Yollar farklı özellikte olsa, yani güvenli düz v.s. olsa içim yanmaz 50 km. fazla yol hiç önemli değil, fakat hepsi aynı b.kun püsürüğü.
Printable View
Yollar farklı özellikte olsa, yani güvenli düz v.s. olsa içim yanmaz 50 km. fazla yol hiç önemli değil, fakat hepsi aynı b.kun püsürüğü.
Örneğin Tavşanlı Balıkesir yolu, hala güvenli değil ve bir ton benzin yaktırır adama.
Bir sene seyyanen zam emekliye ek zam vs her habere atladım. Tüm gelirim emekli maaşı. En sonunda gerçekler ile başbaşa kaldım. Rte döneminde en iyi ve en kötü ihtimal üzerine planımı yaptım. Bu şekilde daha az hasarlı atlatmaya çalıştım. Yetmedi hayatımızdan kuruyemiş pahalı meyveler tatlılar çıktı. Benim tahminim yine en kötüsü 20 sene emekli maaşı olarak bir şey beklememek. Ben bundan sonra ek gelir nasıl temin ederim onun peşindeyim. Borsa olur belki orası da şimdilik kumarhaneye dönmüş. Çözebilirsem hareket tarzını devam ederim. Aylık %20-30 arası bir gelir bana yeter şimdilik. Param az olduğu için. Bu kısmı çözdüm sayılır daha fazlası olur mu tahtaları tek tek izliyorum. Hisse bazında hareketi nasıl yapıyor izliyorum.
Kamu personel ve maaş reformu acilen yapılmalı. Fazlalık ve eksik olan birimler tespit edilip gerekirse zorunlu personel kaydırması hayata geçirilmeli.
Belediyelerin personel alımları ve maaş ödemeleri merkezi sisteme çekilmeli. Sosyal Denge Tazminatı sistemi kaldırılmalı.
Üniversitelerde Rektörlerin yetkileri budanmalı, Senato ve Yönetim Kurulları üyeleri aldıkları kararlardan sorumlu tutulmalı.
SGK bütçesi bu ay fazla verdi evet yüzde 1 kadar. Ama daha önce de yazmıştım 2007 yılında çıkan bir kanunla toplanan primin yüzde 25 i kadar devlet katkısı var SGK ya. Hazineden aktarılan tutar toplanan primin çeyreği kadar. Prim/gider olarak bakarsak bu bahsedilen ay da dahi yüzde 24 açık var. Ki en düşük emekli maaşı / asgari ücret oranı 1.3'ten 0.6 ya gelmişken.
Misal bu yıl ilk üç ayda hazine katkısı 136 milyar lira.
Temmuz ayında asgari ücrete zam yapmayıp, emekli maaşlarına yüzde 25 zam gelirse ortalama, aylık açık yüzde 25 e çıkar. Hazine katkısı çıkarsa yüzde 50 yapar.
O yüzden açığı bir miktar düşürmek için kök ücrete zam formülü olacak muhtemelen emekli maaşlarında. Ya da asgari ücrete de sürpriz bir zam gelecek.