Bu soruyu burada rakamları denk getirerek benim saydığım bu sene 3. soruşun..
Milleti de salak yerine koyma..
short yerine long kovalasa idin dolar molar vız gelir tırıs giderdi..
Printable View
Akşama doları sağlam basacaklar gibisinden bir his var içimde.14.50 lerin altına böyleee..
https://www.turkrus.com/1965547-rusy...abilir-xh.aspx
"Rusya'da McDonald's'ın yerini ancak Türk döneri alabilir"
Rusya'daki 850 restoranını kapatma kararı alan McDonald's'tan doğacak boşluk fast food sektöründe nasıl doldurulacak? Moskova Nelediye Başkanı Sobyanin 500 milyon ruble kaynak ayırarak bı restoranları "Rus fast foodun" dönüştürmeyi vaad etse de uzmanar bunu ihtimal dahilinde görmüyor. Yuri Lujkov'un belediye başkanlığı döneminde büyük kaynak ayrılarak benzer hedefle açılan "piraşki" (Rus poğaçası) sinzirinin başarısızlığı hatırlatılıyor.
Çin uzmanı ve Rusya Bilimler Akademisi Uzak Doğu Enstitüsü Müdürü Aleksey Maslov ise "tek alternatif" olarak Türk dönerini gösteriyor.
Maslov, "Çin fast foodu diye bir şey yoktur. Çin'de aceleyle, ayaküstü yemek yemek geleneksel değildir. Ayrıca Çin yemekleri Ruslara fazla baharatlı, acı gelecek. Ancak boşalan pazar özellikle Türk döneri ile doldurulabilir. Ruslar da blini (krep), turta, komposto ile destek verebilir" diyor.
...
Kiev'deki Türk Büyükelçiliği tahliye edildi. Elçilik çalışanı, binadan ayrılırken yanına Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini aldı.
Savaş cikmadan önceki gün vadeli sanırım 224 falandi savaş çıktı 234 olduk..Savaş hiç çıkmasa kaç olurduk diye sormadan edemiyor insan...Yabancı payı kuşa dönünce böyle oluyormuş demek ki....
Benjamini dövmeye başladılar kankası çabuk kaçsın o da zopayı yemesin arada
Kaç kaplan gücü?
Ben diyeyim 10 ,siz deyin 1.000:)
Yerli borsa, ralli borsası
inş barış gelir gelir
tavan tavan gider
Dün 135$ kadar gelmiştik doların yükselmesiyle. Bu seviyelerden short çok zor... Örneğin doları 13 e basarlarsa o zaman endekste şelaleye döner ama.
ralli yapan bisey goremiyorum valla ben. Endeks rakamlarina degil hisse fiyatlarina bakiyorum
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yüzde 25 kar al yapalım,
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:
"Türkiye'nin verdiği SİHA'lar çok destek oldu"
Dolar düştü diye endeks düşüyor heralde :) Şaka gibisin pala.
Biz, tarafsız olalım, 2 kazandan da yemek yiyelim, diyoruz.
Ama ısrarla bizi bir tarafa zorluyorlar.
biz tarafsız olamayız
rusya şu anda natoyla şavaşıyor
EYYY Enerji piyasası, petrol ayın 2.deki fiyatlara geri geldi, sen ne zaman o fiyatlara geleceksin bakalım, gelirse tabiki.. :)
Konuşmalar sırasında dolar düşüecek borsa artacak şeklinde bir talimat olabilir.
Bence TUPRS aynı Shell gibi indirimli petrol alıyordur.
uzun zamandır bakmıyordumm...
bugun yabancı takasına bakayım dedim....
urum içler acısı... biz ne ara %37 ye düştük...
ülke bu kadar kötü mü?
bu grafiğin dibi yok mu?
satann arrkasına bakmadan kaçıyor..
https://i.hizliresim.com/ont4lae.jpg
Yaptırımlar devam ederse Ruslar Türkiye'de ufak bir banka alabilir. Karşılıklı alış veriş işini kendileri halletmek ister.
Burger King tam çekilemiyormuş, gelirini insani yardıma aktaracakmış.
>>>>>>>>>
https://edition.cnn.com/2022/03/10/b...sia/index.html
Burger King is the latest fast food chain to pull corporate support from its businesses in Russia.
Restaurant Brands International, which owns the burger chain, said Thursday it "has suspended all of its corporate support for the Russian market, including operations, marketing and supply chain." The company is also stopping investment and expansion in the region.
That doesn't necessarily mean that Burger King restaurants will be closed in Russia, however. The chain's roughly 800 locations there are "fully franchised and managed by a local master franchisee," the company said. That means RBI (QSR) cannot simply pull the plug on those restaurants, as other brands, including McDonald's, have done in Russia. Burger King said it is committed to "redirecting any profits from franchised operations to humanitarian aid for Ukrainian refugees."
Hindistan yanlışlıkla Pakistan'a füze fırlattı: savunma bakanlığı
Whatsapp'ı engellemeyeceklermiş.
>>>>
16.10: Rusya'da Facebook ve Instagram'ın bloke edilmesi ihtimali hararetle tartışılırken, yine Meta grubuna dahil WhatsApp'ın olası yaptırımdan etkilenmeyeceği yorumu yapıldı. RIA'ya konuşan bir kaynak, "Whatsapp bilgi yaymak için kullanılan bir mecra değil bir iletişim aracı olduğu için Meta'ya karşı alınan önlemlerden etkilenmeyecek" değerlendirmesini yaptı. Rusya'da 77 milyon Whatsapp kullanıcı olduğu belirtiliyor.
16.05: Nisan ayında düzenlenmesi planlanan Moskova Uluslararası Film Festivali, yılın ikinci yarısına ertelendi.
16.04: Alman yayın kuruluşları ARD ve ZDF, Rusya'daki faaliyetlerine kaldıkları yerden devam etme kararı aldıklarını duyurdu.
Engelleyeceklermiş.
Karşı haber hemen geliyor.
Ortalık karışık.
>>>>>
16. 20: Rusya Duması İnformasyon Politikaları Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Sergey Boyarsky, Instagram, WhatsApp, Facebook, Facebook Messenger gibi tüm Meta hizmetlerinin yakın gelecekte Rusya'da bloke edileceğini söyledi.
Alacağın olsun pala, bugün de fışkırtma yabmadın ya
Suriye'de onlar hava sahasını açmadan operasyon yapamıyoruz. Ermenistan'ta yeni nesil Rus silahı yok ve Rusya'nin onayı ile biz destekli Azerbaycan kısa sürede işi bitirdi. Pasinyan'a ders verildi.
Ve şu an o bölgede kontrol noktalarında hangi ülkenin askeri devriye atıyor?
du hele, acele etme..
askerliğimi kurmay onbaşı olarak erzurumda yapmıştım, kışla şehre 5 km uzakta şehir dışıydı, çarşı izninde bi belediye otobüsü gibi bi şeyle şehre giderdik, otobüs bilet için girişteki eleman -acele olalım" derdi..
kelimenin bu tür kullanımı beni irrite ederdi o vakit
TVF Halkbank ve Vakıfbanka nakit para vermemiştir, acaba dövize endeksli bono filan vermiş olabilir mi? Detay göremedim. Haftaya belli olur.
Az bişii fışkırttı, lönklerimi az bi kâr ilen kapattım.
Pala ağlamıyana meme vermiyor, ağladık, harclığımızı çıkarttık.
Hafta sonu flat takılcam
Sitiresli bi hafta oldu
Emeği geçenlere teşekkürler... İyi tatiller