https://www.youtube.com/watch?v=D10nLL-kd4w
EuroCrash tüm hızıyla yolda.
https://i.hizliresim.com/zBZv64.png
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=D10nLL-kd4w
EuroCrash tüm hızıyla yolda.
https://i.hizliresim.com/zBZv64.png
ABD'nin K.Kore için ön ayak olduğu yaptırımlar, dün BM'de 15-0 oyla kabul edildi..yani Çin ve Rusya'da tasarıyı onayladılar..
Çin'e karşı açıklanacak ticari yaptırımlar bu sebeple askıya alınmış olabilir(tahmin)..Alıntı:
Yeni tasarıda Kuzey Kore'nin en önemli gelir kaynaklarından kömür, demir ve kurşun ile deniz ürünleri ihracatına yasak konulması ve ülkenin yaklaşık 3 milyar dolar olan toplam ihracat gelirlerinin 1 milyar dolara kadar düşürülmesi hedefleniyor.
Bilim kabullerlen ilerler
Mesela bitkoyun un artışı iteration methodic bi kabuldur
Ayrıca konken oynayan kokona'ların kabul günleri vardır nefis hamur işi olur urlarda
Böyle sivrizeka kabullerde vardır adam hayat boyu oruç tutmaz kutuplarda ne edek 6 ay yaz 6 ay kış felan der
Yani kabul oğlu kabulü kabul eyliyok emme
Afgansthan Kabul e gezmeğe neyim gitmiyok
Çoh tehlikeli ulla deye
Selam arkadaşlar herkeslere...bedelsiz sermaye artırımında temettü verilerek bölünme olunca süreç nasıl işliyor ve en önemlisi spk
Şartları nelerdir acaba biri bana yardımcı olabilirmi acaba ...benim için önemlide...saolun
haaa...deval olursa faizler artar, uzun vadede TL, borsa kazandırırmış..:)
Eski çamlar bardak oldu ya..haberi yok..:cool:
YTD..
Selamlar..hükümet son dolar yükselişinde KGF yapmasaydı, TL mevduat faizleri nerelerde kalmış olurdu..neyse bu kısmı detay..benim esas söylemek istediğim büyük resim, global..
2006’dan beri doların her yükselişinde dolar geri geldi..Yüksekten TL’ye geçenler karlı çıktı..AB, tek parti vb. nedenler sayılabilir, ancak en büyük faktör büyük MB’larının para arzını devam ettiriyor olmalarıydı..halahazırdada öyle , globalde negatif faiz yüzünden EM’lere giriş çok fazla..
Peki şimdi ne oldu..EM’lerde borç balonu oluştu..trilyonlarca dolarlık EM'lerde borç birikimi..sadece EM’ler mi, değil tabi ki..globalde 70-80 trilyon dolar GDP varken borçlar şimdi 200 trilyon doların üzerinde..yani borçlar dünyada GDP’nin 3 katı düzeyine çıktı..
Doğal sonuç olarak pek çok balon var ortalıkta..artık hayvan terli daha fazla borç yemekte zorlanıyor..dolayısıyla büyümede ve enflasyon oluşumunda sıkıntılar var..enflasyon oluşamaması, hatta geriye sarması MB’ları için en büyük tehdit..sebebi borç deflasyonu riski..kısaca o oluşan balonların patır patır patlama riski..o yüzden MB’larının artık fazla şansı yok..her oluşabilecek şok durumunda, para çoğaltmak hatta helikopterleri çalıştırmak zorundalar..
Neyse, MB’ları daha ne kadar bu para yağmuruna devam edebilecekler, soru bu..onlar devam ede dursun..bu iş, yani bu kadar biriken vede birikmeye devam eden borç sorunu nasıl çözülecek..iki yol var..biri enflasyonla, diğeri global bir krizle ..her ikisindede trilyonlarca doların silinmesi, yok olması gerekecek..
Bu son nihai durumlarda (zaman zemin bilmek zor) yok dolar yükseldi, ben buradan TL’ye geçerim..kar ederim..komik olur..
Kısaca bilinmeyen sulardayız..globalde borç çok fazla..dikkatli olmak zorundayız..geçmiş geçmişte kaldı artık..
2001 örnek veriliyor..TL’ye geçenler karlı çıktı felan..fakat bunu diyenler Türkiye’nin o yıllarda 2-3 kez direkten döndüğünü, yani default ‘tan kıl payı kurtulduğunu bilmiyorlar sanırım..
Kısaca bugünlere kalan senaryo şöyle olabilirdi; 2001’de döviz yükseldiğinde, dövizden TL’ye geçtim..ama Türkiye Yunanistan oldu..moku yedim..Ha o zaman dolar tutanlar ne olurdu ayrı konu..
Neyse benimki karamsar bir tablo..müzik çalmaya devam ediyor..tadını çıkarmak lazım..:cool:
Bugün tarihi bir gün.
Beklenen sonuç..vidalandılar..:)Alıntı:
S&P Fed'den 2017'de faiz artırımı beklemiyor
Adamlar dolar basıyor biz bu dolar ile borçlanıyoruz. Adamlar açısından güZel döngü.. Yarın gelip tefeci gibi çökecekler. Hiç bir emekleri olmadan sadece bankalarında para basarak ülkemizin bir çok söz hakkını elimizden alacaklar. Bizde sıcak para geliyor nidasıyla Göbek atmaya devam..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
şu an önümüzdeki en büyük bomba tahvil krizi, 1 sene içinde borç alacak zincirlerinin patlayacağı söyleniyor. fed piyasa ile savaş halinde. en büyük yıkım Try,zar ve brl de olacak. doğu avrupa ülkeleride batacak ama onları bir şekilde kurtarırlar,çünkü nüfusları az.
Seni çok fazla uğur civelek gördüm.:)
Severim uğur hocayı dinlerimde ama çok aşırı kötümserdir..
Tahvil krizi 1 sene sonra çıkacak ise daha şimdiden dolara full gömünmenin manası ne ki.
Hareketlenince gireriz (girerler yani insanlar)
Mortgage krizi 2007 baharında kıpırdanmaya başladı
2008 eylülde Lehman batınca esas fırtına koptu..
Dolarında yükselişi eylül 2008 dir..
2007 bahar nereeee 2008 eylül nere
Biraz dikkatli gözler ağustos 2008 de olayı farkederdi..
1 dolar 1 tl olacak deniyordu o aralar..
1.5 sene...
Haa bu 1.5 senede dolar diyeni dövüyorlardı o da ayrı mevzu..
Şimdi böyle bir ortamda yok herkes dolarize olmakla meşgul..
Bişiler yanlış gidiyo olmasın..
gund uğur hocayı dinleseydin 4 senede paranın %60'ı uçup gitmiş olmayacaktı. 2003-2013 arası ben 1$ yatırım için dolar almadım,çünkü global para bolluğu ortadaydı. global para 2013 mayıs ta kesilmeye başladığı vakit hemen uyanıp %90 dolara geçmiştim. fakat işte eski tl ci alışkanlıkları gereği bu konumu sürdüremedim. pişmanım
Erken öten horozun başını keserler..
Geleceği bilen adam buralarda yazmaz emin ol.
Tahvil balonu da krizide birilerinin tahmini ve beklentisi
Kesin olur olursa ne zaman olur bilinmez..
Bu gibi krizlerin fiyatlara yansıması bugünden yarın sabaha olmaz..
DOW u hala alıyorlar dünya borsalarını hala alıyorlar..
DOW u 30.000 den de çevirebilirler 3 sene sonra
O zamana kadar dolar 3 tl de olabilir..
Bir gözünüzün piyasalarda olması tarafsız bir şekilde haberleri fiyatları yorumlamanız yeterlidir..
Haa ben takip edemiyorum diyen elbet alır dolarını oyurur ama hepimiz maşallah her gün buradayız..:)
2008 mortgage krizi bizim spor salonunda bile gündem konusu oldu idi 2008 nisan mayıs gibi..
Yani piyasayı takip edemeyen bile bir şekilde duyar..
En basitinden fiyatlara baksın yeter.
10 dk lık iş..
Öyle yazılar var ki sanırsın dolar 3.70 3.80 3.90 olacak hemen 5 günde..
Kaçınnnnnnnnnnnnn...
Bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu. Gösterir. Bildim bileli kriz der Uğur hoca.kimse kriz olmayacak demiyor.dogru soru kriz ne zaman olacağıdir.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana kalırsa hakaret etmek için kullanmadı bu tabiri.
Ben de devamlı dinlerim Uğur Beyi, bildim bileli kriz der, doğrudur.
O an geldiğinde de "ben demiştim" diyecek.
Ülkenin ve dünyanın gidişatını illa ki iyi biliyor ve bu yüzden yapıyor bu yorumları.
Zaten baktığımızda her 6 - 7 senede bir kriz olmuyor mu bu ülkede?
İlla ki tutacak bir gün.
Konuyu saptıriyorsun.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kriz içinde olmadığımız ne malum.
İçinde yaşadığımız süreç bisikletin durmasına mani olmak, krizin daha da derinleşmesini önlemek için yapılanların sonucu zorlama canlılık.
Sorunlar sürekli öteleniyor ve büyüyor. Ders ve tedbir almıyoruz.
Döviz kurlarında anormal artışlara rağmen dış ticaret dengemizin ve dış borçlarımızın maşallahı var.
Deprem fay hatlarındaki enerji birikimi gibi elbet ciddi kırılmalar olacak, ama ne zaman?
İşin ilginç yanı herkes 2008 krizini bitti sanıyor..
Artık normalleşiyormuşuz..:cool:
Büyük MB'ların bilançoları 19 trilyon dolara dayanmış..
http://fs5.directupload.net/images/170807/9lebndmk.png
Ama onca paraya rağmen enflasyon aşağıdaki gibi..
2009'da, yani krizin en şiddetli zamanında bile G20 enflasyonu 1 civarı imiş..:(
Birde bizim G20 enflasyonunu yukarı çektiğimiz düşünülürse..:)
Tıkanana kadar QE forever..benim aklıma maalesef başka bir şey gelmiyor..:whistling:
Sonra helikopterler..:oleyo::oleyo:
YTD............
http://fs5.directupload.net/images/170807/t7lk7g8r.jpg
Güçlü Euro..Almanya böyleyse..:)Alıntı:
Almanya'da sanayi üretimi azaldı
Almanya'da sanayi üretimi, haziranda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,1 azaldı
Maaşallah tahterevalli gibi..Sırayla bir o, bir bu..
Bakalım bu hafta ABD enflasyonu..
Sonsuza kadar bol para demek ,oyun masasındaki paranın pul olması demek . birileri kaybedip masadan kalmalı . Yoksa oyun kurucu kaybeder. :)
Varsayalım ki TCMB foreks piyasada USD sat TL al işlemleri ile USD kurunun 3,50 altına inmesine müsaade etmiyor.
Bu işlemlerin foreks piyasada sattığı TL için gecelik swap faizi ödemek dışında ne tür etkileri olabilir?
100 TL için yıllık bazda gecelik ne kadar faiz öder?
Sonsuza dek bol ve karşılıksız para demek
Ponzi oyununun çok geç olmayan bi vade bitmesi demek
Elliott bilmemne lineer Graf.lar filan bu son saykıl sa işe yaramaz zate
Son saykıl da bildik kurallar işlemez
Bu deve de buraya işemez
Son saykıl zannimca domalt amca görev süresi bitesiye dek devam eder domalt cey traf. Telaffuzum hatalı olabilir lisan kabiliyetim yoh Yabancı dil için
Dil dile deymeden dil ogrenilmez
Not: şöyle fikir yürüttüm gavurda herhal küprü gecerkene at değişmez atla beraber balona hep ufurur durur
Gavur dan kasıt TR li olmayanlar Gavurdag salatasi gibi yani
Inancsiz mealinde deyil
Tek sigorta var. Fiziksel ALTIN GÜMÜŞ. %25 e kadar yolu var. Al at sakla üstüne otur.
TL şu anda en cazibi. %14 oran mükemmel.
Tek haneli enflasyon sembolik bile olsa dolar bozduran için net %5 ekstra kar yazar üç ay içinde. Yabancılar için nimet, o yüzden sıcak para yağıyor Türkiye ye.
FED faiz artırmazsa ki arttırmayacak sanki. Yorumum böyle.
USDTRY de 3.51 den sağlam destek atarım dolarzedelere. 3.50 stop loss.
Turkiyede ekonomi kotu diyenler okusun
http://www.borsagundem.com/haber/bay...-doldu/1219265
para fiskiriyor para
Bayramda yurtdışı turların % 70’i doldu
Okullar açılmadan önceki son tatil fırsatı olan Kurban Bayramı için tatilciler ellerini çabuk tuttu. 31 Ağustos Arife günü ile birlikte 5 günlük Kurban Bayramı’nda en çok tercih edilen rota ise yurt dışı oldu. 149 Euro’dan başlayan fiyatlarla bayramda yurt dışı turlarının yüzde 70’inin dolduğunu ifade eden Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran “Eskiden İtalya turunu yaklaşık 800 dolara satıyorduk. Şimdi hatta daha kalitelisini 500 dolara satabiliyoruz. Çünkü turizm şirketlerinin hizmet olanakları daha gelişti. Turizm şirketleri olarak bayram dönemi için belli aralıklarla seyahat severlere sabit kur avantajı sunuyoruz. Otobüslü veya uçaklı Balkan turlarımız, Paris-Benelüks, İtalya, İspanya, Yunan adaları, Prag, Budapeşte, Viyana, Romantik Yol, en çok ilgi çeken turlar arasında. Yine Phuket, Bangkok, Pattaya, Tayland gibi Uzak Doğu turları ya da New York, Los Angeles, Las Vegas, Orlando, San Francisco, Miami ve Bahamaları kapsayan Amerika turlarının ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Bayramda turların yüzde 70’i satıldı. Kısa sürede tamamı satılır” dedi.
Bunu ŞİMDİDEN kimse bilemez..
Bilen büyük başlar vardır..
Dünyanın para baronları..
Neden biliyorlardur..
Çünkü satan kendisidir..
Onun dışında tarafsız gözle bakıldığında bağıra bağıra sinyaller gelir ama çoğunlukla algı yönetimi de yapıldığı için görülmez , görülmek istenmez..
2016 ekim de dolar 3.06 3.07 leri ortada bi neden çokda yokken zorlarken millet geri gelecek buradan alan kaçtan satar yawww diyodu..
Şimdi bakıyorum herkes dolar alın dolar alın..
Sizce gider mi dolar..
14 15 mevduat 12 fonlama ile..
Büyük para için yüzde 1-2 çok çok önemli
yok öyle buralardan dolar topluyorum ..
O olgu KY için geçerli..
Doların borsanın geçmiş grafiklerini karşılaştırın..
Adamin hayati verileri yalan, issizlik rakkamlari yalan, aciklanan enflasyon orani yalan.
Bu bilgilerle nasil dogru bir gozlem yapilabilir ki.
Onu diyorum.
Fiyat haraketleri
Korelasyonlar
Doların 2016 eylül ekim hareketlerine bakın..
Bankaların çaktırmadan dolar faizi 4.5 lere dayadıkları günler..
Ben uyandım çevremin yaaa saçmalama demesi ile yeniden uykuya daldım..
Yaldır yaldır alırlarken döner mi 1 günde DOW..
Metro galip öztürk tahtası mı bu..
Aşağıda milyonlarda yatırımcı düşse de alsak diye bekliyor
İyice yoğurmadan nerede malı tesli edecek..
İnecek çıkacak inecek çıkacak oww yeni zirve oooo çöküş..aaa olmaz ki ama yeniden alıyo..
Bitirecek milleti algılar düşmeyeceğe döndürecek..
DOW daki IMKB deki tepe dip oluşumlarına bakın.. 1 1.5 sene..
Borsada bunca malın altına giren bilmiyorsa burada yazanlar mı biliyor..
Çocuk oyuncağımı bu iş..
Her şeyin bir zamanı var..
Erkenden pozisyon alırsan bitirirler adamı..
Sonraki ralli ye nefesin yetmez yarı yolda bitersin dayanma kuvvetin kalmamıştır..
3 sene borsacıları inim inim inlettiler..
6 ayda biter mi sanıyorsun iş..
Dolar yüzde 30 yaptı
2 ay dinlen yeniden yüzde 50 mi devalüe olacak
Neden??
Ülke iflas mı etti..
Bir ülkenin parasının yüzde 30 erimesi 3 ay içinde kolay bişi midir..
2001 krizini dün gibi hatırlıyorum 2.5 tl olacak idi dolar..
Oldu oldu da 14 sene sonra..
.........................
Dolarda 3.94 ocak da görüldü..
Hele 10-12 ay bi geçsin bakalım..
Daha iniş sonrası yatayda takılıyoruz..
Bi daha daldırabilirler..
3.70 e çekip 3.53 e basabilirler..Bu işler aldım tavan tavan olmaz.
Çıkışa dair şu an HİÇ BİR alamet yok..
İlk çıkışda da KENDİ DÜŞÜNCEM kaçıran üzülmesin geri basma ihtimalleri yüksek..
2016 dolar hareketlerini inceleyin..
Davutoğlu düştü
2.79 3 yaptı döndü 2.80 lere..
Darbe oldu 2.88 3.10 oldu döndü 2.92..
18 kuruş düştü..
En sıkı dolarcı bile bu meret gitmez dedi..
şu eski başlığı 1000'li sayfalardan sonra oku,çok acayip şeyler yazıyor. 2016 yazında ibret dolu yorumlar yazılmış,kendine ağa diyen biri zinhar 3'ün üstüne çıkamayacağını söylüyordu,müridide çoktu haa.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=55471
Varsayalım ki TCMB foreks piyasada USD al TL sat işlemleri ile USD kurunun 3,50 altına inmesine müsaade etmiyor.
1- TCMB foreks piyasasında sattığı 100 TL için gecelik yıllık bazda ne oranda faiz öder?
2- TCMB'nın foreks piyasasında TL satmasının gecelik swap faizi ödemek dışında ne tür etkileri olabilir?
Hükümet kur seviyelerinin ideal olduğunu belirtti, MB de faizleri iki toplantıdır artırmıyor. Demek ki dolarda daha aşağısı istenmiyor, bu seviyeler dip. Daha aşağı inerse manipülasyon amaçlı olur ve kalıcı olmaz, panikçiler dökülür ancak. Yukarı çıkması da haliyle istenmiyordur. Tahminim bir süre bu seviyelerde yatay oyalanacağız ve basınç biriktireceğiz. Esas soru bu süre ne kadar olacak? Altı ay olacaksa TL-dolar faiz farkından dolayı %4-5 zarar demek dolarcılara.
Ben satıp bir süre TLde beklemek yerine dolarda kalmayı tercih edeceğim, çıkışı ıskalama riskini almayacağım. Yatay piyasa devam ettikçe pozisyonuma azar azar ekleme yaparak zaman bazlı maliyetimi aşağı çekeceğim.