Az kaldı ha gayret der beklesiriz illede sabır dostlar
Printable View
Az kaldı ha gayret der beklesiriz illede sabır dostlar
Milli Piyango almak yerine millet sansini bedelsiz beklentililerde ariyor :kahkah:
Sakin sessizce izliyoruz 2.fabrikada hazırlıklar denemeler yapılıyor ocak ayı gibi tam gaz üretim 2024 2.çeyrekten itibaren pozitif bilançolar ile bebelerin büyümelerini göreceğiz hayırlısı ile bol kazançlar dilerim
Forum sessiz olduğuna göre SPK onayı bu gün de gelmemiş sağlık olsun
Alamanlar sanırım 25 aralık Noel i bekliyor 😇😇😇
Emre Özpeynirci
@eozpeynirci
VW, Renault ile işbirliği yapar mı !!
VW, Renault ile işbirliği yapar mı !!
Alman Handelsblatt gazetesi, Volkswagen'in 20 bin Euro değeri elektrikli otomobil geliştirmek için Renault ile işbirliğini düşündüğünü iddia etti.
VW CEO'su Thomas Schafer'in artık eskisi gibi rekabetçi olmadıklarını itiraf etmesinin ardından gelen bu haber önemli.
Çin'e karşı rekabetçi olabilmek adına yakın zamanda bu tip işbirlikleri veya birleşmelerin sayısı artabilir.
https://handelsblatt.com/unternehmen...002129.html…
reklamın iyisi kötüsü olmaz:)
https://x.com/gorduklerimsil/status/...141956809?s=20
Haci ayip oluyor ama!Bizim senin kadar takipcimiz yok:kahkah:
https://x.com/Sacro_Trade/status/173...b9E9c_4AQ&s=08
Bosch, 2025 sonuna kadar Almanya'da en fazla 1500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor -AA
Bosch, 2025 sonuna kadar Almanya'da en fazla 1500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor
BERLİN (AA) - Otomotiv tedarikçisi Bosch'un otomobil sektöründeki değişen talep ve teknolojilere uyum sağlamak için 2025 sonuna kadar Almanya'daki iki tesisinde en fazla 1500 kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı bildirildi.
Bosch'tan yapılan açıklamada, diğer şirketler gibi Bosch'un da istihdam seviyesini sipariş durumuna, otomotiv sektöründeki yapısal değişikliklere ve gelecek teknolojilerin pazara yayılmasına göre ayarlamak zorunda olduğu vurgulandı.
Açıklamada, "2025 yılı sonuna kadar Baden-Württemberg eyaletindeki Stuttgart-Feuerbach ve Schwieberdingen tesislerindeki otomotiv bölümünde AR-GE, yönetim ve atış alanlarında, 1500'e kadar personel kapasitesini ayarlama ihtiyacı görüyoruz." ifadesi kullanıldı.
Şirketin açıklamasında, Bosch'un işten çıkarmaları, personelin başka departmanlara kaydırılması, erken emeklilik veya gönüllü işten çıkarma anlaşmaları yoluyla yöneteceği belirtildi.
Almanya'nın önde gelen otomobil dergisi Automobilwoche, Bosch'ta işten çıkarmalar için çalışan temsilcileriyle görüşmelerin halihazırda devam ettiğini duyurdu.
Bosch'a göre, otomotiv sektöründeki dönüşümün orta vadede tüm sektörde büyük bir etkisi olacak. Elektrikli hareketliliğe (Elektromobilite) geçiş yüksek ön yatırımlar gerektirirken, zayıf küresel ekonomi, enerji ve hammadde maliyetlerindeki artışın neden olduğu kalıcı enflasyon ve olumsuz döviz kuru etkileri sektörün gelecek beklentilerini daha da kötüleştiriyor.
Öte yandan Bosch, Temmuz 2023'te iş konseyi ile yapılan anlaşmanın ardından şirketin 2027 sonuna kadar Almanya'da hareketlilik (mobillite) ürünleri üreten tesislerinde zorunlu işten çıkarmalardan kaçınacaktı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
14030-14592-13030-14200 kapanış +4-10+8.5 günlül %23-25 temiz iş
Helal olsun filler tepişirken kenarda sakince izledik takviye durumum müsait değildi
Bist şelale oldu Fren bu güne göre çok iyi kapadı marj değişimi yüzdelik böyle gün içi
Bari borsa bu durumda ne kadar geç çıkarsa haber o kadar iyi demeye başladım
Bu hafta spk onayı gelir mi ne dersiniz?
Cevdet bey biz alamanları noel için bekliyor diyorduk ama spk da alaman mış galiba noel e kadar uzattılar onayı neyse bu hafta gelse 15 1 hafta sonra şirket bu tarihte bölünüyoruz derse hep birlikte noel i 25-26 sında kutlayacağız gibi 😁😁
Geçen sene kayıtlı sermaye tavanı için haberi beklerken başvuru için 31 Aralık akşamı 18.30 gibi borsa kapanınca haberi attılar
Ula SPK şu kapı bu gün de sümen altı ettiniz herhalde çıt yok yeni yıl hediyesi diye Aralık son günlerine mi sakliyorsunuz birazcik da halka arzlarin kaymagindan firsat bulursanız iki kelam yazıyı yazın garı dedim SPK ya ama çit uok
Tenik/temel çok anlamıyorum ama piyasanın böyle biçildiği bir dönemde tarihi zirvelerde kapatması bana burada daha çok eğleneceğiz gibi geliyor. YTD Nazar değmesin :)
Yazdığıma, yazacağıma pişman etti... Bir keyifle arkaya yaslanamadık.. En iyisi susup kenarda beklemek
Hiç sormayın aynı şekildeyim ha gelecek ha gelecek diye söylüyorum tam tersi aşağı basıyor topu topu 11.000 lot civarı işlem hacmi kendi aralarında oynuyor ağalar bizle dalga geçer gibi onlar sabırla bizde de daha sabır var sakince devam beklemeye almadan bir yere ayrılmam evlatları
Bu hafta hiç sermaye artırım kararı çıkmadı SPK dan icimden bu gün veya yarın supriz yapacak diyor seytanlarim
Sayın mercek ilk kez bu kadar bu akşam aşağa düştüler tahmininiz çok geçerli bencede 👍
Sn berata benim için gayet normal bu gunku hareketi endeks ve diğer hisseler kaç gündür düşüyordu bu uclu direniyordu sabah endeks artı olup bunlar bici bici yaparcasına birbirlerini takip ettiler kısacası cok dusmus hisselere kaçış yapsın ky hesabı tahtacı da fırsatı kokladı tazı gibi vurdu aşağıya bir iki gün haber dusmezse oyalanir gibi hayırlısı bu ay icersinde artık SPK onayiverir diye düşünüyorum icimdeki şeytan bu gun veya yarın diyor ama şeytan bubeni de aldatabilir guvenmiyorum da icimdeki seytana hayırlısı 3-5 e bakmadan yola devam artık yüzdük kuyruğuna geldik hayiflanmamak için sabır diyelim ve hayırlısı olsun
Aynen her kelimenize katılıyorum ayları devirdik 1000-1500 den başlayıp 6300 ü de gördük burdan 3020 ye düşüşüde sabırla bekliyoruz genel açıdan bakarsak 13300 kırıldı yeni bantta oyalanıyoruz bu gün başta bankalar olmak kaydı ile avaraj elde etme zamanı idi en azından ben stabil durmaya aylardır devam ediyorum. Hakkımızda hayırlısı şirkete ve geleceğine inancım tam teşekkür ederim
Bu akşamki bültende ne yazıkki yokuz ege gübre onaylanmış günü tavan ike kapamış
Anladığım sadece net içerden bilgi alındığı ve bu nedenle düşürüldüğü bu kadar net ve açık
aslında bir kaç gün sonra yazacaktım ama..
neyse..
bfren bedelsizine nasıl bakmalı bilemiyorum..
bir yandan hayal kırıklığı yaşayan yatırımcı dostlar görüyorum..
dağ fare doğurdu demeye hakları vardır elbette.. çok daha iyi olabilirdi..
ama konjonktür.. ama şu.. ama bu..
ne dersek diyelim.. şu aşamada fiyatlama böyle..
öte yandan ben şahsen yine de şükür diyorum..
bfren bedelsiz açıkladığında takibimde olan bir çok hisse aradan geçen iki ikibuçuk ayda yerle yeksan oldu..
bfren ise her şeye rağmen ikiye katladı.. şimdi şu fiyatlardan bile satıp yeni bir portföy oluştursam, gerçekten muazzzam bir iş yapmış olurum..
bakış açısı elbette.. nerden baktığın önemli..
aynı şeye bakıp farklı şeyler görüyoruz bu yüzden..
inşallah daha iyi fiyatlamalar görürüz hissede..
beklentim bu yönde..
bir süre daha da hissede kalmaya devam edeceğim sanırım..
hiç istemesem de belki bölünmeye kalacağım..
belki biraz yukarı sürerse bir kaç güne ayrılacağım..
hayırlısı deyip geçelim..
son olarak..
birazdan tavana doğru şanlı yürüyüşünü başlatır da haftayı ful tavan 18000+ kapatır inşallah..
bunu yapabilir.. biliyoruz.. o yüzden hala buradayız.. :)
cümleten hayırlı bereketli kazançlarınız olsun sevgili bfren dostları..
sağlıcakla kalın..
SPK onayı 45-50 güne kadar gelir de yılbaşına kadar bölünürüz belki diye düşünmüştüm.
Grafiklerde uyumsuzluk gözükmüyor 10800-11000 e değme olabilir bir öncekinde 13300 tepeden 9800 e değip 14550 e kadae fırladı şimdi de burlardan 15800 civarı hedef gözüküyor
Haber oyunu bozar diyorum iyi günler paydaşlara
Varmi bir umut eski dostlar?Caliliklarin arkasinda bekliyorum👌
Zaman olarak oldukça yıprattı üst üste 7-8.gündeyiz kırmızı olarak bu zamandan sonra çıkan bir haber peşi sıra bizi yeşillendirir tam yılbaşı haftasında ve beklentim o yönde yanılmayız sabırla devam 🙏firmaya inancım tam
Kendi düşüncem ben hiç unutsuz değilim her karanlık sonu aydınlıktır bu akşam hiç beklenmediği halde spk bülteninde açıklama ihtimali olabilir son dk larda durumu anlarız hayırlısı ile
Arkadaşlar pozitif haber ile 7-8 günkü kayıplar 3. Günde kapanır 4 günde yeni rekorlar gelecektir sabırlar sadece çalı arkasında izlemeye devam 🧿
Egeen de 13 kişiye ceza kesmişler 6 ay işlem yasağı vermiş SPK ya bu nedir böyle birbank of var son bir aydir dikkat ediyorum bütün hisselerde baskı aracı olmuş ama SPK ya görmezden geliyor veya bu bank ofdaki vanpirlerle iş birliği içersinde diye düşündürüyor beni yani bu egeendeki şahıslar Bfren konya egeen de top kosturanlar hakkımızda hayırlısı bekleyecegiz bu cezalı oyunda alfasda da yaşamıştım ceza yedi baskıcı hisse uçuşa gecti umarım bunlar daharekete başlar ama şu bankofdaki yavsaklar burada da varlar hayirlisi
Ortaklar kap var.Hayirdir insallah.
Ford'dan Türkiye pazarına iki yeni araç: Ford Tourneo Courier ve Transit Courier yola çıktı
Ford'un Avrupa'daki ticari araç üssü olan Ford Otosan, tasarım, mühendislik ve üretim sorumluluğunu üstlendiği yeni nesil Ford Tourneo Courier ve Transit Courier'i kombi ve van gövde seçenekleriyle Türkiye’de pazara sundu.
Haber Merkezi
YAYINLAMA
23 Aralık 2023 13:28
GÜNCELLEME
23 Aralık 2023 13:31
Ford'dan Türkiye pazarına iki yeni araç: Ford Tourneo Courier ve Transit Courier yola çıktı
Ford Courier'in yeni nesil versiyonu olan yeni Ford Tourneo Courier ve Transit Courier; performans, işlevsel tasarım, gelişmiş bağlanabilirlik ve ileri güvenlik sistemlerinin ideal bir birleşimi olarak her türlü ihtiyaca cevap veriyor.
Yeni nesil Courier'in araç mimarisi, müşteri ihtiyaçları ve beklentileri temel alınarak, Ford Otosan tasarımcıları ve mühendisleri tarafından "Tasarım Odaklı Düşünce (Design Thinking)" felsefesi ile geliştirildi. Bu yaklaşım, Courier'in müşterilere en uygun çözümleri sunmasını sağlıyor.
Pratik tasarımıyla ticari filoların işlerini kolaylaştıran yeni Transit Courier serisi, gelişmiş yeteneklere ve güçlü, modern bir görünüme sahip. Courier serisi aynı zamanda tasarımı ve özellikleriyle binek araçlara alternatif olmayı hedefliyor.
'Konfor ve verimlilik sunacak'
Ford Türkiye İş Alanı Lideri Özgür Yücetürk, tasarımından üretimine kadar her aşamasında Ford Otosan imzasını taşıyan Courier'in, üstün performans ve işlevsel tasarımın ideal birleşimi olarak Türkiye'nin ve Avrupa'nın ticari araç lideri pozisyonuna ulaşmalarına büyük katkı sağladığını belirterek, "Tasarım odaklı düşünce anlayışıyla geliştirdiğimiz yeni nesil Ford Tourneo Courier ve Transit Courier modellerimiz de müşterilerimizin hayatlarının her alanında benzersiz bir konfor, ileri teknoloji ve verimlilik sunarak segmentinde referans noktası olacak." ifadesini kullandı.
Yüksek performanslı sürüş
Yeni Courier serisi, yeni benzinli ve dizel güç aktarma sistemleri seçeneklerinin yanı sıra rafine ve verimli 8 vitesli otomatik şanzımanla ihtiyaçlara çok daha kolay uyum sağlıyor.
Yeni Tourneo Courier'in benzinli EcoBoost motoru; 6 ileri manuel şanzımanda 100 PS ve 125 PS seçenekleriyle gelirken; 7 ileri otomatik şanzıman 125 PS güç sağlıyor. 1.5 litre dizel EcoBlue motorlu versiyonu da 100 PS güç üreten 6 manuel vitesli şanzımanla bir arada bulunuyor.
Yeni nesil Ford Transit Courier'in benzinli versiyonu; 6 vitesli manuel şanzımanla 100 PS güç sağlayan, 7 vitesli otomatik şanzımanla 125 PS güç sağlayan 1.0 litre EcoBoost motor seçeneklerine sahip. 1.5 litre dizel EcoBlue motorlu versiyonu ise, 100 PS ve 250 Nm tork üreten 6 manuel vitesli şanzımanla birlikte geliyor. Tüm seçenekler hızlı ve yumuşak vites geçişleri sağlıyor.
Yeni Tourneo Courier rahatlığı, kapasitesi ve farklı konfigürasyon seçenekleriyle günlük yaşamdaki her türlü ihtiyaca uyum sağlıyor. Katlanabilir arka koltukları ve esnek yerleşim seçenekleri sayesinde 2,45 metreküplük bagaj hacmiyle iş seyahatlerinden doğa gezilerine kadar her durumda tüm eşyaları kolayca taşıyabiliyor. Kombide 4+1 oturma özelliği sayesinde koltuklar kapalı değilken 5 kişilik kapasiteyle yolculuk yapılabiliyor.
Kullanışlılığı artırmak üzere daha uzun, daha geniş ve daha yüksek olacak şekilde yaratılan yeni seri, kompakt tasarıma bambaşka bir anlam kazandırıyor. Yeni Transit Courier'in tekerlek kemerleri arasında 1,22 m olan 1,8 m yük uzunluğu, iki euro palet yük taşıyabiliyor. 1,26 m olan yükleme alanı yüksekliği sayesinde daha fazla hacim ve ferahlık sunuyor. Transit Courier’de de mevcut hacim yüzde 25 artarak 2,9 m3’lük geniş bir alan sağlıyor.
Güçlü ve yeni görünüm
Yeniden tasarlanan Courier serisinin en dikkati çeken yönü SUV benzeri dış tasarımı. Dış tasarımı Courier'in sağlamlığını, işlevselliğini ve çok yönlülüğünü vurguluyor. Teknolojik iç tasarımında ise telefon tutucu, orta konsolda iki bardak tutucu ve ek saklama alanıyla daha fazla konfor oluşturuyor.
Yeni nesil Courier'in akıllı telefon ekranını yansıtabilen, 8 inçlik dokunmatik ekranlı en yeni SYNC 4 sistemi, gelişmiş bağlantı ve kablosuz güncellemeleri sağlayan dahili bir modemle birlikte çalışıyor. Merkezi ekranı tamamlayan 8 inçlik dijital gösterge paneli, sürücü odaklı bir kokpit yaratıyor.
Ford Otosan, tasarımından üretimine kadar her aşamasına imzasını attığı ve ilk kez 2014 yılında Yeniköy fabrikasında hattan indirdiği Courier'in dünyadaki tek üretim merkezi konumunda. Ticaretin dinamiklerini değiştiren Courier, Ford'u kompakt van segmentine sokan araç olarak biliniyor. Yeni nesil Ford Tourneo Courier ve Transit Courier, şirketin Craiova fabrikasında hattan indirdiği ilk araç ünvanına sahip.
Ford Tourneo Courier ve Transit Courier fiyatları
Courier serisinin tam elektrikli ve bağlantılı versiyonu da Craiova fabrikasında üretilecek ve 2024 yılında müşterilerle buluşacak. Ford Tourneo Courier 917 bin 400 TL, Transit Courier ise 787 bin 900 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu.
Sn Buraktepe Bfrenin son hareketlerine yorumunuzu merak ettim. 14500 civarı tepe miydi yoksa yine 17 18 leri deneme ihtimali var mı sizce ? Geçen hafta kötü oldu tabi
Selamlar. Bedelsiz aciklandigi hafta 12500 civari bolunme hedefim oldugunu tepe nokta olarakta 15000 civari gorecegimizi ongormustum. 14500 lira civarindan donus gerceklesti. Teknik olarak ise 18500 ler gorulebilirdi yalniz Mubarek kardeslerin calistigi kisilerin listesinin internette dolasimi ve bir kac gun sonra twiter tayfasina gelen ceza ile bedelsizlerin tamaminda satis yiyoruz.
Isin esas tehlikeli noktasina ise hic kimse dikkat cekmemis. Bildiginiz uzere zorunlu enflasyon muhasebesi icin bu sene sonu son vergi cikmamasi icin yalniz gozden kacan husus 1 ocak 2024 ten itibaren sermaye yedekleri bedelsiz sermaye artiminda kullanilamayacak. Simdi bizim onay 1 ocak sonrasina sarkarsa ve spk dakilerde isguzarlik yapip artik sermaye yedekleri ile bedelsiz artirim yapamazsaniz deyip iptal yersek yandi gulum ketan helva. Cekincem suan icin bu durum yani iptal gelme ihtimali. Iptal gelmemesi durumunda ve onay almamiz halinde en kotu 12500 civarlarini gorecegimizi dusunuyorum. Teknik olarak son hareketler sonrasi tepe nokta 18500 oldu yalniz bu konjektordu gorup gormeyecegini hep beraber gorecegiz. Elimde ana lotlar hala duruyor. Az bir kisimini tradelikleri egeen e gecmistim.
Ytd