Yüzde üç beş kazandığına bin bereket diyerek altın treninden atlayanlara ne diyelim..?
Printable View
Yüzde üç beş kazandığına bin bereket diyerek altın treninden atlayanlara ne diyelim..?
Altın savaşçımız yiğidim diyeni doğrayıp geçiyor...
Rabbim kılıcına zeval vermesin.....
Evet kaptan,
seni izliyoruz...
https://www.silverdoctors.com/gold/g...rally-in-gold/Alıntı:
Once wave $ii$ ends we expect a very sharp rally in higher in wave $iii$.
One current projection for the end of wave *v* and wave .iii. is:
.iii. = 1.618.i. = 1704.40.
gramın gerçek kanalı budur kanalın içine girip yoluna devam edecektir https://i.hizliresim.com/3g257A.png
Sağol bigmaster, her zamanki gibi güzel çalışma teşekkürler.
Büyük rallilerin lastik değişimi molası gibiydi 5-6 yıl, mola bitti.
Karax dostumuz, terzi söküğünü dilemez derler sizinki o hesap olmuş. Altında orta ve uzun vade geç kalmış sayılmazsınız, 7 yıldır uyuyordu bu sarı kız uyanalı Yaklaşık 1 yıl oldu.
Gümüş çok daha pirimsiz oda ayrı bir konu tabi.
Corona virüsü haberleri git gide kötüleşiyor. Dünya sağlık örgütü açıklama yapmış fırsat penceresi kapanıyor demiş. Yani iş zivadan çıkıyor demeye getirmiş.
Bu hızla net rezervi martta sıfırlayacağız demek ki...
Ondan sonraki günlerimiz onu bunu şeyetmekle yani swaplamakla mı geçecek acaba!
Ensar kardeşlerimize harcayacak rezervimiz olmayacak mı çok endişeliyim..!
https://m.borsagundem.com/haber/merk...riledi/1471895
GDX GDXJ SIL SILJ gibi ALTIN GÜMÜŞ madenci ETF fonlarini alip satabilecegimiz bir platform var mi Turkiye de?
Türkiye de sadece KOZAL var. Onun fiyatı zaten zirvede. Başka bir madenci hissesi bakayım dedim ama Türkiye de yok.
Global madenci ETF leri de Türkiye deki kurumlarda var mı?
Kozala dolar bazlı baktıgımızda tepesinden cok uzaklardayız... şuan 13.5'deyiz tarihi zirve 26
Altındaki bu coşku beni endişelendirmeye başladı. :Sad:
2011 zirvesi geliyor aklıma.
Şartlar çok farklı, ama çakal oyuncular aynı.
Şu panik rüzgarını arkalarına alarak yeni bir balon şişirip,
sarı kızı en son 2000 küsür dolardan milletin eline verip,
sonra şelale yaparlar mı acaba diye düşünüyorum.
Olur mu olur.
Sonsuza kadar güvenli limanda kalırlarsa, onlar da kazanamaz.
Fırtına bitince limandan çıkmaları gerek. Tabi ki limandaki yerlerini bir başkasına yüksek fiyattan satarak. :)
Gerçi ben 1240-1250 dolar civarından doldurdum cukkayı.
Ama alım noktası kadar satım noktası da önemli.
Soros veya jim rogers gibi fosilleri iyi takip etmek gerek.
Balon patlayacağı zaman mı satıyorlar, yoksa onlar sattığı için mi balon patlıyor bilinmez.
Tek bildiğim şey, alırken de satarken de geç kalan ütülür.
Bu komplo teorisini de foruma not düşelim, dursun kenarda.
Ne zaman satalım?
Tabi piyasa değeri ons'a göre cok düşük ama bitcoin'de yükseliş başladığında...çok iyi hatırlıyorum 300-400 dolarda seviyelerden takipdeyim... 2017 sonu 1 ay içinde 4 katladı ...onsta böyle hareketler olmadan fiyatı uçuk köpük olarak tanımlamam ... geri çekilme olmayacağı anlamını yüklemeyin .. ama bankalar şortlarını bir kapatmaya başlasınlar, biste ki 4 lig tahtaların yükselmesi gibi tavana gideriz... geri cekilmeden yüzde 15-20 % kaybetmek mi ? yoksa parabolik cıkışı kaçırmak mı ?
Tabi ki, geç kalma riski kadar, erken satma riski de var.
Tren gider, arkasından baka kalırız.
Para dert yahu. :)
Fed önceki krizde gevşettiği parayı bir sonraki krize hazırlık için çoktan sıkmış olması gerekiyordu ama kriz başlatırım korkusuyla sıkamadı. Yeni kriz başladığında piyasanın Fed'in bu işi çözeceğine inancı eski krizdeki gibi olmayabilir altın'ın hareketleri de farklı olabilir..
Aslında ben gümüşçüyüm ama farketmez altınla dinamikleri aynı.Bu ralli daha başlamadı ki.Bu hareketler kayıpların geri alınmasının ilk adımları.Ons 3000 doları geçmeden ben tek hareket yapmam.Gümüşte elbet beklentim 50 dolar üstü,3 yıl içinde 80 dolar eh işte rakamlardır.:)))))))))))
Ben bir olayla borsalarda göçüş ve altın gümüş rallisi bekliyordum ama bu virüs işi aklıma gelmemişti.Ekim ayında erkan öz ün bir videosunda ray dalio nun amerikan borsalarının martta göçüşüne 1.5 milyar dolar yatırdığını duyunca martta bir şey olur kesin diyordum ama bu kaos kadar büyük bir şey aklıma gelmemişti.Bu fon yöneticileri aslında herşeyi duyuyorlar önceden.
Son 10 yıldır borsalar ve gayrimenkul dahil bütün varlık fiyatları aşırı şişti. Şişmeyen 2 şey var bariz göze çarpan, altın ve gümüş. Diğer varlık balonlarının havası kaçarken altın ve gümüşün balon olmasını bekliyorum önümüzdeki bir kaç yıl boyunca.
Ons altında 5000 dolar gümüşte ise 100 dolar beklentim var 2 veya 3 yıl içinde.
Yukarıdaki rakamları abartılı bulanlar olabilir ama konuya şöyle bakılmalı bence.
9 yıl önce 1920 dolar olan altın 12 yıl sonra 5000 dolar olmuş olacak.
9 yıl önce 50 dolar olan gümüş 12 yıl sonra 100 dolar olmuş olacak.
Gümüşün 2010 ile 2011 arasında ki hareketi. 1 yıl içinden 15 dolardan 50 dolara gidişi..
https://www.kitco.com/charts/popup/ag3650nyb.html
Sıra Vampirin yüreğine gümüş kazık çakmaya geldi..
Şi, salgının kendileri için bir "kriz ve büyük bir sınav" olduğunu belirterek hastalığın, Komünist Parti'nin 1949'da iktidara geldiğinden bu yana en hızlı yayılan ve en zor önlenen ve kontrol altına alınan acil sağlık durumu olduğunu ifade etti.
https://tr.sputniknews.com/asya/2020...masik-durumda/
nuchın says central bankers wıll look at optıons for respondıng to coronavırus ıf needed
Merkez bankalarının virüsle ilgili atacağı her genişleyici ve gevşetici adım altına pozitif yarar.
Bu virüsün dünya ekonomisine büyük bir yara açacağı şimdiden kesinleşti. Bakalım merkezler ne yapacak.
Biz onlara dedik ki, altından başkasına para demeyin!...
Ama onlar inançsızdılar ve helak olacaklar..
Her gün % 1 artıyor. İstikrar diye buna derim.
Yakın zamanda döviz rezervimizi emanet ettiğimiz "Milli Takım" işsiz kalacak gibi..
Harç bitti yapı paydos..........
Şant Manukyan bile altında ters köşe oldu. Şimdi farklı bir duruma farklı bir fiyatlamaya girmiş olabiliriz diyor.
Severim ama bu yanılgısına rağmen her zaman işini bilen iyi bir ekonomisttir.
https://youtu.be/GvDe9mxDh8Q
Ol dervişler ki inançla tekkeyi beklediler
tabii ki çorbayı içecekler....