30 gun baz alirsak; stopaji dusersek; NET deger ler
:Sad:
50bin lira %13 ile
=(50000/100)*((13/365)*30)*0,85
= 454,11 TL
50980 lira %12,75 ile
=(50980/100)*((12,75/365)*30)*0,85
= 454,11 TL
:bravo:
Printable View
aktifbank bono
135k bağlandı %14,29
tahmini vadem 32 gün
net getiri 1438 tl
eft/hiü yok.
syg
Enpara'ya en iyi alternatif ING e-turuncu diyorum ve onda gunluk gitmeye karar verdim.
Syg,
turuncu açık ara önde bu günlük faiz mevzusunda.
20.02.2017 de başladım, % 12 idi faizi. şimdi % 12,75.
eft vb ücretsiz.
Genel anlamıyla Bankacılık işlemleri için;
1-Cepteteb (kredi kartı, Dövizde ücretsiz EFT yapmak için .)
2-Enpara.com (bu bankayı sevdiğim için )
3-Turuncu hesap (Risksiz Faiz için )
4-Aktifbank hesap (riskli faiz getirisi için.)
Bu hesapları aynı anda kullanabilirsiniz, nasıl olsa Hesap işletim, EFT gibi ücretler ödemeyeceksiniz.
Saygılarımı sunarım.
deniz banka...
ozel bankacilik alt limit 500 bin
swap icin alt limit 1milyon...
:oleyo::oleyo::oleyo:
Selam, Portekiz'de Erasmus'dayım ve buradaki ekonomi hocasıyla 1 saate yakın muhabbet etme imkanı buldum.
Özet olarak, adam ağlıyor. Enflasyon oranı 0.90% ancak bankada mevduata eksi faiz işlemekte imiş. Yıllık kredi faizleri %2.50 civarı. Türkiyede yıllık %15-20 faiz ile ev alıyorlar dedim 10 yıl vadeli gerçekten mi dedi :) Borsaları uzun zamandır kayda değer artamamış, yatay düşüşte. Asgari ücret var mı bilmiyorum ancak en basit bir çalışan 500 euro kazanıyor ayda ve bu yaşamak için kesinlikle yetmez dedi. Yani bizdeki 1300 lira asgari ücretin saçma olması gibi.
Ülke ekonomisi kötü olduğu için -yine Türkiye gibi- vergiler yüksek. Mevduat gelirinden alınan vergi oranı %28 ancak eksi faiz işlettikleri hesaptan bir de vergi alıyorlar mı bilemiyorum, onu da bu hafta sorayım. Belki vergi iadesi çıkıyordur eksi faizden :oleyo:
Ev fiyatları 2012'deki krize kadar hep tırmanıştaymış, sonra fiyatlar ciddi düşmüş, 5 yıl sonra ancak yeni yeni toparlanıyor gibi dedi.
Eh peki parayı napıyorsunuz dedim bankaya konulmayacağına göre. Sanata yatırım yapıyorum dedi tablo vs alarak.
Alışverişte üç farklı vergi oranı var. En yaşamsal olanlar için (süt, ekmek, içecek) %6 ancak bu sadece LIDL için geçerli sanırım. Başka markette sudan bile %13 vergi almışlar. Teneke kutudaki meyve suyunu bile lüksten sayıyorlar, içki vs için %23 oran uygulanıyor. Ancak dediğim gibi çoğu şey için %23 alıyorlar.
Yaşam pahalı değil ama Türkiye'den gelen biri için, yani yemek içmek anlamında.
Syg.
Aktif bono dediğiniz N kolay bono dimi.bugün internet üzerinden hesap açtım herhangi bir sözleşme vs gönderiyorlar mı cok detaylı okumadım hesap açılır açılmaz hemen bono alımı yapılabilir mi.birde n kart dedikleri kredi kartımı almak zorundamiyiz eft ücreti vs tahsil ediliyormu?siteden biraz okudum istediğimiz zaman bozdurup bastaki oran uzerinden faizini alabiliyormuşuz vade sonunu beklemeye gerek yokmuş peki başta alım yaparken biz vade sonu belirliyormuyuz 35 gün 40 gün gibi.işlem yapan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
Duzeltme: % 14,29 luk vadeli mevduat gibi degerlendirin demisler.
- N Kolay Bono, bir Aktif Yatırım Bankası A.Ş. yatırım ürünüdür.
- %10 stopaj oranlı N Kolay Bono da %13,5 olan faizin, %15 stopajlı mevduat eşleniği %14,29 olmaktadır.
- Fiyat belirlemede Borsa İstanbul veya SPKnın herhangi bir müdahalesi bulunmamaktadır..
damacana ve pet şişe su fiyatları tavan yapmış 10 yıldır kullandığım markayı terk etmek zorunda kaldım !! bu zamanda kafasında parlak fikri olup kredi çekip birde hibe edilen yardımları da alıp mutlu mesut yaşamak en iyisi sanırım ! birde ürettiğini satacak bir yer buldumuydu değmeyin keyfine !! maliyetler arttı mı yapar ürünlere zam kendini korur !! tasarrufuna negatif faiz oranları verilip birde üstüne söylenen sana bu bile fazla söylemlerinden bin kere iyi !!
N boyu bende merak ettim biri tefferuuatli anlatırsa seviniriz
Aktif bank denilen bankanın mevduat bankacılığı yapma yetkisi yok. Bilmeyen için daha sonra aaa! bilmiyordum diye feryat figan etmemesi açısından hatırlatmak istedim. Eğer bono yada tahvil almak isteyen varsa sürüsüne bereket firmanın çıkardığı bu tip borçlanma araçları var bilesiniz.
http://cdn.aktifbank.com.tr/nkolaybo...kolay-Bono.pdf
izahname.
banka riski var. çalık grubu finanse ediliyor belliki.
bonoya katılım tutarı bireysel yatırımcılar içni
en az 200 TL en fazla 250.000 TL
enflasyona karşı kendimizi korumak adına alternatif ürünlerin buraya yazılması gerçekten yararlı....
syg.
Aktif Yatırım Bankası A.Ş. tarafından (Calik Holding)
TRQAKYB21816 surekli cikartiyorlar
Unlu Holding in fon unda AYNES icerigi nedeni ile canim yandi...
Bakalim sizin getirinizi de buraya yazarsiniz degil mi...
Bono fiyati da y=kx olarak ta olmaya bilir, gunluk piyasa kosullarina gore degisebilir..
bugun icin satis fiyati 89.565 olarak belirtilmis- alis i bilmiyoruz ancak yarin ve diger gun de bakalim ne olacak
%13,5 icin olmasi gereken ise satis fiyatindan alim oldugunu kabul edersek..
=89.565 + 0,0596282 .... (2 gunu dusundum anlamli deger gormek icin)
diyelim ve toplayalim
= 89,625 olmali (05/04/2017 satis fiyati)
Ama Aktif bono vade gününden önce istediğiniz bir tarihte bozmanız durumunda herhangi bir faiz kaybı ve anapara kaybı olmuyor. Sizin belirtiğiniz Özel sektör Tahvillerini istediğiniz zaman bozamazsınız !
Bu arada Aktif bono 100 Bin TL mevduat garantisi olmadığını zaten belirtmişsiniz. En riskli yanı bu.
tcmb 3.4.2017
GLP = 81 milyar TL (%11.75)
TL depo = 10.3 milyar TL (%9.25)
Toplam verilen para= 91.3 milyar TL
Ağırlıklı ortalama fonlama faizi = %11.47
tcmb eğer enflasyona bakıp faizi yükseltiyorsa ve uzun vadeli bir strateji hedeflediğini piyasaya kanıtlarsa dolar yükselmez, ama referandum öncesi stabilizasyon için ön yükleme yapıyorsa referandumdan sonra kısa sürede enflasyon verisinden bağımsız gevşerse dolar yukarı.
Enflasyon nolucak 1 ay sonra 13xx oran
enflasyon karsisinda yok hukmunde olucak .don lastigi orani sepette artirilmali derhal yoksa tavuklar uyanack.:whistling:
umutabi AKP ilçe başkanı ile konuşuyorum kendiside inşaatçı,bana diyor ki şimdi yeterince ev satamıyoruz çünkü faiz yüksek ama diyor buna biz onay verdik ref. öncesi doları düşürmek için. herif resmen bizim sayemizde doları düşürdüler diyor,neymiş kendileri fedakarlık etmiş. fakat 17 nisan sonrası faizi indirerek hızlı bir şekilde ev satacaklarını söylüyor. kendinden epey emin gözüküyor.