Nereden çıkardın ilginç bulmadığımı.
Bahçelinin çıkışı oldukça ilginçti...
Printable View
Nereden çıkardın ilginç bulmadığımı.
Bahçelinin çıkışı oldukça ilginçti...
Niye? Her ilginç gelen şeyi yazıp hakkında fikir mi beyan etmem gerekiyor?
Bırak da ne yazacağıma kendim karar vereyim....
kürt meselesinin kırılma yılları 1980 sonrasıydı, cunta herkesin üstünden silindir gibi geçti ama en çok kürtleri ezdi, diyarbakır cezaevi vs.. şimdiden bakınca anlaşılıyor ki, bu bir gladio planı- kürtlere eziyetn ederek pkk'ya teveccüh sağlamaktı amaç.. kürt kimliğine öyle baskı vardı ki, kürt analar cezaevi ziyaretinde oğluyla konuşamıyordu çünkü kürtçe yasaktı ve kadınlar türkçe bilmiyordu.. kürtçülük davası böyle böyle büyütüldü, sonra iç savaş 40 bin kişi öldü, 4 bin köy boşaltıldı, milyonlarca kürt batıya göç etmek zorunda kaldı, batı illerinin sosyoloisi de tahrip edildi.. bu savaşta pkk'ya bütün silah lojistik destek cia/mossad eliyle sağlandı, tabii ordu/mit içindeki cia assetleri de yardımcı oldu, uğur mumcu bunu deşifre emek istediği için öldürüldü
sonra bir hamle yaptı devlet, kürde kürt demek serbest bırakıldı.. kürtçe tv, kürt dili fakültesi vs ama malum tayfa bunu torpillemek için elinden geleni yaptı, hasan cemal bizzat kandile gidip -sakın silah bırakmayın dedi.. kürtçü partinin içindeki batı maşaları da torpilledi, cia/mossad yada iran telkinine açık olan kandil de.. suriye savaşı, amerikalılar pkk'ya gidip size devlet vereceğiz deyince pkk masayı devirdi.. devrimci halk savaşı başlattı, büyükşehirlerde bombalar patlatıldı, kürt illerinde hendekler kazıldı.. esasen artık konu başlığı değişmişti çünkü artık kürde kürt denebiliyor, bi kimlik sorunu kalmadı, isterse gitsin kürtçe mühendislik eğitimi görsün, kürt dili buna yeterliyse.. ama kandil için mesele bağımsız kürt devleti- olmazsa özerklik' boyutuna geçti yani tc'nin bölünmez bütünlüğünü tehdit ediyor.. pkk resmen pentagonun kiralık askeri oldu, suriyede abd tarafından gasp edilen petrol kuyularına bekçilik ediyor, abd/israil
aynı pkk, hdp yada dem paritnin mv listelerini belirliyor, partiinin bütün politikalarını o belirliyor.. cehape ise bu partiyle işbirliği yapıyor, kent uzlaşısı falan diye koalisyon kuruyor.. abd/israil pkk devleti kurmak istiyor, tek amacı türkiye'ye düşmanlık etmek olan bi devletçik.. ne yapacaktı türk devleti, eli kolu bağlı bekleyecek miydi ?? apo'nun turşusunu mu kurucaz, eğer bi yolu varsa kendi milli çıkarlarımız için kullanmamız lazım.. boş hamaset zamanı değil
üstad sana tamamen katılıyorum..Ama bu mesajı MALUM VİOB sayfasında bile yazsan LİNÇ edilirsin...
Ucuz hamaset her zaman iş yapar...
O sayfada bu konuya hiç girmedim.Çünkü kimseyi ikna edemiyorsun ve de hakarete varan polemik zinciri oluşacaktı.KASIRGAYA KARŞI YÜRÜMEK GİBİ...
https://i.hizliresim.com/7ipc3wy.png
dünkü longlar artı yazdı, ama satmadım tutuyorum..
koyu yeşil direnci kırma ihtimali var bence, üstü boş
konut piyasasındak, arz/talep dengesi 2018 kur/faiz artışıyla bozuldu, sektörü yakından biliyorum, bütün şantiyeler durdu, sonra tam normalleşiyor derken covid girdi, şantiyeler tekrar stop etti.. o zamana kadar belli bir dengede gidiyordu, talep varsa arz vardır, hiç bir müteahhit elindeki projeyi satmadan yeni bi projeye başlamaz, başlayamaz.. ama herkes hatırlar ki, leş tayfa mütemadiyen 'beton ekonomisi, konut balonu' diye goy goy yaptı yıllarca, güya milyonlarca satılmayan ev vardı.. yoktu öyle bi şey.. mankafa tayfanın bu goygoyu yeni proje üretmede herkesin kafasını bulandırdı
arz bir süre sekteye uğrayınca, bunu fırsat gören konut sahipleri, müteahhitler emlakçılar fiyatları yukarı sürdü, 2020 yazında verilen 3-5 milyar dolarlık ucuz konut kredisini bu rallinin tek sebebi sanacak kadar ahmaklarla dolu memleket.. yıllık konut satışlarının değeri 150-200 milyar dolar, toplam kredi bakiyesi 14 milyar dolar, ortalama vade 7 yıl.. yani yıl başına 2 milyar kredi var, piyasa yıllık en az 150 milyar
şimdi kiralar haliyle yüksek seyrediyor, enflasyonun en önemli kalemlerinden.. türkiyede hane halklarının kira ödeyen kesimi %27, yani dörtte üç kira ödemiyor ya kendi evi yada babasının evi vs.. kira ödeyen bi vatandaş içn kiranın toplam giderleri içindeki payı en az %30-40 olabilir, ama dört kişiden biri bunu ödüyor, ortalama alınınca kiranın payı haliyle tek haneli bi rakam.. en çok kiralar arttı diye, kiranın payı düşük gösteriliyor falan diye bi şey yok.. yarın patates fiyatları artar, bu tayfa yine bağırır -patatesin payı düşük gösteriliyor.. böyle gereksiz bi tayfa
HÜRJET, KAAN ve ANKA-3’te son durum
https://gdh.digital/tusas-durmuyor-v...n-durum-132972