Dün sabah önce kuşu , sonra kapanışa eregl gıdıkladık ,
bugun günlerden demirçelik ve sasa olabilür.
kuşta kar realizasyonu da beklenebilür.
Printable View
Dün sabah önce kuşu , sonra kapanışa eregl gıdıkladık ,
bugun günlerden demirçelik ve sasa olabilür.
kuşta kar realizasyonu da beklenebilür.
bu rusya-ukrayna işi olursa da sakat yani...bize çok zararı dokunur...turizm, doğalgaz, tarım ihracatı ve buğday ithalatı v.s.... ben pek ihtimal vermiyorum ama olursa bize büyük sıkıntı olabilir...
PETKM e çok patinaj çektiriyorlar ki müthiş bi 4. çeyrek bilanço gelecek (çoğu hisse de durum aynı ya)
Ben ondan bi fışşşşşşşkırtma bekliyorum..Yüzde 5-6-7 lik böyle..Bugünlerde yapması lazım ama dur bakalım..
Kozaa da çok istekli bu ara....ONS fiyatlarında bir cacık da yok ama..Orada da devamlı bi yukarı tırmalama ısırma hırlama durumları var..
Bozkurt kardeş küsmüyüz. Geçen yandan yandan daldın bana. Bir espri yapalım dedik burnumdan getirdin
Bu bilanço strateji yapmadan yola çıkmayın , kar lastiksiz karda yola çıkmaya benzer bu dönem piyasa.
Kimisi teknikçi kisvesi ile , kimisi temel analiz yapıyormuş sorduklarında
uçuk rakamlar yazılıyor , çizgiyi çektiğinde yukarı ekranda götüre bildiğin yere kadar çekersin:)
önemli olan o çizginin altı doluyor mu.
dolmayan çizgi çizgi değildir , olmayan formasyon formasyon değildir .
kolay gelsin.
Bulut kardeş bankalarda bu bilanço dönemi bir hareket olurmu yoksa sürünmeye devamı selamlar
RNE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPOT, bu BOFA dün aldıklarını gene yukarılardan yedirmeye çalışıyor,
https://i.hizliresim.com/sp4bp09.PNG
ykbnk da bir haber falan mı var? ne çok baskılıyorlar o tahtayı.
Bademcukler yonca hikayesini daha önce bildiklerinde onun öncülüğünde bankaları belli bantlara getirdiler ,
bilanço dönemi içinde bademcuk makinalarından onlarda nasibini alacakdır.
yonca haberi çıkarsa olumlu anlamda ivme sağlayıp piyasanın fiyatlama yapacağını düşünüyorum.
yalnız şu unutulmamalı bu dönem için bilanço+dışarısı olarak bakılıp sistemde hareket edilmeli , ben orada bir anda müzik kesileceğini düşünüyorum .
kolay gelsin
Robotlar Türk yatırımcısının 23 milyar lirasını yuttu
Son 4 harekette robotların Türk yatırımcıların 23 milyar lirasını aldığı hesaplanıyor.
Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre Borsa İstanbul'da her seferinde devre kesmeye kadar giden düşüşlerin derinleşmesinin sorumlusu olarak robotların alım satım yaptığı algoritmik işlemler gösteriliyor. Yatırımcılar, hisse kiralayarak açığa satış yapan ardından aynı işlemi VİOB'da yapan robotların bu satış sonucu oluşan panikle düşüş yaşandığını belirtiyor.
Ardından robotların kiralanan hisseleri bu kez düşük fiyattan geri vererek elde ettiği karlı işlemlerin açık manipülasyon olduğu ifade ediliyor.
Bu işlemleri bir kişinin yapması halinde hakkında soruşturma açıldığını belirten yatırımcılar, günlük olarak yapılacak işlem hacminde algoritmik işlemlerin belirli bir tutarla sınırlandırılması gerektiğini belirtiyor. Son 4 harekette robotların Türk yatırımcıların 23 milyar lirasını aldığı hesaplanıyor.
Şu yazıyı okuyorum..Hala MANİPÜLASYON HALA MANİPÜLASYON..Manipülasyona dikkat çekerken bile manipülasyon yapılıyor..
Yazıklar olsun..
Haaa Ama yazıyı okuyan adam wayy beee doğru evet diyor..
Ne açığa satışı arkadaşım..
Gerçek bi piyasada beklentili bir kağıtta yap sıkı ise açığa satığı..
Anında alım gelir o fiyata...
Yıllardır açığa satış yapılır bu borsada..Var mı son 3-4 seneki gibi saçma hareketler..
Alıcı satıcı tek!!!
3-4 tane kağıdın ağırlığı yüzde 30-40!!!
Piyasayı bitirdiniz..Borsayı kumarhaneye çevirdiniz..
sonra way suçlu elinde olmayan malı satan...
olduuuu....
FK sı 40 PD/DD 15 olmuş kağıtta tabiki de elimde olmadan satacam..Bundan doğal ne..
elimde olmayan para ile almama izin var ama (kredi)
eee..
Adam yakında diyecek ki..açığa satışı falan geçtim...ya aslında kimse satmasın..Hatta satanları viop da short açanları terörist vatan haini ilan edelim...eee..Piyasada mal bitene kadar alım olsun..Sonra da mal karaborsaya düşsün 10 lot garantiye 1200 tl fiyat çekelim diyor..Bunuda çok doğru birşey miş gibi lanse ediyor..
akçay sözüm sana deel yanlış anlama..
zaten nasda(q) alt yapısını robotlar Türk yatırımcısından milyarları yutsun diye getirmediler miydi? neye bu şaşkınlık.
süs olsun için mi getirmiştiniz o alt yapıyı ?
ayrıca 2016 dan beri kaç 23 milyar yuttular . bu sadece son olay.
Bir hissenin, pd,hacmi vs... ne olursa olsun endeksi en fazla etkileyeceği max. bir oran olmalı.
Mesela BIST30 U EN FAZLA % 8-10 etkilemeli.
Mesela EREĞLİ-FROTO gibi toplu ve endeksi en çok etileyen(ereğli) endeks için büyük risk.
Bunu hisse nette defalarca dile getirdim..
xu100 için max 2.5
xu030 için ise max 5 olmalı..
4 tane kağıt 40..
Bunlar U30 kağıdı...owww blue chip falan..
ee tamam..
daaaa
kalan 26 tane kağıt ne..blackchip shitchip mi..Neden bi tanesi yüzde 13 ağırlıkda iken diğeri 1 falan..
Kıçı boklu bi market zincirinin ağırlığına bak ya..
bugün bankalara endeksin düştüğünü çaktırmayın demişler
Adamın teki çıkıyor (BBVA) GARAN ın halka açık bütün mallarına 12.20 den talibim diyor..
Eee güzel ok harika..Olabilirsin tabi..
Amaaaa..
Ekliyor..
Efendim gönüllülük esasına göre..
Haydaaa..
O ne demek..
Peki herkes gönüllü olarak malı teslim etti..Sen oldun yüzde 100..
Sonra ne olacak..
Bütün mal bi elde toplanmış..
Sonra efendim serbest piyasaaaaaaaa...
Bu saçma geri alım gönüllük saçmalığında bu soruyu gördüğüm bir tek ben sordum..
Anlı şanlı ekonomistler alkış tutmakla meşgul dü bu MANİPÜLASYONA..
Evett efendim ..Diyelim malım yüzde 100 ünü aldı..Ne yapacaksın..
Bu tür bir geri alım..Malın hepsini istiyorum türü..Genelde marketten çıkmadan önce yapılır..
Çünkü malın yüzde 100 üne sahip oldukdan sonra BORSADA olmaman lazım gelir..
Yeter be pala sürdünde sürdün yukarı bu açığa satış yukarı adım kuralından dolayı yaptılar bunu da.
Büyük tahtalarda a1 le bofa satış tarafında hadi black fridaymi yapacaksın ne mok yiyceksen bas da artık endekse.
Pegasus vadelilerinde yine feci arbitraj var, spot piyasa açılışında bastılar ve Ocak-Şubat kafa kafaya. Öncesinde düzgündü.
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı Şubat ayında işgal edebileceğini söyledi.
Söylediğine bak ya, adamın artık yaşı geçmiş bunamış
Ya da viop' ta kısa yapmıştır :)
https://parafesor.net/biden-rusyanin...yor-28-01-2022
devre kesim saati tahminlerini alalım.
Katılıyorum, piyasanın amacı adil fiyatın oluşmasıdır, yüksek fiyatın değil. Balonlar piyasanın ucuz olmasından daha tehlikeli. Halka arz balonlarını görüyoruz, en son alanın elinde patlıyor yıllarca altında kalıyor hissenin. Halka arz hisselerinde açığa satış olsun gör bak nasıl daha düzgün fiyatlanıyor.
Ayrıca robotlar olmasa spreadler iyice açılır. Türk halkı parasını kaptırmak istemiyorsa robot olmadan robot ile yarışmaya kalkmasın. Ha bu arada, Borsa Istanbul'un piyasa bozucu işlemleri yakalamak için sistemleri var. Varsa uygunsuz hareket yapan yakalasın bassın cezayı veya işlemden men etsin. Ama robotlar tamamen kapatılırsa işlem hacmi çok düşer, kademeler açılır. Kademenin açılması orta ve uzun vadeli alım-satım yapan için gizli maliyet oluşturur. Özellikle fonlar ve yabancılar için cazip piyasa olmaktan iyice çıkar. Türk halkı da bir zahmet kısa vadeli düşünmesin. Robot olmadan market makerlığa soyunmasın. Sabah alıp akşam satıyorsan robota karşı oynuyorsun demektir, rakibini bil ona göre davran. Sonra da şikayet etme.
Yine de küçük bir şerh koyayaım, zaman zaman robotların piyasa bozucu işlem yaptığına ben de şahit oluyorum buna da Borsa Istanbul müdahele etsin, uyumasın. O kadar sistem aldılar Nasd**'tan. Takip edebilecekleri altyapıları var.
devre kestir de erken bitsin..Bugün cuma pala
Altın' ya yaşasın barış formasyonu :)
Savaş riski var altının umrunda değil
https://parafesor.net/ons-altin-krit...nde-28-01-2022
Dışarıda işim vardı vermişler piyasayı. Neyse günlük düzeltme tamamsa 2300 üstüne gidebiliriz artık.
Yararlanamıyorsun dıye biliyorum aldıgı tarihten önce alanları alıyor kurumu ara bence kesin tarihi ögren
Banka bilançolarıyla gidecek diyorlar. Ama sindamubi iyi söyledi. Dışarıda da bir şeyler olabilir.
yurtdışı endekslere göre çok iyi duruyoruz..