https://twitter.com/StockMKTNewz/sta...3Ubz9dQ-A&s=19
Nasdaq genelde hep yeşil bitirmiş yatırım yapmayı düşünenler için güzel bir bilgi
Printable View
https://twitter.com/StockMKTNewz/sta...3Ubz9dQ-A&s=19
Nasdaq genelde hep yeşil bitirmiş yatırım yapmayı düşünenler için güzel bir bilgi
yabancı yatırım şirketlerinin, bankaların veya yorumcuların yalan söylediğini ben burda defalarca kanıtladım. bir sözde uzman böyle bir enflasyon ortamında üstelik artık faiz indirim hazırlığı yapılırken 2 yıl önceki seviyesinin bile altındaki abd borsalarına nasıl düşecek der? veya 10-50-100 senelik trend ortadayken nasıl altın bu yıl 3 bin usd olacak der? üstelik 2018'den beridir her yıl diyorlar bunu. akıl var mantık var. ille takip edecekseniz bi taktik vereyim ne diyorlarsa tam tersini yapın. emin değilim ama galiba hedefleri piyasayı terste bırakıp kendileri kazanmak, veya yatırımcılarına kazandırmak. yoksa abd ekonomi doktora mezunu adamlar bu derece saf olamaz, imkansız.
Hisse senedi yoğun fonlarda 2023 yılı şampiyonları IIH ve EC2 fonları tebrik ederim. Diğerleri çakıldı. Nedeni borsa enflasyonun en az %50 fazlasını getirmesi lazım ki millet o riski göze alsın. Bu sene işler daha zor aldığın hisse en %75 getirecek. Mevduat faizleri net %50 nın altina düşmez. MB bunu sağlamak için uğraşacak öteki türlü para dövize gidecek. Bu yılda benim enflasyon beklentim en az
%42-45 arası
Herkese sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim herkese bol kazançlar.
Döviz i takip edin , çıkarsa sanayi hisseleri önderliğinde çıkar , ABD yi karar veremedim , 1999 daki yükselişe en yakın 2023 de yapmış , o rekoru tekrar yakalarmi , yoksa Fed in sürpriz yada savaş vs ile dusermi bilemedim
Bu vesile ile daha önce de dikkatimi çeken birşeyi paylaşayım
Bu iki fon arasında çok ciddi bir korelasyon var, tesadüften uzak
Not: daha önce IPB ve GZN portföy içeriklerinin benzerliğine de değinmiştik.
Aynı porftföy yönetim şirketleri. Aralarında organik bağ da varmış zaten.
https://img001.prntscr.com/file/img0...ef3HDdn6nA.png
Valla ben aft yay tmg afv afa fonlarını aldım gram altın ile de bunları destekledim altın da olmalı abd Avrupa borsaları da olmalı diye düşünüyorum
Herkese mutlu yıllar.
Alıntıdır-
"Hiperenflasyondan muzdarip ülkelerde endeksler parabolik yükselir. Ama bi bok kazandırmaz!
BİST, yıla 5509 puandan başlayıp 7470 puandan kapadı.
TL bazında %35 prim.
Dolar'daki %58 primi de hesaba katarsak, BİST dolar bazında %14 zararda!
Daha enflasyondan söz etmedik bile!"
Tüm konuyu başatan sona okudum. Katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İyi yıllar...
Herkese mutlu yıllar,
Yıl sonu itibariyle fonlardaki kapanış alttaki gibi oldu.
Serbest fonlara giriş sürekli artıyor...
https://i.hizliresim.com/463pny5.jpg
PPF lerle şu sıra çok ilgiliyim.
01/12/2023 - 29/12/2023 verilerine göre getiri oranları, Para girişleri alttaki gibi.
https://i.hizliresim.com/22wday1.jpg
Hedef portföyün arbitraj fonu HDK bugün sağlam zarar yazdı.
Risk seviyesi 2 olarak belirlenmiş bir fonun bu kadar eksi yazması kabul edilemez.
2 ocak 2024 - 1 aralık 2023, 32 günlük getirisinin vadeli mevduat eşleniği 29.12% ediyor.
Getiri çok düşük.
YJK ve TI7'yi elden çıkardım bugün. bunlardaki son bir aydır başlayan ivmeyi yakalarmıyım diye almıştım ama yanlış bir karardı, sırf önceki ay iyi getirmiş diye fon alınmaz. dönüşte de heralde yavaştan IPB ve EC2 toplamaya başlarım bu kez bunları uzun vadeli tutma ve zamanla artırma planım var. her yıl artık bu sene bist eskisi gibi yükselmez ralli kaçtı diye diye her yılın rallisini kaçırıyoruz. ActuallyMelik'in dediği gibi dolar böyle yükselirken bist geride kalıyor. galiba 6 binler hayal olmaya başladı..
Değerli arkadaşlar,
NZT - NEO PORTFÖY PARA PİYASASI SERBEST FON'da stopaj kesintisi var mıdır? Fonlarda biraz yeniyim. Para piyasası fonu ama serbest yazmışlar.
ac5 ve hda yari yarıya abritaj fonu aldım
SP500 2022 zirvesi 4800'ü aşamazsa diğer endeksleri de etkileyecek gibi..yeni rekor için gerekli hava yok gibi..
Kızıldeniz savaş , frenliyor.fed.karari.subat taydi.sanirim.o zamana kadar yeni hikaye varmı ?
olmadı direnci aşana kadar abd fonlara yarın vericez satışı hacı.. acıma yetime..: )
Sabah DAX uçuyordu, şimdi nasılsa eksiye geçmiş. Sadece bizim borsa değil bütün borsalar manyak.
bir hafta kayıp %10 kayıptan iyidir. sp500'ün 4820'yi geçmesi abd'nin rekor kırması demek rekorluk bi durum varmı? yarın ilk destek 14.400'de orayı kırarsa majör destek 13 binde oraya kadar gider ki kayıplar dolar bazında %15'i bulabilir. ben 14400 altı kapanışta herşeyi satarım para dönüşünde de dipten alırım muhtemelen. belki yarın her halukarda satarım 12'ye kadar kararımı yazarım burda.
arkadaşlar hedef portföyün HVA kodlu fonu son 1 yılda 1000'in üzerinde getiri sağlamış. 47 yatırımcısı var görünüyor. bu fon hakkında bilginiz var mı? nitelikli yatırımcı olan herkes alabiliyor mu? nedir bu fonun alameti farikası?
Re-pie kardeşler +0,62 ve 0,635
Dün sosyal medyada NNF pazarlama iş başındaydı gene.
RIK grafiği sizi yanıltmasın, portföyünde en yüksek ürün kamu dış borçlanma araçları (%41) ürünü var. Ben Nisan'da evi satıp kamu dış borçlanma ürünü olan Eurobond aldım dolar bazlı %11 yükseldi, CDS düşüşü sayesinde, CDS 700den 250lere düştü ve düşecek yeri kalmadı, bundan sonraki dönemde CDS yükselmesinde bu ürün eksi yazar dolar bazlı ona göre düşünün derim, ben Ocak'ta elimdeki eurobond'un %30unu satıp biste döneceğim zira dolar bazlı kar gayet iyiydi 9 ayda, bundan sonra yönü terse dönebilir tabi şu anda fed faiz indirimi de amerikan 10 yıllık tahvil faizini aşağı çekiyor bu da eurobondumuzun kar etmesine destek oluyor ama oradaki durum da en fazla %0,5-1 arası fayda sağlar bize. CDS riskini aldığınızı dikkate alın özetle, 2023 Mayıs'ta CDS hızlı artmıştı iki seçim arası Mayıs ayı RIK getirisi %3müş.
evet haklısınız aktif yönetmişler Mayıs'ta eurobond oranı 0'mış, Haziranda çok iyi yerden girmeye başlamışlar haziran sonu %20 eurobonda geçmişler. Kasım sonuna kadar böyle gidip Kasım sonu aralık sonu arası 20-40%a çıkmışlar. Şu anda oran olarak maksimum buraya park etmişler gibi.
dvt, aoy, afs, yani amerika tarafına ful satış verdim. sp500 ya rekor kırarak 4820 üstünde en az 2 gün kapanış yapmalı veya 4600'de destek bulduğunu en az 2 gün göstermeli. bunlara varana kadar ppf'de beklemeye devam. 2 aydır güzel kar ettim ve geri vermeyi göze alamıycam.