%82 enflasyon kaybı zor çıkar bu ortamda.
Printable View
%82 enflasyon kaybı zor çıkar bu ortamda.
Bir kilo yeşil mercimek 24 lira. bir kilo bulgur 10 lira. Bariz %100 zam bunlar ne %82'si, 52'si.
KUB da % 4.04 hisse senedi görünmekte. orasını anlayamadım. döviz fonunda yerli hisse. niye
bu arada şu tarım işine giren var mı lisanlı depocu işi . tulip mi neydi arpa falan alıyosun
İzahnamesi izin veriyor.
Hatta isterse %100 yerli hisse yapabilir izahnamesine göre.
Hatta ve hatta %100 devlet tahviline bile dönebilir duruma göre.
Yabancı hisse ise %80'i geçemez.
Gayet elastik bir izahnamesi var.
O yüzden yabancı borsaların düşüş trendine girmesi durumunda yabancı hisselere bağlanıp kalmamalarını umuyorum
evet onu biliyorum da bana tuhaf gelen şu o zaman adı niye döviz usd geçiyor ?yani madem esneksin neden adında döviz var. haa şun demek istiyor biz kafa olarak ağrılık olarak hep yabancı pozisyonla rahvan gideriz. koşullar olumsuza döndüğünde esnek olabilelim diye izahnameyi öyle yaptık. onu diyorsa ki büyük ihtimal mantık bu o halde bakalım bunu uygulayabilecekler mi ?
taşı toprağı altın istanbulcular da hızlı karar alırız diyordu eee ne oldu değişken fön bütün kaymaklı ekmek kadayıfı kazancının sadece kaymağını değil , önceden üstüne kat eklediği ekmek kadayıfının bir kısmını da masada bıraktı. revaninin kaymaklısı olmadığı için , ekmek kadayıfından gittik . yoksa kazanç , gelir deyince revani daha uygun
revani revenue , gelir demek revani satan adamın tek geliri oydu falan ...öyle bi şeyler la melih duyar 20 yıl falan oldu aklımdan çıkmıyor herifin tanımlamaları
ne 20 yılı 30 yıl olmuş yaaa . otuz yıldır aklımdan çıkmıyor revani poster iti , dan çın morsel bıktım beee. adı melikti melih değil.
Bist'e kabahat bulmayalım hiç
Nasdag +1,5'tan -0,5'e geldi 4 saat içinde.Hala da düşmeye devam ediyor.
Muhtesem duzeltme basladimi acaba ?
Beğenmediğimiz borçlanma araçları fonları, haftanın kazandıranları olmuş. Hem de tek kazandıranları.
Amerika Borsası Temmuz ayı değerlerine kadar geriledi. 6 Ay geri attı, Dolar 6 ay önceki halinden %50 daha primli olduğundan Yabancı Fonlara yatırdığımız paramız 6 ay önceki haline göre hala %50 yukarda olduğundan , henüz hissetmiyoruz.
Ne zaman aldığınızı bilmiyorum. Sabrı Cemil ile beklemekten başka çaremiz yok.
Satmanız bizide menfi yönde etkiler. Bu yüzden satmamanızı salık veririm.
Benim gibi yabancı fonlara dolar yüksekken girenler iki taraftan birden kayıp yaşadılar ama bazıları eksi olsa da hâla artıda olanlar da var, bence de beklemekten başka çare yok. Sadece kafamı karıştıran abd tarafı düştükçe alım yapmaya devam mı etmeli yoksa dolar da düşerse mi alım yapmalı ona karar veremedim.
Kendi kendime konuşuyorum. Öncelikle %100 Yabancı fonlarda isem, kendime kızardım, bütün yumurtaları aynı sepete koyduğum için ve başka atacak taşım kalmadığı için.
Eğer bir şekilde varlıklarımı pay ettiysem, karda olanları azaltır, diğer tarafı dengelemeye çalışırdım. Zaten sepet yaptıysam içlerinde bir birine ters hareket edecek fonlar da vardır. Mesela USD dünyada değer kaybediyorsa ya da Rusya Ukrayna'ya girdiyse, Ons altınla ters hareket edecektir, destek-direnç noktalarından bir birine aktarım yapabilirim. Kısa vadede portföyüm gelişmez ama, uzun vadede enflasyonun olduğu yerde döviz kurununun da bundan etkilenmeyeceği düşünülemeyeceğinden, TL değer kaybından korunurum. Bir de üstüne yabancı borsaların düşüşünden yararlanmış olurum. Ya da yerli hisse fonlarım varsa, haftalık grafikleri açar, RSI'ın zirve yaptığı, direnç noktalarında HSYF'leri azaltır, ya da arttırırdım.
Şahsen doların olabilecek en makul seviyelerde olduğuna inanıyorum, o yüzden yabancı fonlara yatırım kararımı esas dayanak varlıkları etkilerdi.
Dolar bu gün eksi 0,003, borsa eksi, viop eksi, tahvillerde eksi akşam ABD borsaları da eksi kaparsa fonlar gene eksi her yer batık bu işler nereye kadar böyle gidecek millete ev , araba alın diyorlar zorla
Doğru tabi ki tüm yumurtaları aynı sepete koymak şu ortamda çok yanlış olur, neyse ki bende öyle bir durum yok %20 yabancı fonlardayım, gerekirse %40 a kadar çıkarım diye hesapladım.
Yerli hisse fonlardan hiç yok ama bist'te tekrar bir düşüş olursa kademeli almayı düşünüyorum, değişken fonlar ve biraz da altın fonu var onlar da %25 civarında, kalanı borçlanma ve ppf.
Yine de bakıyorum da aylardır yerimde sayıyorum resmen hatta bazılarında zararlar var. Demek ki alırken zamanlamayı yanlış yapmışım ve fon da olsa arada bir kârdayken satış yapmak gerekiyormuş.
Ocak ayları genellikle böyle geçer zaten. Şu anda kestiremesek de para bir yerlere kayıyor, bir iki haftaya çıkar kokusu.
Forum da sakinledi, bizden başka dert eden yok. :) En güzelini yaptılar, foncuyuz biz, kısa vadeli bakmayız deyip, ekranı kapatıp gittiler. :)
yüksek enflasyon döneminde borsaya da en iyi korunma aracı deniyor da özür dileyerek yazıyorum, tuvalet kâğıdı dahi ülkemizde borsadan kat kat fazla getiriyor. ucuz olan tek yer borsa ama yabancılar sata sata bitiremiyor hisseleri. yönetim değişikliği olmadan da gelmemeye sanki yeminliler. hal böyle olunca da tasarruf sahibinin parasını borsa veya banka yoluyla birileri götürüyor. siz yiyemezseniz yiyemeyenin malını bir yiyen bulunur gibi bir şeyler oluyor ve olacak gibi. borç harç, kredi dahi çekip ev araba alan kurtuluyor. gerisi şimdilik hikâye
Dolar kurunun etkisi %-0,31
biz foncular için şöyle bir durum daha var. aklı başında uzmanların bistte 1600 ile 1700 civarlarında yeni dip oluşturması beklentileri var. sabırla hareket edip doğru zamanlamayı tutturabilenler güzel paralar kazanabilir. böyle zamanlarda portföylerdeki yerli hisse fon oranları aşağı çekilerek defans yapıp uygun zamanlarda kontratak ile gol şansı aramak lazım. asla ytd
Teşekkürler, çok iyi bir eklenti gibi. Akşama deneyeceğimMi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
OSD %3 oranında hisse senedi tutmasi iyi birşey mi yoksa kendi fon grubunda lider olabilmek için yaptığı bir oyun mu?
Öyle borsamız şu an hiç güven vermiyor, uzun zamandır bir türlü hisse yoğun fon almak gelmedi içimden, elimde 9 aydır zararda beklediğim hisse var, son aldığım 3-5 tanesi de zararda ama bir yandan da bakıyorum borsa düşse bile sürekli çıkan hisseler var, mesela iki haftadır alıp hiç kâr edemeden erken sattığım veya son anda almaktan vazgeçtiğim hisselere bakıyorum sürekli çıkıyorlar, bazıları şu an tavan yapmış, bunları kimler alıyor da sürekli çıkıyorlar anlamadım. 1.600-1.700 seviyeleri gelir mi bilmem, hisse bazında çıkanlar da olacaktır belki ama genel olarak yabancılar olmadan böyle bir ileri bir geri gidip gelecek anlaşılan.
Piyasalar can sıkıcı ama sabirsizdan sabirliya para aktigi gerceginide unutmayalim..
Saygilar.
şu süreçte hisse yoğun fonlar cazip gelmiyor bana.
gözüne tavşan tutulmuş gibi kalakala kalan adı değişken kendi sabitken fonlar hele hiç cazip gelmiyor.
Nasdag'ı durduramıyoruz efendim, düştükçe düşüyor, bugün de şimdilik -1,5'u var.
Netflix _25 % mi yapmis ne ?
Netflix’in hisse değerinde yaşadığı bu kaybın nedeni paylaştığı çeyrek raporu.
2021 yılı boyunca 8,5 milyon abone kazanmayı hedefleyen şirket, bu sayıya ulaşamadı ve 8,28 milyon abone kazandığını açıkladı.
Netflix, paylaştığı raporunda 2022 yılının ilk çeyreğinde toplamda 224,3 milyon aboneye sahip olmayı beklediğini açıkladı. Bu sayı, günümüze göre yalnızca 2,5 milyonluk bir artış anlamına geliyordu. Analistler ise aynı dönemi kapsayan bu sayının 6,93 milyon olmasını bekliyorlardı. Netflix’in açıklamaları beklentilerin 3 kat altında kalınca da hissede ani düşüş yaşandı.
https://www.webtekno.com/netflix-his...i-h119869.html
%25 kayıp var şimdilik.
Anlasilan nasd** -%20 duzetmeye gidecek oyle boyle , tabi yabanci fonlar kur sabit kaldigindan okkali - yazacak
Bitcoin'de bugünkü kayıp -% 7
Son 1 ay -% 23
Kriptodan da çıkış var.
Altın yerinde sayıyor.
Borsalar düşüyor.
ABD 10 yıllık faizler -%3'le % 1,74
Faize kayış var o yüzden faiz düşüyor hehalde
Ya da paralar yastık altına gidiyor galiba:)
Faiz ve yastik alti evet