Yanılıyorsun. Range ROVER zaten vardı, sattım.. Yeni modele de .5.5 milyon veremem, !!
BIM'de fahiş fiyat nasıl olacak ki? Macro lar üst segmente hitap ediyor, 30 TL'Ye ekmek
almak tabi ki,fahiş sayılır ama macrolarda normal....
Printable View
Elde bim ve migros vardı :) Bu kadar ceza verilmez ama kardeşim :)
Göreceğiz bim ile endeksi kaldıranları. Pazartesi ne yapacaklar
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
30 tlye ekmek almak isteyen adam senle ayni yere mi girsin?
kapida 50 lira da giris parasi verir gerekurse...
bu talep varsa arz eden de bulunur
BIM bu toplumun gerçeğidir.Ev alırken, Bime yakın olmasını önemseyen çok orta yaş üzeri vatandaş var.Bunlar olmasa diğer marketlerdeki fiyatlar daha da artar.
Bazı marka ürünleri bile en ucuza getirdiğini gördüm (supurge,ütü,mause, sırt çantası...)webden en ucuz fiyatın bile altında sattı.
Sen ekonomiyi batır,3 kere başkanı görevden al...sonra SUÇLU UŞAK olsun
Bu iki hafta kağıt değişimi, yeni vadeler falan filan. Hiç şaşırmadım cezaya, resmen kaos içinde düzeni bulduk ite kaka. Bankalara geçecekler muhtemelen.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazartesi bim satarlar banka alirlar biraz dengelerler her turlu.
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hâlâ satışta olan marka sırt çantası var.Akakce,cimri com vs...hepsine baktım.orada en ucuz 450 tl.
Bimde aynısı 279 tl...ogluma aldim.meshur bir marka,orjinal..beğenmedin 15 gün sonra iade et.
Marketlerime dokunma...
BIM'ın sahibi kim?
TOPBAş ailesi değil mi?
URLA'da erdoğan la beraber villalar yaptıran, telefon dinlemeye takılıp ta öğrendiğimiz..
(Erdoğan'ın Abi Urla işini (kaçak viilalara ruhsat) halledeceğiz,Bayraktar'a söyledim merak etme )
950 tane perakende bakkal açalıbilecek parayı tek başına BIM'e ceza yazmak ta nedir ya?
El-insaf
Bence ceza haklı. kartel oluşturma
Yumurta süt yoğurt un şeker makarna peynir ekmek tereyağ döndürülmüş balık ürünleri hepsi tek fiyat .
Temel gıdada rekabet hiç yok ki nasıl rekabet ediyor ki bunlar .
Anlaşmışlar tek fiyat herşey o fiyatla satıyorlar
Misal... Bim 2 taban olsa endeks 1300
Ya bimin ağırlığını düşürecekler.
Yada karşısında bir kaç hisseyi çoşturacaklar..
Badem bazı hisssseleri yukarı kopartacaktır..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşsizliğin firlamasina engel, fiyatların daha da yukarı gitmesine engel. Migros, bim, a101, Carrefour,Şok vs.
Şuan hepsini kapatsan işsizlik yüzde 20 lere fırlar. Enflasyonun önünü alamazsın.
Bu arada hiçbirinden doğru düzgün alışveriş yapmam.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
hiçbiri masum değil. vahşi kapitalizmin dişleri. Allah devletimize zeval vermesin.
tanım: kırtasiyeciler bakkallar züccaciyeciler, manav kasap vb. onlarca esnafı batıranlara kesilen cezalar.
dörtününde sahibini sevmem. hepsinin ne olduğunu az çok biliyoruz.
Bear_Bull abi iyi bilir. Ama tek başına endeksi çok sert surukleyebilecegi kesin yani, ki bu çok sert satılırsa diğer tahtacılar da boş durmazlar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BİM eskiden ucuzdu, pazarda söz sahibi oldu artık ucuz falan değil, diğer marketlerle hemen hemen aynı fiyatlar
Bimi longlayıp endeksi şortladık. Hadi bakalım :vk:
Ortada bir suç var ama bu ceza nedir arkadaş? O zaman tüm sektörlerdeki tüm bayilere de denetim yapın. Ki bu fiyat ayarlaması her zaman vardı.
Berbat durumlar.
Bu arada bimin patronu latif topbaş hem erenköy cemaati hem de nakşibendilikte muteber birisi. Rte telefonda abi diyordu. Cüneyt zapsu da abd seyahatinde tercüme yapıyordu. Akp nin washington lobisi idi. Neyse uzar gider.
Ceza haklı filan değil. Biz yapmadık miki yaptı misali enflasyonun sorumluluğunu bunlara atmaya çalışıyorlar. Muz cumhuriyetine döndük iyice. BIM'in net kar marjı %2 ile %5 arasında değişiyor. Satış fiyatlarını %1 düşürseler kârı %20-30 düşecek durumda.Tüm fiyatlarında %2 indirim yapsa özsermayeden yemeye başlar. Bu kâr marjı ile mi %40-60 gıda enflasyonuna neden olmuşlar. Hele hele Migros, Carrefour her çeyrek zarar açıklıyorlar, özsermayeleri ekside. Ulan kedi buradaysa et nerede, et buradaysa kedi nerede. Yatırımcısına faydası olmayan güya fahiş fiyatçı satıcılar peh. Cahil cühela, bilmeyen 3-5M kişiye yuttururlarsa reis pahalılıkla mücadele ediyor diye ancak o kadar.
Bu kararlar ile MCSI endekslerinden çıkmaya doğru koşar adımlar ile gidiyoruz. BIM bu endeksin en ağırlıklı üyelerindendi. Yabancı yatırımcı yer mi senin enflasyon yalanlarını. Böyle kararlar alan bürokrasinin olduğu ülkeye yatırım yapar mı?
Nacinin gidişinde garantinim durumuna benziyor bim işi..
Garantiyi verirken erğliye yükeldilerdi..
Bimin sahibi de şirketlerini destekliyor.
Geri alım yapacaktır..
haber düştüğünde 70 liraydı 60a kadar verdiler. fazla vereceklerini düşünmüyorum. graf bakmadın ama tekniğe uydururlar.
Ereğli satışlarını dolar üzerinden fiyatlıyor,yüklü cezayı hakkediyor.:ok:
Ytd
5 zincir markete kesilen cezalar pazartesi endeksi etkiler mi gorucez. Malum, Bimas endeksin belkemigi.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cezanın tutarı BIM için çok yüksek değil. %3 düşse kasadan çıkacak parayı fiyatlamış oluyor. Önemli olan, kâr marjları baskılanacak mı? Bu ceza ile ne diyorlar, belki de, önümüzdeki 1 yıl seçime kadar zararına satacaksın %10-15 düşüreceksin fiyatlarını. Sen zarar yaz gerekirse, önemli değil. Seçim sonrası acısını çıkart dönüp bakmam bile ama seçime kadar faizler yükseldi ben enflasyonu düşürdüm diyeceğim böyle hesaplar var. Yemin ediyorum, Belarus, Türkmenistan ve Kuzey Kore ile aynı lige doğru gidiyoruz. Akıl sağlığını korumak mümkün mü bu ülkede. Benim elimde ne BİM var, ne Migros ne de diğerleri. Ama yarın senin şirketine tepeden inme akıl dışı bir ceza gelmeyeceği ne malum. Çimentoculara yaptıkları da ortada, Eregli'ye ucuz demir sat, Doğuş Oto'ya fiyatları indir demeyecekleri ne malum
Endekse etkisi beklenenden fazla olabilir...
Sadece 4-5 firma özelinde bakmamak lazım bence...
Gerekirse belirli bir süre için ekonomik OHAL ilan edilmeli yeni yatırımlar haricinde tüm imtiyazlar kaldırılmalı.:evil:
Ytd
Cezalar çok yüksek...
Çoğunun bir yıllık karından fazla...
Bunu ödemelerine imkan yok...
Ancak ürünlerine zam yaparak çıkartırlar.
Faturayı halka keserler
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.!
https://m.youtube.com/watch?v=H_KHH7OyzWM
VİOP BIM;MGROS tabana vadeli alış yaz.. zıplar gün içi %5falan.. bereket versin der çıkarsın.
Böyle günler VAdeli işinde bulunanlar için bulunmaz nimet gibi..
Hissecilere zor tabi ki..
olay şöyle gelişir bundan sonra muhtemelen...bu marketler dava açar...davalar zaten 2-3 yıl sürüyor...sonrada seçimler olur bunlar iktidardan gider...sonra yeni gelen hükümetle zaten bir orta yol bulurlar...yani bu cezaları ödemeyecekler bence...
ben BİM'in patronu olsam pazartesi hissemin %1 bile eksi açılmasına izin vermezdim...ama patron ben değilim :he:
Cezaya itiraz için önce ödemek gerekiyor .
Plaka R mesela başkası kamera P de çivi var diye ceza yersin başka araba yüzünden o tarihte araba evdedir .
Ödeyeceksin sonra itiraz edeceksin der usul Erkan böyle .
Durum bunda da aynen böyledir bence