merkez bankası açıklaması varmı....alış satış falan....
merkez bankası açıklaması varmı....alış satış falan....
18 den satamadim ama baktım Cumhurbaşkanı dövize endeksli felan dedikten sonra elimdeki tether'lerin hepsini 17.80' den satabildim. Ama dün Forex ve Tether harici kimse satamamıştır. Türk halkının birikimine büyük operasyon ceklidi dün gece. Bundan güzel bir film hikayesi bile çıkar
Denizbank/Ateş: Faizin üzerinde kur artışı olursa Hazine tarafından karşılanacak
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı dövize endeksli TL mevduatta vadelerin 3, 6 ve 12 ay olacağını söyledi. Bunun Türkiye'ye özgü bir ürün olduğunu aktaran Ateş "Düşüncem 3-6-12 aylar gibi vadelerde vatandaş parasını belli bir faizden, ister kamu ister özel hangi bankaya yatırırsa yatırsın vade sonunda arada bir fark olursa, ana para artı faizin üzerinde bir kur artışı olursa bu Hazine tarafından karşılanıyor. Böyle yapılacağı bize teyit edildi" dedi.
Benim anladığım şu bu enstrüman al sat yapmayı beceremeyen stresi sevmeyen ama vade sonunda birkiminin dolar bazlı erimesini istemeyen bir araç vade başı dolar 15 3 aylık bağladın bu arada dolar indi çıktı tekrar indi tekrar çıktı sen şundan eminsin paran dolar bazlı garanti üstüne de stopajsız faiz
Benim vadeli fiyatım spotun altında degil daha 31 Aralık'ta yazarim yahut ters bir durum olursa erkenden .Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hahaha faiz %14 olacakmis bu hesaplara[emoji2] enflasyon %50. En az 3 aylik olacak hesap
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yapana hayırlı olsun ,
Ben yapmam 30 enflasyon varken %15 + kur farki versen de tutmaz . stopaj farki da kurtarmaz.
min.3ay cok fazla bana gore.
Banka bonoları bu sistemin dışında gibi nzor dan kaçış olur.
Bu faizle hangi enayi yapar bilmem de ben yapmam. Once mevduat faizini gercek enflasyon %50 ye getirsin yapalim[emoji2]SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana uyar 15 den dolar alıp strese girmektense bunu alıp 3 ay kafam rahat gezerim al sat yapan için uygun değil
zaten dolar artmayacaksa ,3 ay paramı neden tutayım
Günün sonunda bahri mutlu olduysa hedef kitleye hitap ediyor demektir. Hayırlısı olsun
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2 devrede kesti
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FED’in muhtemel faiz artırımına karşı TCMB ‘ de ilerleyen haftalarda / aylarda politika faizini hadi oldu ya artırırsa mudi şu an örneğin bağladığı % 15 ile kalmaz mı peki ?
Neden aylardır dolar 9-18 arasında yukarı giderken TL teşvik edilmedi hoop duralım yumruğu masaya vuralım denmedi de sürekli faiz yok / kitabımızda yok / nas vs. ısrarla yanlışlara devam edildi
Arkadaşlar bakalım kur korumalı mevduat oranları kaç olacak, normal mevduatla aynı mı yoksa farklı mı? Yani normal mevduat 18 dedi. Kur korumalı 16 olursa ne anladım o işten
Bak 14 olmasın :)Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ykb şubeye özel 35 günlük %19 teklif etti, odea'daki yıllık mevduat dışında ufak bir getirim vardı bağladım gitti
Teşekkürler, 250 bin TL civarı üstadım
normal şube ama en az 20-25 yıldır pederin emekli maaşının yattığı, kredi kartı ödemeleri yaptığı şube, belki de özel bankacılık statüsüne almışlardır bilemiyorum.
Koruma yok, kendime göre buralardan ufak bir dolar alıp hedge yapma yoluna gideceğim bakalım nasıl sonuç verecek
Yil sonu bilanço şenliğini unuttuk dolardan 10 gun biraz daha iyi oranlar cikar .Ben 3 ocaktaki enflasyonu merak ediyorum daha cok.