gelmesinden çok hangi kurdan geleceğini söylesinler..
bilginin kıymeti/değeri olsun.. :he:
Printable View
gelmesinden çok hangi kurdan geleceğini söylesinler..
bilginin kıymeti/değeri olsun.. :he:
Akp artık bitmiş bir partidir.İlk seçimde gider.
Meral akşener,kılıçdar,babacan halkın arasında dolaşıyor millete derdini falan soruyorlar,hiç bir yerde bir akp li milletvekilinin halkın derdini sorduğu bir görüntü görüyormusunuz.Neden yok ki.
Milletvekillerinin bakanlarının halkın arasında korumasız dolaşmaya korktuğu bir partiden ne olur ki.
dolarda o para girişi olduğunda kimse bir şey alamaz. dolar alabilmesi için TL dayanağı olabilmesi gerekir. bu işin altyapısı kuruldu zaten. yurtdışı kaynaklı hareket TL yönden sıkıştırılır, yabancılar tahvil varlıklarını sıfırladılar ayrıca hisse varlıkları da bitti. bıyıklı yabancı dışında doğru dürüst fon kalmadı.
yurtiçinden kimse zaten buna cesaret edemez adamı öperler.
benim senaryom şu mb destekli bir kur'a baskı operasyonu olacak 12.40/60 bandına. ve max. 12 pivot seviyesinde bir dengelenme olur. 2022 seçim öncesi bir bahar havası oluşturulacak.
biraz bekleyelim görelim. neler olacak ? para girişi olacakmı ? gerçeğe dönsün bir ! bir de mb başkanının döviz sahiplerine yeni bir teklif ile geleceğiz söylemi vardı ? sn. kaya ile ayhan başkanı bile ikna edenilirler [emoji846]
ytd
Sn hayek ya borsayı batırıp kalan hisselerini de satıp dolara geçerlerse.O kaos 120 milyar doları satmaya kalkanı ürkütmez mi.
Hisse varlıkları bitti derken ben anlıyamadım,hala yüzde 42 değil mi adamların payı.
Dahası 160 milyar dolar bir yılda ödemen gereken para var,ya adamlar yeni borç vermezlerse bu para nerden bulunacak,doğalgaz,aramal ithalatı neyle yapılacak,garantili köprü yol hastane ödemeleri dolarla neyle ödenecek.
Yani yabancı var yabancı var,biri 120 milyar dolar borç verip tüm kurumlarını alsa da o para bile başka bir gavurun seni sıkıştırması ile bir işe yaramayabilir.
.. ..........
Kaldı ki ben öyle bir paranın varlığına da inanmıyorum.
Yeni makamı hazırdır. :whistling:
Sayin Hayek lafim size degil yanlis anlamayin ama nereden gelirse gelsin bu tarz hayali senaryolara inanmam.
Dedim ya hep konusulagelir bu senaryolar. 10 geldi 20 yolda vs vs. Tabi normaldir yani doviz bu kadar cikmisken birilerinin gelip herseyi almasini, efenim off shore da tutulan yuzlerce milyar usd nin ulkeye girecegi vs vs her kur ataginda konusulur. Sonuc ne gelen olur ne giden. İste saglam reel faiz verirsen swapci vurkac tayfa gelir banka uzerinden o da bir ise yaramaz sicak paraninda sicagi.
100-120 milyar usd likit zaten kimsede oldugunu sanmiyorum. Ancak Londrali baba fonlar falan toplanacak bir kac yilda sokar o parayi ona da kredi notu malum cogu istese de gelemiyor. Riskli varlik sinifinda ulke.
Kur duser mi duser. Zaten bir geri cekilme yapmasi lazim. Ama oyle bir para gelmez.
Bence hiçbirşey satılmasın ..Sadece yap işletcilere aktarılan su kesilse ülke düze çıkar...Neyse
Bana göre iktidarın önünde 2 seçenek var...
1-Son kalan malları satıp ömürlerini uzatmak.
2-Ülkeyi daha kötü duruma düşürerek yeni İktidara dibi sıyrılmış kazanı teslim etmek...Ana muhalefet olurlarsa bir sonraki seçimde tekrar iktidar olma olasılıkları olur...
Sen iktidarda olsan ne yapardın!!!
hmmm...
tam yetkili güç tahtı yarattığım için.
kimseye devredemem.. oturan isterse herkesi yakar.
olağanüstü yetkilerimi kullanacak koşul yaratmaya bakarım..
en ucuzu, uzun ömürlüsü
olağanüstü duruma sebebiyet verip
despotluğu tavana çıkarmak..
7-8 milyon mülteci de var dışarısı da dokunamaz..
tehdit-şantaj-rehin alma üçgeninde takılırım :he: :he:
ben kısmı işte :p
Para bitti.. 2022-Q2 gibi yeni bir naci2 senaryosu çekmezlerse sıkıntı üstel ya da logaritmik olarak büyür. Fakat benim anladığım, naci2 senaryosunun da artık çok ciddi mahsurları var. O nedenle kuru boş bırakmayı tercih ettiler..
Dolayısıyla bu aşamadan sonra, ya kurun yükselişine iyi bir bahane bulacaklar ya da kurun yükselişini unutturacak bir takım gelişmeler yaşanacak..
baz senaryom bu şekilde 🙂
Tabii umuyorum naci2 konusunda yanılırım..
Buyurun cenaze namazına.!!:kahkah:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
makül...
afganları bile hatırlayan kalmadı.
oysa akın akın geliyorlardı... :p
talibanla değerlerimiz filen aynıydı..
Bospor usta, faiz riskine göre de bir liste varsa bekleriz..
glp faizi şu an 19.50 gözüküyor..
bir ara yapıyorlardı politika faizi yerine buradan fonluyorlardı.. gene yapamazlarmı..
Bae, katar, suidi Arabistan bunlar finans kapitalın arka bahçesi.!!
Köleleri.!!!
Bunlar ABD nin trova atları.!!
Büyük patron ne derse .!!!
Nasıl isterse o olur.!!
Gerisi laf salatası.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Bankaların en son yayınlanan sermaye rasyosu nerden bakabiliriz
Açılış var mı....kaç
Borçlar dövizle.!!
Hammadde, aramalı dövizle.!!
Enerji dövizle.!!
Satışlar TL .!!
Döviz kurunun yükselişi .!!
Hep zarar yazar.!!!
Dış piyasaya borçları bırak geri ödemeyi.!!
Cds risk primi 540 puan + libor+ komisyon.!!!
Bu faizle.!!
Kimse ayakta kalamaz.!!
İşsizlik hızla artmaya+ Hiperenflasyon hızla artmaya devam edecektir.!!
Stagflasyon tüm hızıyla otobanda.!!
Yakında 3 haneli rakamları konuşacağız.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!
Geçen bu konuyu yazacaktım, acil işim çıktı yazamadım. Son 20 gündür Sığınmacı - mülteci vb. fazlalıklar tersine göçe başladılar. Zira bu enflasyona onlar bile dayanamadılar. Bir de Özellikle büyükşehirlerde artık ev sahipleri akıllandı, yabancıya kiralama yapmıyorlar. Bu krizin belki de tek faydalı yönü böyle oldu.