valla burası Türkiye herşey olabilir :)) bende iyi diye biliyorum ama nedense içim rahat değil
Printable View
Haklısın.. Bugün iyi bir görüntü vardı ama.. Hadi hayırlısı
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rüçhanlari patron almış. 24 milyon lot vardı bolununce 40 milyon lot olması lazım.27 milyon lot var. 13 milyon patron almış.
Bazı şirketlerin bilançoları resmen uçtu.. Pegasus , karel, gibi bazıları ise kafayı kaldıyor , tukaş, doğuş kelebek gibiler..ama daha çok yolları var Elbette..... Bunun nedeni ne ola araştırma yapmalı, döviz etkisi vardır mutlaka ..e bize de düşer belki )
2018 1. çeyrek favök %28 di.2019 1. çeyrek favök:% 47 . Cironun yarisi kar. Şimdilik yatırım bitti.Borçlar azalmaya, ciro artmaya başladı. Sıkıntı yok beklemeye devam.
Arnavutluk daki 2. Baraj bitti mi? Elektrik üretimine başladı mı ?
Sn EFT nin sorusuna niye kimse cevap vermemiş acaba?
Arkadaşlar
Birbirimizden bilgilerimizi sakınmayalım...
Hele ki bu kadar basit bir sorunun cevabını
Forumlar bunu için var....
Hepimiz tekkeye su taşıyan karıncalar misali ky nin iyiliği için çabalıyoruz değil mi?
Bildiğinizin çok önemi olmasa bile safınız belli olur en azından
Aynı tekkede çıkan yangında yangını söndürmek için su taşıyan karıncaya sorduklarında verdiği cevap gibi;Evet benim taşıdığım suyla belki tekke deki yangın sönmeyecek ama en azından safımız belli olsun...demiş
Evet Sn Eft
1,5 yıl dolmak üzere...
Küçük bir eleştiri de size Sn EFT
Hisseyi almadan önce hiç incelememiş,aldıktan sonra da araştırmamışsanız...
Sanırım yeni yeni ilgi alaka göstermeye başladınız şirkete...
Aradağınız pek çok sorunun bilanço ve faaliyet raporlarında var...
Tavsiye ederim...
Bugün vakit bulursam çok güzel bilgiler paylaşacağım Ayen in 2ç üretimene dair...
saygılar/başarılar
2.çeyrek bilançosuyla hareket geleceğine inanıyorum.
Bilanço tarihi ne Zaman
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Tengri Han eski bilgilerim var hisse ile ilgili, zamanında listeme almıştım fakat bir anda 12 ye gidince liste dışı bıraktım ve haber takibini de.. Hisse temel analizlerimi de finnet analiz ile takip ediyorum.. 2 yıldır Haber akışları üzerinde çok fazla duramıyorum.. Ve haklısınız Elbette.. Ve farkındayım da.. İlginiz için Teşekkür ederim .. Ayrıca ekgyo daki büyük zarar ettim ve çıktım hisseden.. Ekgyo dan gelen paranın 1/4 ü ile aselsan 1/4 ile tümosan , ayen ve anacm aldım kalan parayı nakitte bekletip hisse bakınmsya başladım.. Takibime girenler odas, soda, .. İzlediklerim netaş, aksa, pınarsüt, kafein, thy, rygyo, .... Bu hisselerin hepsi ile ilgili bilgi birikimim var lakin yorgunum , kolaycılık yapıp burada sordum... Hakkınızı helal edin .. Bilgiler için Teşekkürler tekrar..Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim hesaptan para hala cekilmedi. 2 defa aradım bankayı. Ilkinde para vadesizde olacak dedi.ikincisinde yatırım hesabında dedi.ne adımı sordular ne birsey.böylesi oluyor arkadaşlar diğer bankalar nasıl. Banka vakifbank.bir terslik olmaz inşallah. Bilgisi olan iki yorum yaparsa sevinirim.şimdiden Teşekkürler.
Parayi yatırım hesabina aktardim bu arada.
Bilanço geldi...
2-3 dk lık göz gezdirdikten sonraki ilk yorumum:Fevkaledenin fevkinde SÜPER....
2ç Faaliyet Karı 78 milyon tl...
Daha ne olsun?..
Bakalım/inceleyelim bu kadar faaliyet karı artışı nerden gelmiş?
Makyajlı mı yoksa organik bir bilanço mu irdeleyelim....
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
saygılar/başarılar
Artık yarın bi tavan yakışır
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
"Bilanço analizimi aşağıdaki yol/yöntemi izleyerek paylaşacağım.."
1)Faaliyet Karı analizi;Karın kapsamlı analizi....
2)Şirketin 2ç elektrik üretimindeki gelişmeler:Faaliyet raporunun irdelenmesi
3)2019 yılı f.borç(ana para+faiz) ödemelerinde son durum
4)Finansal Giderler:Özellikle yabancı para cinsinden f. borçlardaki son durum
5)2019 yılı öngülerimin (net kar-fiyat vb) paylaşılması ile bilanço analizimi sonlandıracağım
Arz ederim...
Önemli Not:Bilanço analizimin kamuoyu tarafından daha anlaşılır olması ve insicamımın bozulmaması adına aralarda paylaşım yapılmamasını istirham ediyorum....
Ben gönderilerime başlayana kadar isteyen istediği kadar yorum paylaşabilir.
saygılar/başarılar
Geçen gün kü yorumum da cironun nerdeyse yarısı kar demiştim. Şimdilik kar borclara gidiyor. 17 milyon zarardan 30 milyon kara 2 . Çeyrek te 47 milyon kar çıkarmış..Süper. 3.çeyrek te 107 milyon bedelli parası kasaya girince acaba 70-80 milyon kar gelirmiki
6. Aylık 29.7 milyon kar
Hayırlı uğurlu bol bereketli olsun , halka açıklığı %10.5 benim bilanço yorumum kısa bakış ile yıl sonu fk pddd oransalları dahilinde 3 tl ederi var.. 2020 ... İnşaallah 2. Tepe.. Allah tamamına erdirsin..
Keşke 1 tavan yapsa ama nerdeee.inşallah diyelim.
Böyle olmaz ama...
Hemen goy goya kayıyosunuz...
Geçen gün anlattım....
Bedelli ile ve/veya bedelli parası ile Net Kar arasında en ufak bir ilişki yok....
Kar 2ç e göre artabilir ama bu yüzden değil..(hes/res lerdeki üretim düşüşü ile azalabilir de...)
Birazdan değineceğim...
Ltf biraz daha sakin...
saygılar/başarılar
Başlık da mesnetsiz iddialar ve/veya goy goy yapıldığını ve/veya hisse pazarlandığını hissedersem anında olumsuzluk pompalarım başlığa...
Ve bunu bilançodan rakamlarla öyle bir yaparım ki şaşar kalırsınız...
Sevinmek elbette olacak ama alakasız bağlantılar kurmak yok...
İstersen 100 lira hedef koy karışmam
Bu bir yorumdur...
İnsanların hayallerine gem vuramazsın...
10 tavan istiyorum/bekliyorum de karışmam...
Yorumdur...
"Ancak işin içine yalan/yanlış/eksik bilgiler karıştı mı buna müsade etmem..."
Bu böyle biline...
Sadece;"Hedefim x lira ve sessizce bekliyorum" demek çok mu zor?
Neden illa çok bilmişlik yapmak zorunda hisseder ki insan kendini?
Özgüven eksikliği mi?
Neyse...
Önemli Not:Bu yorumlarım Sn Hasan Bey yönelik değildir,tüm başlıklarda karşılaştığım kanayan bir yaradır bu...
saygılar/başarılar
Sn Tengri Han üslubunuz yanlış, bilgi veriyorsunuz eyvallah lakin azarlarlar gibi yazmaya hakkınız yok, sınıf başkanı gibi davranışınız var, hoş değil..
Hasan Bey in yanlış/yanıltıcı bilgi vermesine takılmadınız da benim uslubuma mı takıldınız?
Sn EFT bende sizin bu yaklaşımınızı hoş karşalamadığımı bilmenizi isterim...
Sn EFT
Mütevazı bir kişiliğim yok (bazı konularda)
Doğrudur bulunduğum ortamlarda/bildiğim konularda dominant bir karekter sergiliyorum...
İnsanlara ters geliyor da olabilir...
Takılmam...
Ancak bilgi hele ki yanlış/yanıltıcı bilgi konusunda asla taviz vermem...
Çünkü borsa da(aslında hayatın her alanın da) YANLIŞ BİLGİ BİLGİSİZLİKTEN KÖTÜDÜR...
Bence sizde kimin/nasıl söylediği ile ilgilenmeyin,"NE" SÖYLEDİĞİ İLE İLGİLENİN...
Tekrar ediyorum Hasan Bey in kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum...
Maalesef konu Hasan Bey in üzerinden ilermemek zorunda kalıyor...
Onu da incitmemek adına konu benim için kapanmıştır...
saygılar/başarılar
Sn Tengri Han ben hepsini okuyorum değer verdiklerime cevap veriyorum . diğerlerini görmezden geliyorum.. En azından deniyorum.. Teşekkürler Gerçekten..kızgın değilim ayrıca sadece Üzgünüm
Neyse ben bilançoyu incelemeye devam edeyim...
Kafamdakileri toparlayıp,bunları kolay anlaşılır cümle kıvamına getirecek şekilde olgunlaştırayım...
Umarım gece yarısını bulmadan yetiştirebilirim...
Görüşmek üzere....
saygılar/başarılar
Bedelli net karı etkiler çünkü ilişkili taraflara da faiz işliyor, bu durumda şirkete konan her 1 lira sermaye yıllık %20 TL faizinden, yıllık 20 kuruşluk bir kar oluşturacaktır, zarardan kar olduğundan hissedilemeyebilir. Ben bedelli kararını son derece olumlu karşılıyorum. Keşke imkan olsa yıllık %8 usd faizi ödeyeceğine herkes hissesi adedince mevcut borca karşılık gelen meblağ ile şirketten %0 faizli usd tahvili alsa. Bu sayede şirketin sermaye yapısı güçleneceği gibi %8'lik fahiş usd faizi de bizim cebimizde kalır bugün şahsen USD için %3 anca alabiliyorum stopajla birlikte komik rakamlara düşüyor. Şirket sahibi borsa payını %5'in altına çekip sonra da bissten çıkarak sermaye takviyesinde bulunmalı.
PETKİM'i 3.44'ten sattık buna geçtik yarın bu da bi %10 yapar petkim de zaten düştü tadından yenmez...
Ek 23043
Sayın Tengri Han, bilanço yorumunuzu ilgiyle bekliyorum, emeğinize sağlık.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin Tengri Han nerden bilirdim ayen in yorum Müdürü olduğunuzu.Bundan sonra yazılarımı önce size gönderirim sizin olurunuzu alırım. Siz 100 sayfa yorumda ayenin karini Faliyet ini yatırımini övün bakalim .Sizin dediğiniz mi Spek in dediğimi oluyor
Bedelli Net Karı etkilemez...
Bedelliden gelen para ile borcu kapatırsın o dolaylı etkidir....
Bedelliden gelen para kadar Net Kar artmaz...(Hasan Beyin kast ettiği)
Evet Aydıner İnş faiz işletiyor bu alacağına karşılık ama bu borcu sermaye avansı olarak da vermiş olabilirdi ve 1 yıla kadar sermaye avansına faiz işletmeyebiliyor ana hissedar..
Yeni bir tartışmak başlatmak istemiyorum ama
1)Paylaştığınız tabloyu excel de 5 dk hazırlayabilirim...Siz yalan söylüyorsunuz demiyorum ama paylaştığınız tabloyu herkes 5 dk sını ayırarak excel de hazırlayabilir diyorum...
2)Bir insan (gereksiz yere) hesap ekstresini neden paylaşır ki?
saygılar/başarılar
Tartışmalar bittiyse bilanço analizime başlamak istiyorum...
Neyse bir 10 dk daha bekleyelim...
Tartışmaların bittiğinden iyice emin olalım ki bilanço analizimize başladığımız da bölük pörçük olmasın....
saygılar/başarılar
Sizi kırmak istemem ancak sipariş üzerine bilanço analizi yapmıyorum çünkü
1)Sevdiğim/ilgi duyduğum şirketlerin bilanço analizlerinde daha başarılı oluyorum (yanlış anlaşılmasın şirketi sevmiyorum bilançosunu analiz etmeyi seviyorum)
2)Bir şirketi tanımak insanın aylarını/yıllarını alabiliyor...%100 hakim ol(a)madığım şirketler hakkında, insanları yanıltmaktan korktuğumdan için yorum yapmakdan kaçınıyorum...
3)Sizin düşündüğünüz kadar iyi değilim...Pek çok kişiden iyiyim ama sizin düşündüğünüz kadar iyi değilim...
Size yardımcı olamadığım için üzgünüm
Beni anlayışla karşılayacağınızı umuyorum...
saygılar/başarılar
Evet başlayalım....
İstirham ediyorum araya gönderi yapmayınki anlatmak istediğim kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılsın,benim de insacamım bozulması...
Hadi başlayalım...
Bundan 1-2 hafta kadar önce....
Aşağıdaki tabloyu ve/veya Faaliyet Karı tahminimi paylaşmıştım...
Tablonun detaylarını paylaşmıştım...
Sonra bir de bugün gördüğümüz elektrik üretim sonuçlarıyla Faaliyet Karının ne olduğuna bakalım...
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/DIHlKu.png
Hiç sorun değil baksanızda bakmasanızda canınız sağolsun Tengri Üstad,
Ayen'de yazdığınızı görünce Odaş enerji de aynı sektörde olduğundan radarınızdadır diye düşündüm, söylediklerinizde haklısınız.
Ayrıca ilginize teşekkürler.
Kolay gelsin..
It is the average of 5 people in the human environment.
Evet gerçekleşen üretim rakamlarını tabomuza yerleştirince neredeyse nokta atışı faaliyet karını hesaplıyor tablomuz...
Ben çeyreksel bazda üretim tahminlerimi geçmiş yılalrın ortalaması oalrak aldığımı daha önce belirtmiştim...
Bu çeyrek de geçmiş yılların ortlamasından daha fazla elektrik üretmiş HES ve RES ler
Yağmur boldu...
Aslında üretim rakamlarını da %100 doğrulukta bulabileceğim veri kaynağına ulaşdım...
Bundan sonraki bilanço analizlerimde onları kullanacağım...
Ez cümle:"Kur artışı ve üretim artışı 2Ç faaliyet karını çoşturmuş..."
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/FGuYJT.png
Şimdi hemen 3ç Faaliyet Karı tahminimizi paylaşalım ancak 01 Temmuz- 19 Ağustos tarihleri arası kur ortalamasını bir türlü bulamıyorum..
Kurlara baktığım site açılmadı nedense...
Neyse durun bir daha bakayım ve açılıyorsa paylaşayım
Biliyorsunuz/ulaşabiliyorsanız o tarihler arasında dolar ve euro ortalamasını paylaşabilirmisiniz benimle?
saygılar/başarılar
Dolar kuru ortalamasını 5,70
Euro kuru ortalamasını 6,35 alalım...
Farz edelim 3ç ortalaması böyle olacak/kalacak...
Bu durumda tablodaki üretim tahminlerin de 3ç faaliyet karı tahminimiz tablodaki gibi olacaktır...
3ç de faaliyet karının dramatik bir şekilde düştüğü görülüyor...
Çünkü yazla birlikte barajlar boşaldığı,rüzgar esmediği için elektrik üretimi çok düşüyor...
ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/wzFunv.png