Yurobond fonlari bile tl ile fiyatlaniyor.
Bu is cok sacma bence yapamazlar.
benim baykuşlara göre , 31 mart seçimlerine kadar her türlü yönlendirme , haber, hatta yabancı kanka kuruluşlar kullanılarak döviz zaptı rapt altında tutulacak , faize razı olunacak amaaaa seçim bittiğinde basküldeki ağırlıklar çekildiği gibi kel görünecektir.
O nedenle önceki vukuatlarını da unutmayarak elimdekine sıkı sıkı tutunuyorum !
Bu fonlarda ancak bir kisi kalir .o da bosporus olur bence[emoji39]
28.90 yeni barajımız hayırlı olsun
https://geoim.bloomberght.com/2023/1...d4926830ad.jpg
Haydi hayırlı Cumalar.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
https://pbs.twimg.com/media/GAQljdxW...g&name=900x900
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
dövizi tutsalar bir dert salsalar ayrı dert..
ayar öyle bir bozuldu ki.. düzeltmesi çok zor oluyor..
Konut sektöründe inanılmaz bir durgunluk var ve ona göbekten bağlı olan sektörlerde. İhracat desen kur özellikle tekstili kurtarmıyor üstüne yüzde 40 yüzde 50 civarı asgari ücret zammı gelirse nasıl dönecek bu çark? Bu kadar durgunluk varken normali ücretlere zam gelmemesi olurdu eğer gerçekten enflasyonla mücadele edilecekse. Nerden baksan çelişkiler var şüpheler var o yüzden hiç bir şeyden emin olamıyorum
İlgilenenlere duyurulur...
ENpara bana %47 faiz tanımlamış...Belkü sizede çıkabülü :oleyo:
para piyasası fonlarım aylik getirilerini mevduat faizi gore nasıl oranlarım
92 güne veriyor 47 oranını 32 gune 43.50 veriyo şuan hosgelsin bilmemnesi hariç en iyi veren akbank yuzde 45
Bugün Vakıfbank a sordum. 45 dedi
Durgunluk (parakente gıda dışında) her yerde var.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...3413430/detay/
Araç sıfır. Bayii fiyatı 2.023 TL yüzde 10 zararla satıyor. Alan yok.
Yazın ise yüzde 10 karla satıyordun.
Sabah kendini ekonomist diye tanıtan salak bir yorumcu yok asgariye yüzde 50 zam olursa son bir yılda yüzde 100 zam yapılmış olacağından Cumhuriyetin 100. yıla referans verilmiş olacağını savunuyordu.
Asgariye yapılan yüzde 50 zammın anlamı her şeye yüzde 50 zam demektir.
Türkiş deki zatta yok işçilere yılda tek kez yüzde 50 zammı kabul edemeyeceklerin türküsünü söylüyorlar.
Lan yüzde 50 buldun da kabul etmeyeceğin mi kaldı.
Ki bu zat mikrofon açıkken hükümetle anlaştığı ortaya çıkmamış mıydı.
Şimdi sendika seçimleri nedeniyle aslan kesildi.
Eee bir dünya maaşdan, makam lüx arabasından ayrılmak kolay değil.
Bugün fox da sayın şimşeğin çalışan emeklilere 5000 tl zam verilmesini eleştirdiğini, biz o zaman enflasyonu artırmak pahasına niye vergileri artırdık şimdi vergiden kazandığımız 30 milyar lirayı tekrar piyasaya sürüyoruz dediğini anlatan bir haber vardı. Asgari ücrete memurlara yüzde 40 yüzde 50 zam çok daha büyük maliyet. Şimşeğe kalsa bu sene ücretlere zam yapmazdı. Bir taraftan sıkılaşırken diğer taraftan para fışkırtırıyoruz o yüzden yerli yatırımcıyı tl mevduata ikna etmek kolay değil
Şu forumda bile ücretlilere yapılacak olan artışların enflasyonu artırdığına inananlar var. Maaşlı insan ayda 3-5 bin tasarrufu zor yapar. Ama sıradan dandirik bir müteahhit için 3-5 bin lira günlük harçlıktır.
Tek kalemde holdinglerin vergi borcunu af ederken, teşvik adı altında milyarlar ödenirken hiç enflasyon olmuyor. Neymiş efendim faizler çok yüksek olduğundan şirketler çarkı çeviremiyormuş. Öz sermayesini kullansın. Ucuza mevduatla garibanın parasını toplayıp şirketlere peşkeş çekilerek zengini daha zengin edenler açık açık savunuyorlar.
İşte bu nedenlerle paramı ucuza bankaya mevduat yapmıyorum.
-------------------
konut sektöründe sıkıntı varmış çok ta fifi bunca yıl kazandıklarına saysınlar 1-2 yılda onlar kemer sıksın...
Superb var 2021 model.. BMW nin 1 ve 2 serilerinin markanın diğer arabaları ile alakası yok.. 1 serisinin içi dökülüyor.. 2-3 senelik olanlarının bile hoparlörlerleri terinden çıkmış, göğüs kısmının rengi solmuş sanki 15 yıllık gibi.. Onun muadili clio..
2 serisi de maalsef honda city çizgileri taşıyor ve 1 ile benzer kalitesizlik onda da var.. Tüm bunlardan bağımsız BMW ve Mercedes markaları batmak üzere ve batacaklar.. Ama bizdeki görgüsüzlük düzeyi nedeniyle bu markalar aşırı ilgi görüyor.. Hiç düzgün oturmuş semtlerdeki müstakil evlerin bahçelerindeki araçlara baktınız mı? Ben yıllardır bakarım genelde sıradan arabalar var.. Çok da şeeetmemek lazım bence yani..
Yıllarca premium premium diye Avrupa’da diğer markalara göre %5-10 daha fazla fiyata satılan alaman arabaları bizde %50 ve üzeri ilave fiyatlara kakalandı. O yüzden Müstehak bu şuursuz tüketiciye. Arabayı yatırım aracı olarak görenlerin de ellerinde patladı haliyle. Ha buna sebebiyet veren ekonomi yönetimi en büyük sorumluluk onların o başka.
Ekonominin başı ne diyor du; Düşük faizli kredi ile ev araba fiyatları anormal şekilde şişti...Alaman arabaları markası ne olursa olsun TR de diğer arabalara göre sağlam geçiriyorlar...
Şimşek doğru söylüyor , pandemide şirketlere ve esnafa verilen paralar direk lüx ev ve lüx diye tabir edilen arabalara gitti...Bu trend bu sonbahara kadar devam etti....
Şimşek kira konusunda ise yanlış düşünüyor , İstanbulda mahallelerde düzgün bir evin kirası min asgari ücrete eşit olmuştu...Bu AKP önceside böyleydi , şimdi de aynı...Bana göre istanbulda kirayı belirleyen asgari ücretttir...
Basit hesap
Günlük getiri x 365/0,95
Mesela
0.1086x365/0,95=41,72
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen katılıyorum.Az kaldı yakında ekonomik krizin nedeni olarak emekçileri,alınteriyle çalışan insanları gösterecekler.Millet olarak sorgulama yeteneğimizi iyice kaybettik.Milyar dolarlık bütçe ülkenin bu kadar kaynağı parası pulu nerede diye soracağımıza kendi ücretlerimize yapılacak zammı ekonomik krizin nedeni haline getirdik ve maalesef toplumun büyük çoğunluğu da buna inanır oldu.Asgari ücret demek zaten adı üstünde en düşük ücret demek ülke de çalışan kesimlerin büyük çoğunluğu zaten asgari ücretli oldu.365 gün deli gibi çalışıyoruz 10 gün tatile gitmek için elli tane siteye bakıyoruz ucuz tatil nerede bulabiliriz diye. Bumudur yani halk olarak yaşamdan tek beklentimiz ucuz zeytinyağı almak,ucuz tatil araştırmak,market kuyruğuna girmek, çoluk çocuğumuzla dışarda yemek yemeği bile lüks saymak.
Cahil halk akıllı halk diye ayrım yapmaya gerek yok herkes bencil ve birbirine kazık atma derdinde en fakirinden en zenginine kadar böyle ne yazıkki bizlerde dahil bu çarka...