıp size dönecez'' cevabı verilir .
Bir süre sonra görevli adamı evinde ziyaret eder, ve şu açıklamayı yapar .
'' İncelememiz sonucu sizin evinizin önunde bulunan bir ağaç tespit edildi, belediye olarak biz bu ağacın her mevsim bakımını yaparız, ayrıca bu ağaç sizi evinizin değerini xxx pound arttırmaktadır . Emlak vergisindeki farkın
nedeni budur''.
http://www.eskimeyenkitaplar.com/wp-...evi-Londra.jpg